Από PirateGov: πρόταση θεωρητικού πλαισίου Α.Δ.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Rainmaker

Re: Από PirateGov: πρόταση θεωρητικού πλαισίου Α.Δ.

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 22 Ιουν 2012, 00:08

αγαπητέ manos_ από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω ας αρχίσω με μερικές παρατηρήσεις από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σου και ας φτάσω και στα παραδείγματα:

δεδομένο 1: ήμαστε σε αμεσοδημοκρατικό σύστημα
θεωρία σου: ΄΄έχεις άνω βουλή και κάτω βουλή΄΄ κάτω βουλή το αμεσοδημοκρατία
αλλά στην άνω βουλή έχεις σπαταλήσει σκέψεις και ώρες άσκοπα γιατί απλά δεν χρειάζεται γιατί έχεις ξεχάσει τις δομές - οργάνωση του Κράτους που όλα αυτά που υποστηρίζεις οτι θα έκανε η άνω βουλή πολύ απλά θα έπρεπε να τα κάνει η υπάρχουσα δομή του κρατους άρα σύμφωνα με την δική μου λογική ΄΄η λογική του κράτους είναι όλη η δομή-οργάνωση του΄΄

Λες ότι το πραγματιστικό πλαίσιο δεν μπορεί να συνυπάρχει με το οραματιστικό μοντέλο (από που προκύπτει αυτή η βεβαιότητα?) πρέπει να σου πω οτι μπορούν να συνυπάρχουν στην περίπτωση που επιτευχθεί το οραματιστικό μοντέλο τοτε θα συνυπάρχουν.

Καλά για τους αυθαίρετους αριθμούς (4/5,...) τι να πω ως επι το πλείστον ανέφικτοι, πιστεύεις οτι υπάρχει θέμα που να το υποστηρίζει τα 4/5 του λαού (ελάχιστα θέματα)

manos_ έγραψε:Απλά θα το πω, θέλω να περάσω από σχήμα εξουσίας (κυβέρνηση-αντιπολίτευση)
σε σχήμα λειτουργίας (λογική, συναίσθημα, φαντασία).

Μέσα εκεί θα αναπτυχθούν και πάλι κέντρα εξουσίας,
μόνο που ιεραρχικά είναι πλέον υποδεέστερα και πρωτεύουν οι λειτουργίες.
Θεωρώ οπισθοδρομικό οτιδήποτε προάγει την εξουσία.

Πρέπει να σου θυμίσω ή αμα δεν το ξέρεις σε αμεσοδημοκρατικό σύστημα δεν υπάρχουν κόμματα και κατεπέκταση κέντρα εξουσίας (ενώ λες οτι το θεωρείς οπισθοδρομικό θα αφήσεις να δημιουργηθούν κεντρα εξουσίας)

Το οραματιστικό μοντέλο: πάλι δεν χρειάζεται υπάρχει η διαβούλευση στην σημερινή της μορφή στην αυριανή θα είναι σύστημα προτάσεων-νόμων-ηθικών αξιών τα οποία θα προκύπτουν από τον ίδιο το λαό.

manos_ έγραψε:Και δεν τα θεωρώ πάγια γιατί ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ.

Παίρνεις κάποια πράγματα ως δεδομένα αλλά από που προκύπτουν αυτά δεν μας λες;
τα συναισθηματικά κέντρα αποφασίζουν στη φύση αλλά εκπαιδεύονται και ανάλογα την εκπαίδευση αποφασίζουν (πχ ένα παιδί που το εκπαιδεύουν να είναι πολεμική μηχανή θα συμπεριφέρεται ανάλογα δεν θα είναι λόγω το συναισθηματικού κέντρου αλλά τις εκπαίδευσης)

manos_ έγραψε:Απλά θα το πω, θέλω να περάσω από σχήμα εξουσίας (κυβέρνηση-αντιπολίτευση)
σε σχήμα λειτουργίας (λογική, συναίσθημα, φαντασία).

για την λογική σου είπα, ας πούμε οτι το συναίσθημα είναι η αμεσοδημοκρατία, η φαντασία που κολάει (φαντάζομαι ότι είναι ατυχής ορισμός κάτι άλλο θες να πεις τελος πάντων χρειάζεται ορισμός σου για την φαντασία)

καπου αναφέρεις μιλώ για έλεγχο από όλους σε όλους
μα με μία βουλή (αμεσοδημοκρατική δηλ. ο λαός) αυτό γίνεται ελέγχει η βουλή το κράτος και το κράτος σύμφωνα με αυτά που τον έχουν διατάξει ελέγχει τους πολίτες (τον λαό) για ποιο λόγο να γίνουν πολύπλοκα να το κάνουμε όπως με την πολυνομία και τελικά χάος.

κάπου είπες ΄΄χρησιμοποιώ το μοντέλο που η φύση έχει επιλέξει ως το τελειότερο΄΄ ποιο είναι αυτό? και πως έχει προκύψει? έκανες γκαλοπ? το λενε οι επιστήμονες? καποια πράγματα τα παρουσιάζεις ως δεδομένα όλου του κόσμου ενώ είναι μόνο του δικού σου αξιακού κοσμου.

Ας πάω και στα πραδείγματα:
Παράδειγμα Α
1) γιατί παίρνει διπλάσιο μισθό? το ελέγξαμε? προβλέπετε? αν όχι καποιος δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του.
2) ο δικαστικός προβλέπεται να πάρει αυτό που περνει ο γκολντεν...? εαν ναι και τελικά γίνουν ολα αυτά που αναφέρεις τότε ο λαός έχει πάρει ένα μάθημα και πρέπει να διορθώσει το λάθος του ψηφίζοντας - οργανώνοντας - νομοθετόντας αυτό που πρέπει για να μπορέσει να πορευτεί σωστά ο λαός. (δηλαδή ο οραματισμός και το συναίσθημα προέρχεται από τον λαό) στην αρχή όταν θα πρωτοέρθει η αμεσοδημοκρατία θα γίνουν τετοια λάθη απο τον λαό αλλά θα αποκτήσει σιγά σιγά την σοφία να διορθώνει τέτοια λάθη πριν δημιουργηθούν.

παράδειγμα α1: το μονο που χρειάζεται είναι ο διαχωρισμός των εξουσιών.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 22 Ιουν 2012, 00:36

Προς τον Κότσο:
Καταρχήν για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος βάλ 'τα με τους ειδικούς κι όχι με εμένα, έχω παραθέσει πηγές.

Χωρίς κοινό όραμα μπορείς και να γίνεις πέτρα κι όσο αντέξεις στο χρόνο ακίνητος.
Είσαι σαν να μετέχεις σε κίνηση Brown. Δεν πας πουθενά.
Όταν διαβάσεις ποτέ το όραμα της wikipedia και τον κανόνα διαφύλαξής του
θα καταλάβεις πως είναι ήδη εφαρμοσμένα αυτά και παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο
σε ζωντανά πράγματα και όχι πεθαμένα όπως προτείνεις εσύ, βάσει εντροπίας.
Συν το ότι αν μου βρεις ηγέτη στην ελληνική πχ κοινότητα της wikipedia, θα σου αγοράσω παγωτό.

Το αν ο κοινός οραματισμός προέρχεται από προσφορά ή ανάγκη, από ευφυΐα ή από τύχη,
δεν με υποχρεώνει να σε ακούσω που θες να τον απορρίψεις, όταν συμφωνούν σε αυτόν όλοι οι άλλοι.
Απλά δεν μπορείς να διαφωνήσεις με το όραμα της wikipedia, εσύ και κανείς άλλος.

Προς τον Βροχοποιό:
Καταρχήν το παράδειγμα Α δεν είναι από τη φαντασία μου.

Δεύτερον, Δεν μου αρέσει που χρησιμοποιείς τη λέξη εξουσία. Παλιά χρησιμοποιούσαν τη λέξη "τυραννία" με την ίδια έννοια
και αναγκάστηκαν να την αντικαταστήσουν (μαζί με τον τύραννο) για να γλυτώσουν.
Εκεί που ψάχνεις πώς να αλλάξεις νοοτροπίες, απλά αλλάζεις τη γλώσσα.

Αν αφήσεις την αμεσοδημοκρατική βουλή να κάνει τον κηπουρό θα φτιάξεις κοραλιογενή ύφαλο.
Θα αναπτυχθεί μεν ως φράκταλ, φυσικά δηλαδή, θα ήταν όμως τρύπιο παντού το σύστημα.
Χρειάζεσαι λειτουργούς και όχι τον κόσμο που ανάλογα με το ενδιαφέρον του συζητά τα δικά του και μετά αποχωρεί.

Οραματισμός σημαίνει εξ ορισμού αυτό που δημιουργείται από τη φαντασία γιατί δεν υπάρχει ακόμα.
Με το που θα πραγματωθεί, ο οραματισμός ήδη αντικατοπτρίζει άλλη εικόνα. Δεν τον φτάνεις ποτέ.
Χωρίς οραματισμό καθηλώνεσαι στον χρόνο. Ομοίως όταν τον ταυτίσεις με το παρόν, όπως κάνεις.

Αν δεν το υποστηρίζουν τα 4/5 τότε δεν αξίζει να είναι κάτι μέσα στο κοινό όραμα.
Κι αν μπει, γίνεται επικίνδυνο.

Στο αμεσοδημοκρατικό σύστημα δεν θα υπάρχουν τα κόμματα όπως ορίζονται σήμερα, θα υπάρχουν όμως οι συντεχνίες,
οι μασόνοι και ότι άλλο παράγει του ιδίου τύπου συστρατεύσεις, κέντρα εξουσίας για διαφύλαξη ιδίων συμφερόντων.

Εκπαιδεύονται τα συναισθηματικά κέντρα σημαίνει συνδέονται με την εμπειρία και με τον χώρο των ιδεών.
Είναι όμως πάντα εκεί και δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση χωρίς αυτά. Κολλάμε άβουλοι. Βλέπε λοβοτομή.
Πηγές έχω ήδη δώσει.

Η φαντασία έχει το ρόλο του φαινομένου σήραγγος για να σε βγάλει από το αδιέξοδο της λογικής και της εμπειρίας.
Αυτό που κάλεσα "βουλή των εφήβων".

Αν μπορείς να μου βρεις πιο πετυχημένο γνωστό σύστημα αποφάσεων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, εδώ είμαι και περιμένω.
Εγώ προτείνω αυτοόμοια δομή βάσει αυτού κι εσύ προτείνεις δομή αποικίας βακτηρίων.
Κάποτε οι φιλόσοφοι χώρισαν την ψυχή από το σώμα. Πιο πριν οι πρωτόγονοι και μέχρι τους προσωκρατικούς δεν τα διαχώριζαν.
Ακόμα κι αν τα δύο είναι πάντα μαζί, αναρωτήθηκες μήπως ο, ακόμα και νοερός, διαχωρισμός ωφελεί την κατανόηση,
και άρα τη λειτουργικότητα;
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 22 Ιουν 2012, 02:17

Μάνο καταρχήν δεν μπορω να τα βάλω με τους ειδικούς γιατί θα πρέπει να τα βάλω με τον εαυτό μου. Σαν ειδικός όμως μπορώ κάλλιστα να πώ σε κάποιον μαθητευόμενο μάγο ότι δεν έχει αντιληφθεί σωστά αυτά που έχει διαβάσει και να του συστήσω να ξαναδιαβάσει τις πηγές του και να τις κατανοήσει.

Το όραμα της Wikipedia είναι το όραμα του ιδρυτού της. Οι κανόνες μη παρέκκλισης του οράματος του ιδρυτού τηςείναι για να εξασφαλίσουν το θέσφατο της σκέψης του και την αυθεντία του Ηγέτη.
Η διαδικασία αυτή υπάρχει σε όλα τα απολυταρχικά (φασιστικα) καθεστώτα όπου ο ηγέτης δεν μπορεί να κριθεί. Το βλέπουμε στα κομουνιστικά κόμματα όπου τα ρηθέντα του Μαρξ και του Λένιν δεν μπορούν να κριθούν και οι οπαδοί δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, το βλέπαμε στην Λυβυη όπου το πράσινο βιβλίο του Καντάφι δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί το βλέπουμε στην Καθολική Εκκλησία όπου το όραμα του Πάπα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, το βλέπουμε στους Πρωτεστάντες όπου τα γραφέντα στην Βίβλο δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, το είδαμε στον εθνικοσοσιαλισμό όπου το όραμα του Χίτλερ δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί και πάει λέγοντας.
Οι κανόνες μη παρέκκλισης του οράματος φροντίζουν οι αντίθετες απόψεις απλά να εξαφανίζονται είτε με μπανάρισμα στην Wikipedia είτε με φυσική εξόντωση του ατόμου που τις εκφράζει στην πολιτική (γκουλάγκ, εκτελέσεις, φυλακίσεις, λυντσαρίσματα κλπ)

Δυστυχώς για εσένα εδώ είναι Ελλάδα, και αυθεντίες δεν αναγνωρίζονται. Ακόμα και η θρησκεία μας δεν έχει αυθεντία. Τι είναι σωστό ή όχι είναι συλλογική απόφαση του "ποιμνίου" αφού γνωμοδοτήσει συμβούλιο "ειδικών-σοφών" και αποφασίζεται δια βοής.

Στην απάντησή σου στον βροχοποιό εξακολουθείς να επιμένεις ότι στηρίζεται στην λειτουργία του εγκεφάλου. Τα εννέα όργανα της συναισθηματικής λειτουργίας που θα κατασκευάσουν αυτό που ονομάζεις όραμα επιδεικτικά τα αγνοείς και γι'αυτό είσαι λάθος στα αποτελέσματά σου και στην όλη δομή που προτείνεις.

Ζητάς επιτυχημένο παράδειγμα;;;;;
Πιο επιτυχημένο παράδειγμα επιτυχημένων κοινωνιών από τα μυρμήγκια και τις μέλισσες και τα υπόλοιπα έντομα που εφαρμόζουν το swarm logic και επιτυγχάνουν όλους τους σκοπούς τους χωρίς επιβολή βίας στα μέλη τους έχεις σε καμία από τις κοινωνίες που εφαρμόσαν το σύστημα σου;

Το παράδειγμα α) που στηρίζεται στο άρθρο της ζούγκλας είναι παντελώς άσχετο με την πραγματικότητα πάλι γιατί οι πηγές σου είναι λάθος και δεν τις έχει αξιολογήσει σωστά.

Για την ιστορία θα πρέπει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνουν τον ίδιο μισθό βάση του Συντάγματος (το εδάφιο για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ καταργήθηκε στην πρόσφατη αναθεώρηση), και σε άλλο εδάφιο το Σύνταγμα λέει ότι ουδείς Δημόσιος Λειτουργός στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν μπορεί να λάβει μεγαλύτερο μισθό από αυτό το όριο.
Η απόφασεις που παραθέτει ο δικηγόρος (ο θεός να τον κάνει) της Ζούγκλας ορίζουν ότι οι μισθοί των διευθυντών των ΔΕΚΟ ή θα πρέπει να μειωθούν στα όρια του μισθού του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτού του Αρείου Πάγου ή να αυξηθούν οι μισθοί του ΠτΔ και του Αρείου Πάγου. Η νομοθετική εξουσία (βουλή) γνωρίζουμε ποιά απόφαση πήρε.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 22 Ιουν 2012, 08:19

Τα περί ειδικότητας του εαυτού σου κράτα τα για εσένα. Φέρε πηγές κι άσε τις φαμφάρες για το ποιόν σου. Δεν πα να είσαι ο πάπας..

Τριχολογείς περί wikipedia, ούτε γνωρίζεις τι σημαίνει ο κανόνας διαφύλαξης ούτε τι λέει.
Το όραμα το ξεκινούν ως ιδέα οι ευφυείς, οι φωτισμένοι, οι οποίοι είναι εκείνοι που πάνε τον κόσμο μπροστά.
Ο κόσμος πάει μπροστά από μια χούφτα ανθρώπους που ανακάλυψαν κάτι και οι υπόλοιποι ήταν σε θέση να καταλάβουν τι ανακάλυψαν.
Και μετά οι πολλοί αναθεωρούν κάθε τόσο το όραμα σε ανοικτή διαδικασία, όπως συμβαίνει και στην κοινότητα της wikipedia.
Είσαι off-topic παντού.

Για το παράδειγμά μου, αντί να κάνεις κριτική περί της ικανότητάς μου, πιάσε και βάλτο μέσα στο δικό σου μοντέλο της μέλισσας
και δείξε πώς θα κάνεις καλύτερα την επιλογή με τις διαφορές στα σημεία, επιχειρηματολογώντας και όχι απαξιώνοντας.
Εδώ έχω να σου πω πως εσύ θα μείνεις για πάντα μέλισσα ενώ εγώ θα προχωρήσω με βήματα για τα οποία δεν είσαι και δεν έχεις
το capacity να είσαι έτοιμος. Σου αναγνωρίζω πως θα είσαι μια πετυχημένη μέλισσα για πάντα.
Δεν θα σου επιτρέψω όμως να καθηλώσεις κι εμένα σε στάση στο χρόνο σε αυτό που είσαι εσύ.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και manos_, έχει επεξεργασθεί 22 φορά/ες συνολικά
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 22 Ιουν 2012, 08:31

Προς όλους, εκτός από το ότι θέλω να πετάξω τη λέξη εξουσία από τους θεσμούς.

Ο διαχωρισμός των εξουσιών συνεπάγεται απαραίτητα τη μία εξουσία πιο ισχυρή από την άλλη.
Στην ουσία μιλάμε για μια εξουσία και μια λειτουργία δηλαδή.

Αλλιώς, στο παράδειγμά μου, ο δικαστής βγάζει τον νόμο άκυρο,
ο νομοθέτης βγάζει τη δικαστική απόφαση άκυρη και φτου κι απ' την αρχή.

Αυτός που καθορίζει τι θα γίνει είναι ή η πιο ισχυρή εξουσία
ή οι αξίες και η ηθική και ο οραματισμός των πολλών.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 22 Ιουν 2012, 09:53

manos_ έγραψε:Τριχολογείς περί wikipedia, ούτε γνωρίζεις τι σημαίνει ο κανόνας διαφύλαξης ούτε τι λέει.
Το όραμα το ξεκινούν ως ιδέα οι ευφυείς, οι φωτισμένοι, οι οποίοι είναι εκείνοι που πάνε τον κόσμο μπροστά.
Ο κόσμος πάει μπροστά από μια χούφτα ανθρώπους που ανακάλυψαν κάτι και οι υπόλοιποι ήταν σε θέση να καταλάβουν τι ανακάλυψαν.
Και μετά οι πολλοί αναθεωρούν κάθε τόσο το όραμα σε ανοικτή διαδικασία, όπως συμβαίνει και στην κοινότητα της wikipedia.
Είσαι off-topic παντού.

Είμαι off topic γιατί πιστεύω στην άμεση δημοκρατία που δεν πιστεύει σε αυθεντίες και πεφωτισμένους.

Και το mein kampf όραμα ήταν και κάποιοι θεώρησαν ότι αξίζει να πεθάνουν γιαυτό μήπως συμφωνείς μαζί του;
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 22 Ιουν 2012, 10:04

Νομίζω πως πρέπει να καταλάβουμε λίγο το εξής.

Το μοντέλο της μέλισσας είναι λειτουργικό. Αυτό που προτείνω είναι λειτουργικό επίσης.

Της μέλισσας είναι βαθύτατα συντηρητικό, μια διογκωμένη "αμυγδαλή" που περικλείει τα πάντα
που μας κρατά σε αυτό που είμαστε, στον χρόνο, με εξαίρετες δυνατότητες προσαρμογής αλλά όχι εξέλιξης.

Το άλλο κρατά την αμυγδαλή να παίρνει τις αποφάσεις ως ο πιο ισχυρός ελκυστής,
όμως υπάρχουν κι άλλοι ελκυστές που μορφοποιούνται έξω από αυτήν
και δίνουν τη δυνατότητα για άλματα προόδου.

Διάβασε λίγο εδώ:
Ryota Kanai, Tom Feilden, Colin Firth, Geraint Rees (2011). "Political Orientations Are Correlated with Brain Structure in Young Adults". Current Biology 21 (8): 677-680. doi:10.1016/j.cub.2011.03.017

Έχουμε μια αντιπαλότητα μεταξύ συντηρητισμού και ανοικτών απόψεων.
Νομίζω είμαστε πολύ κερδισμένοι που το καταλάβαμε.

Πιθανόν, η ανάγκη, στην κατάσταση που είμαστε τώρα, μας σπρώχνει στο συντηρητισμό.
Δεν ρίχνω λοιπόν άδικο στην άποψή σου.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 22 Ιουν 2012, 17:17

manos_ έγραψε:Αν αφήσεις την αμεσοδημοκρατική βουλή να κάνει τον κηπουρό θα φτιάξεις κοραλιογενή ύφαλο.

Καταρχάς ποιος όρισε τον κηπουρό να είναι η αμεσοδημοκρατική βουλή, εγώ θεωρώ ότι ο κηπουρός είναι ΄΄το κράτος και οι δομές του΄΄ εργάζεται βάση σχεδίου με τα εργαλεία που του παρέχει το ίδιο το κράτος. η αμεσοδημοκρατική βουλή είναι ο ιδιοκτήτης του κήπου που δινει κατευθύνσεις (όραμα και όρια) για το τι θα κάνει ο κηπουρός στον κήπο του, αλλά δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να πει τον κηπουρό πως να κλαδέψει ή με τι εργαλείο θα κλαδέψει.

manos_ έγραψε:Θα αναπτυχθεί μεν ως φράκταλ, φυσικά δηλαδή, θα ήταν όμως τρύπιο παντού το σύστημα.
Χρειάζεσαι λειτουργούς και όχι τον κόσμο που ανάλογα με το ενδιαφέρον του συζητά τα δικά του και μετά αποχωρεί.

Πάλι καταλείγεις σε συμπεράσματα δικά σου τα οποία αναφέρεις με τέτοια σιγουριά οτι θα συμβούν... πάντως επειδή πρόκειται για ζωντανό οργανισμό όλο αυτό που παρουσιάζεις εγώ το βλέπω σαν μια ίωση -αρώστια και απλά χρειάζεται να αναπτύξω αντισώμματα και χρόνο για να ξαναγίνω καλά και τελικά οι τρύπες θα επουλωθούν.

manos_ έγραψε:Οραματισμός σημαίνει εξ ορισμού αυτό που δημιουργείται από τη φαντασία γιατί δεν υπάρχει ακόμα.
Με το που θα πραγματωθεί, ο οραματισμός ήδη αντικατοπτρίζει άλλη εικόνα. Δεν τον φτάνεις ποτέ.
Χωρίς οραματισμό καθηλώνεσαι στον χρόνο. Ομοίως όταν τον ταυτίσεις με το παρόν, όπως κάνεις.

ξέρεις τι μου λες τώρα ότι εγώ που οραματιζόμουν μια ζωή την ωραιότερη και εξυπνότερη γυναίκα στον κόσμο να καταφέρω να την βρω να είναι δίπλα μου και αντί να μάθω να είμαι ευτυχισμένος εγώ να ξεκινήσω να ψάχνω για άλλη γυναίκα ... νομίζω οτι στην ψυχολογία κάπως λεγεται αυτό...

manos_ έγραψε:Αν δεν το υποστηρίζουν τα 4/5 τότε δεν αξίζει να είναι κάτι μέσα στο κοινό όραμα.
Κι αν μπει, γίνεται επικίνδυνο.

Το θέμα στην θεώρησή σου είναι ότι όταν θα φτάσουν να υποστηρίζουν τα 4/5 αυτό το κοινο όραμα θα έχει πραγματωθεί σχεδόν όλοι θα το πιστεύουν και θα έχει γίνει σχεδόν ηθικός νόμος εκτός από απλό νόμο.

manos_ έγραψε:Στο αμεσοδημοκρατικό σύστημα δεν θα υπάρχουν τα κόμματα όπως ορίζονται σήμερα, θα υπάρχουν όμως οι συντεχνίες,
οι μασόνοι και ότι άλλο παράγει του ιδίου τύπου συστρατεύσεις, κέντρα εξουσίας για διαφύλαξη ιδίων συμφερόντων.

όσο υπαρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν αυτού του είδους συστρατεύσεις και κέντρα εξουσίας το πόσο ισχυρά θα είναι ... είναι θέμα παιδείας και οργάνωσης της κοινωνίας

manos_ έγραψε:Εκπαιδεύονται τα συναισθηματικά κέντρα σημαίνει συνδέονται με την εμπειρία και με τον χώρο των ιδεών.
Είναι όμως πάντα εκεί και δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση χωρίς αυτά. Κολλάμε άβουλοι. Βλέπε λοβοτομή.
Πηγές έχω ήδη δώσει.

ο φόβος περιλαμβάνεται στην εμπειρία; το υποσυνειδητο ποια είναι ακριβώς η θέση του στην ολη θεώρησή σου;

manos_ έγραψε:Η φαντασία έχει το ρόλο του φαινομένου σήραγγος για να σε βγάλει από το αδιέξοδο της λογικής και της εμπειρίας.
Αυτό που κάλεσα "βουλή των εφήβων".

το ίδιο κάνει και το συναίσθημα (πχ η αγάπη) πολλές φορές

manos_ έγραψε:Αν μπορείς να μου βρεις πιο πετυχημένο γνωστό σύστημα αποφάσεων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, εδώ είμαι και περιμένω.
Εγώ προτείνω αυτοόμοια δομή βάσει αυτού κι εσύ προτείνεις δομή αποικίας βακτηρίων.

λες και ξαναλες ΄΄πιο πετυχημένο γνωστό σύστημα αποφάσεων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο΄΄ πρέπει να σου πω ολοι οι εγκέφαλοι δεν λειτουργούν κατα τον ίδιο τρόπο ούτε χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα αποφάσεων ακόμα οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν την λειτουργία του και εσύ τον έχεις κωδικοποιήσει ήδη, εχουν υπάρξει φαινόμενα παύσης λειτουργίας ενός ημισφαιρίου και να συνεχίζει να λειτουργεί ο άνθρωπος κανονικά το σύστημα αποφάσεων σαυτή τη περίπτωση παραμένει ίδιο;

manos_ έγραψε:Κάποτε οι φιλόσοφοι χώρισαν την ψυχή από το σώμα. Πιο πριν οι πρωτόγονοι και μέχρι τους προσωκρατικούς δεν τα διαχώριζαν.
Ακόμα κι αν τα δύο είναι πάντα μαζί, αναρωτήθηκες μήπως ο, ακόμα και νοερός, διαχωρισμός ωφελεί την κατανόηση,
και άρα τη λειτουργικότητα;

΄΄όταν το σώμα εξασθενήσει , εξασθενεί παράλληλα και η ψυχή.΄΄ Σωκράτης.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 22 Ιουν 2012, 18:11

manos_ έγραψε:Νομίζω πως πρέπει να καταλάβουμε λίγο το εξής.

Το μοντέλο της μέλισσας είναι λειτουργικό. Αυτό που προτείνω είναι λειτουργικό επίσης.

Της μέλισσας είναι βαθύτατα συντηρητικό, μια διογκωμένη "αμυγδαλή" που περικλείει τα πάντα
που μας κρατά σε αυτό που είμαστε, στον χρόνο, με εξαίρετες δυνατότητες προσαρμογής αλλά όχι εξέλιξης.

Το άλλο κρατά την αμυγδαλή να παίρνει τις αποφάσεις ως ο πιο ισχυρός ελκυστής,
όμως υπάρχουν κι άλλοι ελκυστές που μορφοποιούνται έξω από αυτήν
και δίνουν τη δυνατότητα για άλματα προόδου.

.

ΦΙΛΕ ΞΕΚΟΛΑ!

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΒΑΚΤΗΡΙΑ, ΚΟΡΑΛΙΟΓΕΝΕΙΣ ΥΦΑΛΟΥΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ, ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ και δεν συμμαζεύεται.

Σταμάτα πια αυτές τις αστείες αναφορές και συκγρισεις Τα βακτήρια είναι βακτήρια, ο εγκέφαλος-εγκέφαλος, οι μέλισσες-μέλισσες , και η άμεση δημοκρατία-άμεση δημοκρατία. Προσπαθείς για κάποιον άσχετο λόγο να οδηγήσεις ένα κατεξοχήν πνευματικό δημιούργημα, την άμεση δημοκρατία, και να το εντάξεις σε κάποιον φυσικό-υλικό νόμο ή κάποια φυσική υλική οργάνωση. Αυτό δεν παίζει, γιατί η άμεση δημοκρατία δεν είναι φύση-ύλη, είναι πνεύματική κατάσταση (που αν θες την γνώμη μου δεν υπάρχει πουθενά στην φύση, παρά μόνο συναντάται ως έννοια και είναι πνευματικό δημιούργημα του ανθρώπου)

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ , αρκετά.....

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 22 Ιουν 2012, 18:15

Τώρα, αν σχολιάσω πως δεν έχουμε καμμία ικανότητα περί της διαλεκτικής, θα είμαι "μικροτούτσουσνος", "χαμερπής" και τα τοιαύτα;
(Τα επίθετα δανεισμένα από τον "ηγέτη" Τζήμερο.)
Συγνώμη σύνεδροι αλλά, ....... ακίζουμε περί του σαρκίου μας.
Μετριοπάθεια και αυτογνωσία!!!!!!!
Αντί να υπάρξουν απλά επιχειρήματα, να "ξεστραβώσουν" εμένα τον άσχετο, στηρίζετε, ο κάθε ένας, τις γνώσεις σας.
Δεν με ενδιαφέρουν κύριοι οι γνώσεις σας. Προτείνετε, επιχειρηματολογήστε και πείσετέ με!!!!
Βαριέμαι τις "παπαρδέλες" (εκτός και αν είναι καλή η μαγείρισσα).
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες