Εκτελούνται αναρτήσεις

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Εκτελούνται αναρτήσεις

Δημοσίευσηαπό mankasp » 09 Φεβ 2013, 22:34

Kotsos έγραψε:Κάποιοι προσπάθησαν.
Κάποιοι ενδιαφερόταν περισσότερο να ανοιχθούν τοπικά γραφεία.

Είναι ένα από τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο το επόμενο Συνέδριο.
https://twitter.com/e_kastrinakis

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 09 Φεβ 2013, 22:37

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:
mankasp έγραψε:Ωπ!! Κότσο βρεθήκαμε!! Όλα τα ερωτήματα που έθεσα ήταν στο να καταλήξουμε ακριβώς σε αυτό, το consensus voting system.

Αν (λέμε τώρα) σας ενδιαφέρει να ... βρεθούν και άλλοι στην παρέα, μας το μεταφράζετε παρακαλώ στα απλά ελληνικά, για να μην τρέχουμε στα λεξικά!

Περιληπτικά είναι ένα σύστημα που αντί να ψηφίζεις απευθείας προτάσεις, κρίνεις και αξιολογείς επιχειρήματα και στο τέλος καταλήγεις σε μια ομόφωνη απόφαση.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 09 Φεβ 2013, 22:40

mankasp έγραψε:Περιληπτικά είναι ένα σύστημα που αντί να ψηφίζεις απευθείας προτάσεις, κρίνεις και αξιολογείς επιχειρήματα και στο τέλος καταλήγεις σε μια ομόφωνη απόφαση.

ότι πει ο baskin :lol:

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 09 Φεβ 2013, 22:45

mankasp έγραψε:
Μιχάλης Μαντάς έγραψε:
mankasp έγραψε:Ωπ!! Κότσο βρεθήκαμε!! Όλα τα ερωτήματα που έθεσα ήταν στο να καταλήξουμε ακριβώς σε αυτό, το consensus voting system.

Αν (λέμε τώρα) σας ενδιαφέρει να ... βρεθούν και άλλοι στην παρέα, μας το μεταφράζετε παρακαλώ στα απλά ελληνικά, για να μην τρέχουμε στα λεξικά!

Περιληπτικά είναι ένα σύστημα που αντί να ψηφίζεις απευθείας προτάσεις, κρίνεις και αξιολογείς επιχειρήματα και στο τέλος καταλήγεις σε μια ομόφωνη απόφαση.

Λίγη περισσότερη ανάλυση, αν δεν σας τρώω το χρόνο, παρακαλώ και επειδή είμαι ολίγον ... βραδύνους!
Με άλλα λόγια θα ήθελα να μάθω πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό το θαύμα που "καταλήγεις σε μια ομόφωνη απόφαση".

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 09 Φεβ 2013, 23:02

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:

Ξέρω, είμαι λίγο ... σπαστικός, αλλά τι να κάνω; Όταν αποφάσισα να γίνω Πειρατής δεν μου είπαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να είμαι και αγγλομαθής.

Μιχάλη το consensus μεταφράζεται σαν συναίνεση ή συγκατάβαση.

Τα συστήματα αυτά ψηφοφορίας χρησιμοποιούν τεχνικές ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη συναίνεση όλων των μελών ενός συνόλου.

Δεν είναι ψηφοφορία στα επιχειρήματα που λέει ο Μανώλης.

Είναι περισότερο συστήματα που εκφράζουν την αντίθεση όσο την συγκατάβαση, και προϋποθέτουν μιά διαφορετική φάση διαβούλευσης.

Η αριστερά σκέψη θεωρεί την διαβούλευση ως απλή καταγραφή στόχων/θέσεων χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει πως προέκυψαν αυτοί οι στόχοι και πως θα λειτουργήσουν σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο με πολλές μεταβλητές.
Στα συστήματα συγκατάβασης η διαβούλευση δεν βγάζει θέσεις αλλά μόνο τις μεταβλητές,και την ηθική/ιδεολογική πορεία που θέλουμε όλες αυτές να πάρουν, δίνονται με μία μορφή σε όλα τα μέλη και βγαίνουν θέσεις προτάσεις από όποιον θεωρεί ότι έχει την ικανότητα να δημιουργήσει ένα μηχανισμό.

Πχ
Μπορούμε να ρωτήσουμε πως πρέπει να διανέμεται η υπεραξία στην διαβούλευση και να δημιουργήσει μία συζήτηση που θα βγάλει μία γενική ιδέα τι είναι δίκαιο και μέσω αυτού να καθορίσουμε τον υπολογισμό του μισθού ενός εργαζομένου.
Αντίθετα μπορούμε να πούμε 1400 ευρώ κατώτατος μισθός και να αφήσουμε τον κόσμο να φαγώνεται σαν τα σκυλιά αν πρέπει ή όχι ο εργάτης να παίρνει1400 ευρώ και τελικά να μην καταλήγουμε πουθενα ή να καταλήγουμε σε λάθος προτάσεις.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 09 Φεβ 2013, 23:12

Περίπου. Εγώ αναφερόμουν στις τεχνικές. Σε κάποια σημεία της διαδικασίας χρειάζεται ψηφοφορία.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 09 Φεβ 2013, 23:19

Kotsos έγραψε:Μιχάλη το consensus μεταφράζεται σαν συναίνεση ή συγκατάβαση.
Τα συστήματα αυτά ψηφοφορίας χρησιμοποιούν τεχνικές ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη συναίνεση όλων των μελών ενός συνόλου.
Δεν είναι ψηφοφορία στα επιχειρήματα που λέει ο Μανώλης.
Είναι περισότερο συστήματα που εκφράζουν την αντίθεση όσο την συγκατάβαση, και προϋποθέτουν μιά διαφορετική φάση διαβούλευσης.
Η αριστερά σκέψη θεωρεί την διαβούλευση ως απλή καταγραφή στόχων/θέσεων χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει πως προέκυψαν αυτοί οι στόχοι και πως θα λειτουργήσουν σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο με πολλές μεταβλητές.
Στα συστήματα συγκατάβασης η διαβούλευση δεν βγάζει θέσεις αλλά μόνο τις μεταβλητές,και την ηθική/ιδεολογική πορεία που θέλουμε όλες αυτές να πάρουν, δίνονται με μία μορφή σε όλα τα μέλη και βγαίνουν θέσεις προτάσεις από όποιον θεωρεί ότι έχει την ικανότητα να δημιουργήσει ένα μηχανισμό.
Πχ
Μπορούμε να ρωτήσουμε πως πρέπει να διανέμεται η υπεραξία στην διαβούλευση και να δημιουργήσει μία συζήτηση που θα βγάλει μία γενική ιδέα τι είναι δίκαιο και μέσω αυτού να καθορίσουμε τον υπολογισμό του μισθού ενός εργαζομένου.
Αντίθετα μπορούμε να πούμε 1400 ευρώ κατώτατος μισθός και να αφήσουμε τον κόσμο να φαγώνεται σαν τα σκυλιά αν πρέπει ή όχι ο εργάτης να παίρνει1400 ευρώ και τελικά να μην καταλήγουμε πουθενά ή να καταλήγουμε σε λάθος προτάσεις.

Κάτι σαν περεστρόικα μου μοιάζει όπως το περιγράφεις, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το κατάλαβα ακριβώς.
Θέλω να πω, ότι επειδή πιστεύω ότι μάλλον πρέπει να αντιστοιχώ περίπου στο "μέσο όρο" (λέω τώρα) του Έλληνα πολίτη, αν θέλεις να γίνεσαι εύκολα αντιληπτός, θα πρέπει να βρεις κάτι άλλο για να κάνεις ... πενηνταράκια την άποψή σου. Αλλιώς θα μιλάς και θα συνδιαλέγεσαι μόνο με δυο τρεις το πολύ, πράγμα βέβαια όχι κατ' ανάγκην κακό, οπωσδήποτε όμως ... αντισυλλογικό.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 09 Φεβ 2013, 23:20

Βασικά επειδή όσο το έχω ψάξει υπάρχουν άπειρα τέτοια συστήματα και φυσικά δεν υπάρχει και καμιά πηγή στα ελληνικά, μήπως να κάνουμε μια ομάδα εργασίας με σκοπό να ερευνήσει το θέμα και να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση;

Και έτσι για να γελάσουμε λίγο, το γερμανικό πειρατικό κόμμα χρησιμοποιεί το λίκουιντ και το σουηδικό τη συναίνεση.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 09 Φεβ 2013, 23:23

Μιχαλή αν θες μπορείς να διαβάσεις κάποια πράγματα εδώ, είναι ότι πιο απλό έχω βρει, είναι στα αγγλικά όμως και θα χρειαστείς τη βοήθεια του google.

http://www.seedsforchange.org.uk/consensus

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 09 Φεβ 2013, 23:29

mankasp έγραψε:Βασικά επειδή όσο το έχω ψάξει υπάρχουν άπειρα τέτοια συστήματα και φυσικά δεν υπάρχει και καμιά πηγή στα ελληνικά, μήπως να κάνουμε μια ομάδα εργασίας με σκοπό να ερευνήσει το θέμα και να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση;
Και έτσι για να γελάσουμε λίγο, το γερμανικό πειρατικό κόμμα χρησιμοποιεί το λίκουιντ και το σουηδικό τη συναίνεση.

Αν κατάλαβα καλά, λες ότι ίσως πρέπει να επιστρέψουμε στα ... πάτρια και να επανιδρύσουμε κόμματα με τους ... κλασικούς προσδιορισμούς:
Δηλαδή κάτι σε:
Σουηδικόν Κόμμα Πειρατών Ελλάδος
Γερμανικόν Κόμμα Πειρατών Ελλάδος ... κ.λ.π.
Ναι. Ίσως είναι μια καλή ιδέα. Άλλωστε οι πρόγονοί μας την εφάρμοσαν κατά κόρον, όπως λέει η ιστορία, και φαίνεται (εκ του αποτελέσματος) ότι είχε επιτυχία.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες