Συμμετοχή στην ΔΕ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Συμμετοχή στην ΔΕ

Δημοσίευσηαπό anestis » 20 Μάιος 2012, 01:43

Η "απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Διοικούσας Επιτροπής" ήταν να γίνει κλήρωση.

Περιμένουμε να δούμε αν αυτό ισχύει ακόμη.

SilindeElendil έγραψε:Ναι το ειδα αλλα δεν λεει πως γινεται αυτο.Που λεει οτι πρεπει να γινει κληρωση;
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 20 Μάιος 2012, 01:50

anestis έγραψε:Η "απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Διοικούσας Επιτροπής" ήταν να γίνει κλήρωση.

SilindeElendil έγραψε:Ναι το ειδα αλλα δεν λεει πως γινεται αυτο.Που λεει οτι πρεπει να γινει κληρωση;

13.2 Μέχρι την πρώτη εκλογή μελών της Διοικούσας Επιτροπής από Συνέδριο, η αναπλήρωση που αναφέρεται στο άρθρο 4.5 γίνεται με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Διοικούσας Επιτροπής.

ΟΚ.Γενικο και αοριστο αλλα θα δεχτω τον λογο σου.Πειρατικα παντα. :D
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 20 Μάιος 2012, 01:58

Αισθάνομαι περίεργα και άβολα. Η ΔΕ πήρε μιά απόφαση, προσωπικά δε μου άρεσε. Από τη στιγμή που πάρθηκε τέλος, όλα τα μετέπειτα δε με βρίσκουν σύμφωνο .
Δεν είναι σωστό να σχολιάζουμε και να προσπαθούμε να αλλάξουμε την απόφαση, όπως δεν είναι σωστό κάποιοι να έχουν αντιρήσεις γιά κάποιους , με τι μέτρο θα κρίνουμε; Θεωρώ οπτι πρέπει να τελειώνουμε με τη κλήρωση άμεσα.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 20 Μάιος 2012, 02:01

Συμφωνώ με τον Δημήτρη. Οποιαδήποτε απόφαση της Δ.Ε. είναι σύμφωνη με το καταστατικό. Ας προχωρήσουμε.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 20 Μάιος 2012, 02:06

λοιπον, μερικες σκεψεις επι του θεματος

1) αν υπαρξει ανοικτη συζητηση για καταλληλοτητα υποψηφιων, με τα σημερινα δεδομενα και την δυναμικη των πειρατων, ποιος αμφισβητει οτι θα χεστουμε ολοι με ολους?

2) με την κληρωση μπορει εν τελει να μπαινουν 2 τυχαιοι στην ΔΕ, αλλα εφ'οσον η ΔΕ λειτουργει πλειοψηφικα, και οι πιο βαλτοι να μπουν, παλι ειναι 2 προς 7. δεν μπορουν απο μονοι τους να βγαζουν αποφασεις. και θεωρω, τουλαχιστον απ'οσο εχω εκλαβει (εκ των εσω, αρα ισως και οχι τοσο αντικειμενικα), οτι υπαρχει μια γενικοτερη αποδοχη απο το σωμα, για τους υπολοιπους 5.

3) με την επιλογη απο την διοικουσα επιτροπη, δηλαδη πρακτικα τον διορισμο, 2 ατομων της επιλογης της, θα εχουμε σιγουρα το προβλημα που ανεφερε ο ανεστης "γιατι αυτον τον μαλακα και οχι εμενα?" "ποιοι ειστε εσεις οι φασιστες που διοριζετε δικους σας" και αλλα καλα. Παρ'ολα αυτα, παλι εκ των εσω μιλωντας, θεωρω οτι με αυτον τον τροπο θα επιλεχθουν ουδετερα ατομα, δηλαδη οχι κολλημενοι, και ευρυτερης αποδοχης, οσο γινεται.

3α) και ποιος νομιζει οτι η διοικουσα επιτροπη ειναι σε θεση να επιλεξει αναμεσα σε οσους εχουν θεσει υποψηφιοτητα μεχρι τωρα? ειναι ολοι πραγματικα αξιοι, και μαλλον αν μπουμε στην διαδικασια επιλογης, θα υπαρξουν κοντρες (θεωρω επιλυσιμες) μεταξυ μας. και χωρις εν τελει να καταληξουμε στο πιο σωστο αποτελεσμα, απλα γιατι καποιοι (οπως μαλλον και εγω), θα παμε πασο, απο το να μπουμε στην διαδικασια να τσακωθουμε.

4) η προταση για να συζητησουν μεταξυ τους οι υποψηφιοι (με ή χωρις την ΔΕ), και να βγαλουν αποτελεσμα μονοι τους, γενικα ειναι η καταλληλοτερη ιδεα. αλλα κατα πασα πιθανοτητα, και εχοντας δει απο τι μικρα θεματακια πιανονται μερικοι και γινονται μαλλια κουβαρια, δεν θα ηθελα να δω μια τετοια συζητηση, γιατι προβλεπω οτι θα με κανει να εγκαταλειψω τους πειρατες και να παρω τα βουνα, ή χειροτερα τα μπαλκονια...

5) μια καλη ιδεα θα ηταν να μεινει η διοικουσα με 5 ατομα. αλλα λογω εκλογων (αναθεμα την ωρα και την στιγμη), πρεπει για να περασουμε απο αρειο παγο κλπ, πρεπει να ειμαστε τυπικα σωστα, δηλαδη εντος του καταστατικου, αρα με 7 τουλαχιστον μελη στην διοικουσα επιτροπη. ακυρη επομενως η ιδεα

6) ψηφοφορια προσωπων εμποδιζεται απο το καταστατικο. να κατι που μπορει να αλλαξει στο συνεδριο, ωστε να καλυπτει τετοιες ειδικες περιπτωσεις.

7) δεν εχει 7 (απλα δεν ηθελα να εχω 6 σημεια, δεν μου αρεσει το 6). καληνυχτα σε ολους
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 20 Μάιος 2012, 13:30

pappasadrian έγραψε:
4) η προταση για να συζητησουν μεταξυ τους οι υποψηφιοι (με ή χωρις την ΔΕ), και να βγαλουν αποτελεσμα μονοι τους, γενικα ειναι η καταλληλοτερη ιδεα. αλλα κατα πασα πιθανοτητα, και εχοντας δει απο τι μικρα θεματακια πιανονται μερικοι και γινονται μαλλια κουβαρια, δεν θα ηθελα να δω μια τετοια συζητηση, γιατι προβλεπω οτι θα με κανει να εγκαταλειψω τους πειρατες και να παρω τα βουνα, ή χειροτερα τα μπαλκονια...

εγω πάντως σαν μέλος σχεδόν απαιτω να τα βρουνε. Αν βάλουν μπροστα τα μικρά και σκοτωθουν θέλω να ξερω οτι απέτυχαν, και οσοι φταινε για αυτη την αποτυχια για εμενα δεν κάνουν για την δουλειά.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και hrsfpgyjrnptrd, έχει επεξεργασθεί 20 φορά/ες συνολικά

Yiannis

Δημοσίευσηαπό Yiannis » 20 Μάιος 2012, 13:38

anestis έγραψε:Η "απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Διοικούσας Επιτροπής" ήταν να γίνει κλήρωση.

Από εμένα εξακολουθεί να ισχύει..
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές.

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 20 Μάιος 2012, 15:14

Για μένα δεν άλλαξε τίποτα.

ΝΑΙ στην κλήρωση.

(Ο κλήρος παύει τας αντιλογίας και αποφασίζει μεταξύ των ίσων...)
[Θα έχουμε κάποτε το ίδιο θέμα για υποψηφίους... εγώ θα είμαι πάντα υπερ της κλήρωσης, για λόγους ιδεολογίας. Μεταξύ ίσων δεν υπάρχει καμία διαφορά

{ «Δημοκρατία δ' έστιν, ὅταν ᾖ κύριον τὸ πλῆθος» (Δημοκρατία υπάρχει όταν κυρίαρχος είναι ο λαός - το πλήθος. Αριστ. Πολιτικά, Γ, 1279β 22), «Δημοκρατικόν έστι τὸ κληρωτὰς εἶναι τὰς ἀρχάς, τὸ δ' αἱρετὰς ὀλιγαρχικόν.» (Δημοκρατικό σημαίνει να είναι κληρωτές οι αρχές, ενώ ολιγαρχικό, αιρετές. Αριστ. Πολιτικά Δ, 1294β 8-9) και Γ)

Γιατί η κλήρωση έχει στόχο να δείξει ότι όλοι οι πολίτες είναι ικανοί να ασκήσουν εξουσία. Κι ακόμα η κλήρωση εισάγει το μη προβλέψιμο του άρχοντα, πράγμα το οποίο μειώνει τις περιπτώσεις διαφθοράς. }
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 20 Μάιος 2012, 15:22

Υπενθυμιση:Περιμενω ακομα τον τροπο με τον οποιο θα εκφρασουμε τις οποιες ενστανσεις μας.Πειρατικα παντα. :D
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 20 Μάιος 2012, 15:30

Ναι θα είναι με email Προς την Επιτροπή Διαιτησίας, λίγες μέρες υπομονή...

SilindeElendil έγραψε:Υπενθυμιση:Περιμενω ακομα τον τροπο με τον οποιο θα εκφρασουμε τις οποιες ενστανσεις μας.Πειρατικα παντα. :D
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες