Χαίρετε.
Όλα αυτά που γίνονται εντός φόρουμ, καλώς γίνονται, το νόημα είναι να υπάρξει περισσότερη συμμετοχή, γιατί είναι από τις θεμελιώδεις μας αρχές και χρειάζεται για να περάσουμε από το "βρεφικό" σημείο που είμαστε τώρα στο επόμενο στάδιο.
Φυσιολογικό είναι να υπάρχουν τριβές και αντεγκλήσεις εντός του φόρουμ, εξάλλου από αυτές μόνο πιο δυνατοί βγαίνουμε.
Απογοήτευση δε θέλω να βλέπω, κατανοώ τη διάθεση για προσφορά και άμεση δράση σε ζητήματα, υπάρχει εδώ η πλατφόρμα που μόνο βελτιώνεται όσον αφορά τον τρόπο συμμετοχής αλλά μαγικά ραβδάκια, φευ, δεν υπάρχουν.
Ναι, είναι δύσκολο να αρθρώσουμε λόγο για ΌΛΑ αυτά που μας περιβάλλουν και θέλουμε να αλλάξουμε αλλά σίγουρα θα αποΠΕΙΡαθούμε να το κάνουμε, χωρίς φόβο και πάθος.
Υπάρχουν, πιστεύω, πολλοί που μας παρακολουθούν και είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν - πρέπει να ενθαρρυνθούν από εμάς που συμμετέχουμε ήδη με το επίπεδο που κρατάμε και τη διάθεση για συζήτηση και σύγκλιση.
Όχι, δυστυχώς δεν έχουμε τη λύση για όλα τα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, ούτε κάναμε το λάθος να πάρουμε αβίαστα μια θέση άλλου πολιτικού φορέα για να "συντομεύουμε" και να δείξουμε καλό πρόσωπο στο μέσο ψηφοφόρο.
Στο τοπίο που διαμορφώνεται πολύς κόσμος είναι μπερδεμένος και απογοητευμένος, μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός των επερχόμενων εκλογών, θα είμαστε, δοκώ, πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι.
Φιλικά και Πειρατικά,
Αντώνης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩΝ
Re: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩ
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές.
omissman έγραψε:Εδω και καιρο περιερχομενος το forum μου εχει γεννηθει ενας προβληματισμος κατα ποσον ο χωρος αυτος ειναι ο πιο καταλληλος για να αναπτυξουμε πιο διεξοδικα και εξειδικευμενα καποιες κρισιμες πολιτικες και ιδεολογικες μας θεσεις.
π.χ. ειναι ασαφες να προσδιοριζομαστε "εκτος του αξονα αριστερα - δεξια" και να μην μπορουμε να το συγκεκριμενοποιησουμε με απλο / σαφη / κατανοητο τροπο. Το αναφερω ακριβως επειδη μου εχει επισημανθει σε συζητησεις...
Προτεινω λοιπον τη δημιουργια "χωρου" οπου τα μελη, με καποιες πιο ορισμενες διαδικασιες, μπορουν να αναπτυξουν τη συζητηση αυτη, ξεκινωντας απο το σωμα των κειμενων στα οποια εχουμε ηδη συμφωνησει / ΑΡΧΕΣ + ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
ΓΙΩΡΓΟΣ
Συμφωνό απόλυτα με το Γιώργο. Δημοσιεύοντας για πρώτη φορά σε φορουμ αισθάνομαι χαμένος ανάμεσα σε ένα χάος θεμάτων και θέσεων. Δεν γίνεται να μιλάει κανείς με τους πάντες για τα πάντα. Υπάρχει μια σύγχηση ανάμεσα στην άμεση δημοκρατία που είναι το ζητούμενο και ο μελλοντικός στόχος και στη σημερινή πραγματικότητα μέσα στην οποία επιχειρήται να στειθεί ένα κόμμα που να πρεσβεύει την άμεση δημοκρατία και που θα συντονίζει τη δράση του μέσα από το διαδίκτυο. 'Αλλο πράγμα είναι το διαδικτυακό αμεσοδημοκρατικό κόμμα και άλλο η διαδικτυακα και αμεσοδημοκρατικά οργωνομένοι θεσμοί μιας μελλοντικής κοινωνίας. Επίσης όταν διαχωρίζονται οι αρχές του κόμματος από το ιδεολογικό του στίγμα είναι σαν να υπονοείται ότι στην άμεση δημοκρατία εξαλείφονται οι διαφορές απόψεων, οι αντιθέσεις, οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις συμφερόντων και επικρατεί ως δια μαγίας μια γενικευμένη συναίνεση αφήνοντας μόνο χώρο για διαφωνίες σε τεχνικά και πρακτικά ζητήματα πάνω στο οποία αναζητείται η βέλτιστη λύση. Το κόμμα των πειρατών και είναι το πρώτο που προτείνει έναν αμεσοδημοκρατικό τρόπο οργάνωσης χωρίς αντιπροσώπους, στο μέλλον δεν θα είναι το μόνο, αλλά και αυτή τη στιγμή πολλά mainstream κόμματα και πολιτικοί ψάχνονται με την επικοινωνία στο διαδίκτυο με διάφορους τροπους έστω και για ψηφοθηρικούς λόγους ή για να αντλήσουν νομιμοποίηση. Φανταστείτε ας πούμε στο μέλλον ότι μπορεί να υπάρχει ένα αμεσοδημοκρατικό ψηφιακό κόμμα εθνικιστών κ.ο.κ. Κλείνω με την παρατήρηση ότι η νέα πολιτική σκέψη και πρακτική δεν προέρχεται από παρθενογένεση άλλα από την ζύμωση του νέου με το παλίο.
Ένα φιλικό feedback
K.Σ.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Κακώς μου απευθύνεσαι προσωπικά.
Εχω την ευθύνη της Επικοινωνίας, όχι να "τρέχω" όλο το κόμμα!
Σήμερα το τρέχουμε οι 150 ενεργοί και αύριο οι 2.000 ενεργοί κ.ο.κ.
Οι Καταλανοί είναι περήφανοι που πήγαν στα 700 μέλη μέσα σε ένα-ενάμισι χρόνο (σε πληθυσμό 7.000.000)
Εμείς θα έπρεπε να κάνουμε τούμπες και να πανηγυρίζουμε εδώ που φτάσαμε!
Ας δούμε την ΕΙΚΟΣΑΕΤΗ ΠΟΡΕΙΑ του Οικολογικού κινήματος ΚΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ!
εκλογές Νοέμβρη 1989 0,58% (Οικ.Εν.)
εκλογές Απρίλη 1990 0,77% (Οικ.Εν.)
Ευρωεκλογές 2004: 0,67% (Οικ.Πρ.)
εκλογές 2007: 1,05% (Οικ.Πρ.)
Ευρωεκλογές 2009: 3,49% (Οικ.Πρ.)
εκλογές 2009: 2,53% (Οικ.Πρ.)
ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ!
Τέλος επιλέγω να απαντάω πάντα στα Μέλη. Από σεβασμό και εκτίμηση. Εκτός Μελών απαντώ περιστασιακά και όταν έχω κάτι να πω.
Γιατί έχουμε χάσει και πολύ χρόνο σε τρολ και βλακείες.
Ιδίως δεν απαντώ όταν βλέπω κάποιος να έχει έρθει με όλην την ατζέντα του την οποία προσπαθεί να μας φορέσει
σαν φέσι. Το πειρατικό καπέλο είναι μεγαλύτερο και το φέσι επάνω του δεν χωράει.
Τέλος όποιος θέλει να ιδρύσει το κόμμα των Αγανακτισμένων και των Πλατειών μπορεί να το κάνει.
Οι Καταλανοί είναι περήφανοι που πήγαν στα 700 μέλη μέσα σε ένα-ενάμισι χρόνο (σε πληθυσμό 7.000.000)
Ας δούμε την ΕΙΚΟΣΑΕΤΗ ΠΟΡΕΙΑ του Οικολογικού κινήματος ΚΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ!
Τέλος επιλέγω να απαντάω πάντα στα Μέλη. Από σεβασμό και εκτίμηση. Εκτός Μελών απαντώ περιστασιακά και όταν έχω κάτι να πω.
Ιδίως δεν απαντώ όταν βλέπω κάποιος να έχει έρθει με όλην την ατζέντα του την οποία προσπαθεί να μας φορέσει
σαν φέσι. Το πειρατικό καπέλο είναι μεγαλύτερο και το φέσι επάνω του δεν χωράει.
Τέλος όποιος θέλει να ιδρύσει το κόμμα των Αγανακτισμένων και των Πλατειών μπορεί να το κάνει.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
anestis έγραψε:Κακώς μου απευθύνεσαι προσωπικά.
Απευθύνθηκα σε σένα, διότι απάντησα σε τοποθέτησή σου στο ίδιο θέμα.
Σίγουρα έγινε μία καλή αρχή, εγώ έθεσα τον προβληματισμό και την καλοπροαίρετη κριτική για να μη μείνει εδώ και να γίνει το επόμενο βήμα.
Στα διάφορα θέματα του φόρουμ παραθέτω τις προσωπικές μου απόψεις (νομίζω δε χρειάζεται να το βάλω στην υπογραφή μου για να ισχύει) και σε καμία περίπτωση δεν ήρθα με 'αντζέντα', εξάλλου όσο και αν με 'κολακεύει' αυτό δε νομίζω να έχω τη δύναμη να καπελώσω 2000 μέλη.
Τη δυνατότητα αυτή (να εκφράζω τις απόψεις μου) μου έδωσε αυτό το φόρουμ που επιτρέπει τη συμμετοχή και 'παρατηρητών' όπως θα χαρακτήριζα και τον εαυτό μου προς το παρόν. Δυστυχώς η ιστορία των κομμάτων στην Ελλάδα (στα οποία ποτέ δε συμμετείχα στο παρελθόν) μου αφήνει μια επιφύλαξη ως προς τη συμμετοχή ως μέλος μέχρι να γίνει πιο ολοκληρωμένο.
Τέλος, θεωρώ πως είναι πιο εποικοδομητικό να απαντάμε επί της ουσίας παρά να αναλωνόμαστε σε ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις. Εγώ πάντως δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον οποιοδήποτε. Η συμμετοχή εδώ γίνεται με κίνητρο να υπάρξει επιτέλους κάτι διαφορετικό στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.
-
@spkostas
Το "χωρίς αντιπροσώπους" σε ποιο καταστατικό μας το διάβασες;
Για μια ακόμη φορά θα παραπέμψω στον Ελβετικό ορισμό και πρακτική της Άμεσης Δημοκρατίας
που θα αποτελέσουν απίστευτο βήμα αν τα πετύχουμε εδώ πριν συζητήσουμε για την Κοινωνία χωρίς Αντιπροσώπους
την οποία ΔΕΝ έχουμε την τεχνολογία σήμερα να υλοποιήσουμε.
Το "χωρίς αντιπροσώπους" σε ποιο καταστατικό μας το διάβασες;
Για μια ακόμη φορά θα παραπέμψω στον Ελβετικό ορισμό και πρακτική της Άμεσης Δημοκρατίας
που θα αποτελέσουν απίστευτο βήμα αν τα πετύχουμε εδώ πριν συζητήσουμε για την Κοινωνία χωρίς Αντιπροσώπους
την οποία ΔΕΝ έχουμε την τεχνολογία σήμερα να υλοποιήσουμε.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Η τοποθέτηση του Γιώργου θέτει ρεαλιστικά το πρόβλημα στις πραγμάτικές του διαστάσεις. Ας μην εθελοτυφλούμε, έχουμε βαλτώσει αναλωνόμενοι σε ατέρμονες συζητήσεις επί παντός του επιστητού. Εχουμε απλώσει τα πόδια μας πολύ πέρα από το σεντόνι κι αυτό δε θα μας βγεί σε καλό.
Η θέση του mankasp μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να φανεί λίγο ακραία, αλλά μου φαίνεται πολύ, μα πολύ ρεαλιστική. Κι εμένα με προβληματίζει πάρα πολύ η απουσία των νέων. Μπορεί ο Μ.Ο. Ηλικίας των μελών να είναι 36, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω το Μ.Ο. Ηλικίας των ενεργών μελών. Τελικά τι είμαστε εμείς, οι “σοφοί γέροντες” που αποφασίζουν γι' αυτούς χωρίς αυτούς ? Εμένα προσωπικά αυτός ο ρόλος δε μου πάει καθόλου.
Ειναι γεγονός ότι οι εκλογές μας έχουν αποπροσανατολίσει. Καταναλώνουμε πολύ ενέργεια παράγουμε ιδέες κλπ στήνουμε τόσες “επιτροπές προγράμματος” (αλλά δεν μπορούμε να τις στελεχώσουμε αξιοπρεπώς) όλα για τις εκλογές, και έχουμε παραμελήσει εντελώς τα βασικά. Δηλαδή πάμε να χτίσουμε ένα πύργο χωρίς θεμέλια. Κι εγώ ψήφισα να κατέβουμε στις εκλογές, εν γνώσει μου ότι δεν είμαστε έτοιμοι οργανωτικά. Αλλά ας προσπαθήσουμε πρώτα να καλύψουμε τις οργανωτικές μας αδυναμίες και μετά βγάζουμε επί μέρους θέσεις και προγράμματα. Οι Αρχές μας φτάνουν και περισσεύουν, αρκεί να γίνουν ξεκάθαρες σε πολιτικό επίπεδο.
Ναι είμαστε ένα κόμμα λίγων εβδομάδων, ναι αν δεν ήταν οι εκλογές ..... Αλλά :
Η Χριστίνα μας προσέφερε στο πιάτο μεταφρασμένο το “Πηδάλιο του πειρατή” , όλοι είπαμε μπράβο αλλά κανείς μα κανείς (και δε βγάζω την ουρά μου απ' έξω) δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας.
Καλέσαμε τον κόσμο να διαδηλώσει για την ACTA και δεν πήγαμε εμείς !!!
Καταναλώνουμε δυνάμεις (χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό) για να φτιάξουμε πλατφόρμα για τις πατάτες και δεν ξέρω τι άλλο, πριν ολοκληρώσουμε τα αναγκαία εργαλεία για τη λειτουργεία του κόμματος.
Συγχωρίστε μου την ολίγον “συναισθηματική” προσέγγιση, αλλά πραγματικά μου πέσανε τα μούτρα χτες το απόγεμα στο Σύνταγμα : να καθόμαστε στα σκαλιά 5 άτομα σαν τις άδικες κατάρες και να έρχονται δυό νέα παιδιά με ένα αυτοσχέδιο πλακάτ.
Πειρατικά πάντα.
Η θέση του mankasp μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να φανεί λίγο ακραία, αλλά μου φαίνεται πολύ, μα πολύ ρεαλιστική. Κι εμένα με προβληματίζει πάρα πολύ η απουσία των νέων. Μπορεί ο Μ.Ο. Ηλικίας των μελών να είναι 36, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω το Μ.Ο. Ηλικίας των ενεργών μελών. Τελικά τι είμαστε εμείς, οι “σοφοί γέροντες” που αποφασίζουν γι' αυτούς χωρίς αυτούς ? Εμένα προσωπικά αυτός ο ρόλος δε μου πάει καθόλου.
Ειναι γεγονός ότι οι εκλογές μας έχουν αποπροσανατολίσει. Καταναλώνουμε πολύ ενέργεια παράγουμε ιδέες κλπ στήνουμε τόσες “επιτροπές προγράμματος” (αλλά δεν μπορούμε να τις στελεχώσουμε αξιοπρεπώς) όλα για τις εκλογές, και έχουμε παραμελήσει εντελώς τα βασικά. Δηλαδή πάμε να χτίσουμε ένα πύργο χωρίς θεμέλια. Κι εγώ ψήφισα να κατέβουμε στις εκλογές, εν γνώσει μου ότι δεν είμαστε έτοιμοι οργανωτικά. Αλλά ας προσπαθήσουμε πρώτα να καλύψουμε τις οργανωτικές μας αδυναμίες και μετά βγάζουμε επί μέρους θέσεις και προγράμματα. Οι Αρχές μας φτάνουν και περισσεύουν, αρκεί να γίνουν ξεκάθαρες σε πολιτικό επίπεδο.
Ναι είμαστε ένα κόμμα λίγων εβδομάδων, ναι αν δεν ήταν οι εκλογές ..... Αλλά :
Η Χριστίνα μας προσέφερε στο πιάτο μεταφρασμένο το “Πηδάλιο του πειρατή” , όλοι είπαμε μπράβο αλλά κανείς μα κανείς (και δε βγάζω την ουρά μου απ' έξω) δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας.
Καλέσαμε τον κόσμο να διαδηλώσει για την ACTA και δεν πήγαμε εμείς !!!
Καταναλώνουμε δυνάμεις (χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό) για να φτιάξουμε πλατφόρμα για τις πατάτες και δεν ξέρω τι άλλο, πριν ολοκληρώσουμε τα αναγκαία εργαλεία για τη λειτουργεία του κόμματος.
Συγχωρίστε μου την ολίγον “συναισθηματική” προσέγγιση, αλλά πραγματικά μου πέσανε τα μούτρα χτες το απόγεμα στο Σύνταγμα : να καθόμαστε στα σκαλιά 5 άτομα σαν τις άδικες κατάρες και να έρχονται δυό νέα παιδιά με ένα αυτοσχέδιο πλακάτ.
Πειρατικά πάντα.
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)
-
- Επικοινωνία:
Z53 έγραψε:Η θέση του mankasp μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να φανεί λίγο ακραία, αλλά μου φαίνεται πολύ, μα πολύ ρεαλιστική. Κι εμένα με προβληματίζει πάρα πολύ η απουσία των νέων. Μπορεί ο Μ.Ο. Ηλικίας των μελών να είναι 36, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω το Μ.Ο. Ηλικίας των ενεργών μελών. Τελικά τι είμαστε εμείς, οι “σοφοί γέροντες” που αποφασίζουν γι' αυτούς χωρίς αυτούς ? Εμένα προσωπικά αυτός ο ρόλος δε μου πάει καθόλου.
Ο κάθε άνθρωπος άνω των 18 ετών είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Το ότι κάποιος είναι νέος δεν σημαίνει αυτομάτως ούτε ότι είναι "άγιος" ούτε ότι παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Για παράδειγμα ακούω πολλούς νέους να λένε ότι η απάντησή τους στην σημερινή κατάσταση είναι να μην ασχολούνται καθόλου με την πολιτική. Εγώ σε τέτοιους νέους απαντάω ότι τους αξίζουν όλα όσα έχουν πάθει από τους υπάρχοντες πολιτικούς. Στην παγκόσμια ιστορία κανένα καθεστώς οποιουδήποτε είδους δεν έπεσε ή δεν άλλαξε , επειδή οι αντίπαλοι του απλά δεν ασχολούνταν μαζί του ή αντιδρούσαν με όποιον άλλο βλακώδη τρόπο.
Όσον αφορά το πόσα από τα εγγεγραμμένα μέλη είναι και ενεργά μέλη , εγώ το βρίσκω φυσιολογικότατο. Είναι κάτι που συμβαίνει πάρα πολλές φορές και σε διάφορες καταστάσεις. Ακόμα και τα μεγαλύτερα γεγονότα στην Ιστορία , πάντα ξεκίνησαν και κάποιες φορές ολοκληρώθηκαν από μικρές ομάδες ανθρώπων.
Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η ποιότητα από την ποσότητα.
'Οσο για τις θέσεις του κόμματος , αυτές που υπάρχουν ήδη αρκούν για να κατέβουμε στις εκλογές και να απευθυνθούμε στους ψηφοφόρους. Η παράλληλη λειτουργία των επιτροπών δεν εμποδίζει σε τίποτα την ετοιμασία για τις εκλογές. Όσοι ασχολούνται με τις επιτροπές το κάνουν στον ελευθερό τους χρόνο.
Αυτό που εγώ βλέπω ως πρόβλημα είναι ότι αρκετά μέλη , προσδίδουν στους ψηφοφόρους στοιχεία , που εγώ δεν έχω συναντήσει στην ζωή μου. Για παράδειγμα ότι οι ψηφοφόροι περιμένουν να ακούσουν ή να διαβάσουν εκ βαθέων αναλύσεις για το οποιοδήποτε θέμα και όχι λίγες , απλές και κατανοητές προτάσεις.
Για παράδειγμα ότι οι ψηφοφόροι δεν θέλουν να ακούσουν κάτι που θα τους δώσει ελπίδα αλλά θα μας "επιβραβεύσουν" επειδή θα τους πούμε ότι δεν έχουμε μαγικές λύσεις.Λες και κατεβαίνουμε σε αγώνες προσκόπων και όχι σε εκλογές.
Τέλος πραγματικά δεν κατάλαβα την φράση ' τι είμαστε εμείς που αποφασίζουμε γι΄αυτούς χωρίς αυτούς'.
Ποιοί είναι οι 'αυτοί'; Αυτοί που μπορεί να έρθουν μελλοντικά στο κόμμα; Όταν οι 'αυτοί' έρθουν στο κόμμα , εάν κάποια θέση δεν τους αρέσει θα έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Για το 'εμείς' δεν μπορώ να μιλήσω. Μπορώ όμως να μιλήσω για το ΕΓΩ. ΕΓΩ συμμετέχω σε αυτό το κόμμα επειδή θέλω να αλλάξω το καθεστώς που επικρατεί στην χώρα μου. ΕΓΩ διατυπώνω τις απόψεις μου , διότι είναι ο μόνος γνωστός τρόπος για να γίνει μια συζήτηση και να ληφθούν κάποιες αποφάσεις. ΕΓΩ δεν δίνω δεκάρα για όσους ΑΠΕΧΟΥΝ.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν χαρίζονται , ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.
-
Εγώ συμμετέχω στο κόμμα για να μπορεί αυτός που ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ να αλλάξει το καθεστώς στη χώρα μου.
Να είναι ελεύθερος να διατυπώσει τις απόψεις του στη βουλή ή σε όποιο άλλο όργανο θέλει και να ασκεί πολιτική χωρίς να χρειάζεται περιμένει να έρθουν οι εκλογές για να αλλάξει τη ψήφο του.
Εγώ δεν θα κάτσω να διατυπώσω πολιτικές και οικονομικές απόψεις, όχι γιατί δεν έχω, αλλά γιατί θέλω να τις βγάλει το σύνολο των πολιτών και όχι το κόμμα αυτό.
Τέλος για όσους ΑΠΕΧΟΥΝ... με αυτούς θέλω να ασχοληθώ μόνο.
"Η Δημοκρατία δεν είναι χάπι να το παίρνεις κάθε 3-4 χρόνια. Η Δημοκρατία είναι κάθε μέρα." - Χρύσα Ρώπα σε σκετσάκι του Λαζόπουλου
Να είναι ελεύθερος να διατυπώσει τις απόψεις του στη βουλή ή σε όποιο άλλο όργανο θέλει και να ασκεί πολιτική χωρίς να χρειάζεται περιμένει να έρθουν οι εκλογές για να αλλάξει τη ψήφο του.
Εγώ δεν θα κάτσω να διατυπώσω πολιτικές και οικονομικές απόψεις, όχι γιατί δεν έχω, αλλά γιατί θέλω να τις βγάλει το σύνολο των πολιτών και όχι το κόμμα αυτό.
Τέλος για όσους ΑΠΕΧΟΥΝ... με αυτούς θέλω να ασχοληθώ μόνο.
"Η Δημοκρατία δεν είναι χάπι να το παίρνεις κάθε 3-4 χρόνια. Η Δημοκρατία είναι κάθε μέρα." - Χρύσα Ρώπα σε σκετσάκι του Λαζόπουλου
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
Είμαι κατά στο να βγάλουμε συγκεκριμένες σχέσεις πέρα από τις αρχές μας. Όσοι είμαστε εδώ μέλη και μή, αντιπροσωπεύουμε προς το παρόν ένα πολύ μικρό και συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και mankasp, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά
https://twitter.com/e_kastrinakis
Ο προβληματισμος που εχει ηδη αναπτυχθει είναι η καλυτερη αποδειξη του ποσο πραγματικα αναγκαια είναι η υπαρξη ενός «χωρου» μεσα στον οποιο θα γινεται η γονιμη διασταυρωση ιδεων. Πολιτικο κομμα χωρις ιδεες [και δεν εννοω «αποψεις» - ξερουμε δα ότι ολοι εχουν από μια] είναι τρυπιος τεντζερες !
Ομολογω ότι από οσα διαβασα (ΟΛΑ δλδ) μου δημιουργηθηκαν ακομη περισσοτερες αποριες…
Ιδου μερικες απο αυτες :
1. Εάν οι νεοι μας ειχαν δειξει ενδιαφερον γιατι δεν εφτιαξαν αυτοι το πειρατικο κομμα πρωτοι ; τοσοι κομπιουτεραδες, τοσοι χακεραδες, τοσοι οπαδοι του free downloading ;;;
2. Από ποια χρονικη ηλικια και πανω παυει κανεις να λογιζεται «νεος» και τι επιπτωση εχει αυτο στα πολιτικα του δικαιωματα ;;;
3. Ποιο είναι το πνευματικο / διανοητικο κριτηριο που διαφοροποιει τους νεους από τους γερους ;;;
4. Μπορει κανεις να είναι νεος στην ηλικια και γερος στα μυαλα και το αντιστροφο ;;;
5. Οι νεαροι αριστεροδεξιοι φανατικοι που το μυαλο τους είναι κολημμενο με τη «μπαλα» [οποια αποχρωση κι’ αν εχει αυτή] σε ποια κατηγορια νεων εντασσονται ;;; οι "απολιτικοι" ;;; οι "fashionistas" ;;; οι "αλλοι" ;;;
6. Με δεδομενο ότι στη νεολαια υπαρχει μια τεραστια γκαμα από : μπαχαλακηδες / αριστερους υπερεπαναστατες / αριστερους επαναστατες / απλους επαναστατες του τσιριζα / επαναστατες με σφραγιδα γνησιοτητας του κκε/σοσιαλδημοκρατικους επαναστατες / σοσιαλδημοκρατικους σκετους / σοσιαλιζοντες επαναστατες του μπατσοκ / σοσιαλιζοντες φιλελευθερους / σκετους / φιλελευθερους οριτζιναλ / δεξιους απλους / ΝεοΔεξιους με αρωμα ανοιξιατικο / παραδοσιακους δεξιους από οικογενεια / καραδεξιους από χουντικη γενια / ακροδεξιους του καρατζαφυρερ / ακροδεξιους των χρυσων αυγων / φασιστομουτρα ολε / μπαχαλακηδες σκιχεντς των γηπεδων και βαλε … εμεις σε ποιους ακριβως «νεους» απευθυνομαστε ;;;
7. Ποιος είναι ο ρολος μας σ’ αυτή την «ιστορια» ;
• του καραβομαραγκου που αφου κουτσοφτιαξει το σκαρι, το αραζει στο μουραγιο και καλει το «νέο» τσουρμο να μπαρκαρει και να σαλπαρει στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα ;;;
• ή του εμπειρου καπετανιου που θελει να φτιαξει ένα σκαρι γερο, για ναναι καλοταξιδο, το μερεμετιζει και το καλαφατιζει, το εφοδιαζει με πολεμοφοδια για ναναι ετοιμοπολεμο, στολιζει τα ξαρτια για ναναι ομορφο και ελκυστικο, το εξοπλιζει με όλα τα καλουδια [GPS / πυξιδες /ρανταρ υπερηχων/αυτοματους πιλοτους/κλπ, κλπ…] , βρισκει ένα καλο τσουρμο και χαραζουν μαζι πορεια από λιμανι σε λιμανι ξυπνωντας αλλοτε την περιεργεια και αλλοτε τον ενθουσιασμο στους νεους και στους τολμηρους για να μπαρκαρουν σ’ενα ταξιδι μακρινο προς την περιπετεια και τη λευτερια ;;;
8. Τελικα τι θελουμε να ειμαστε ; «προαγωγοι» της ιστοριας ,founding fathers ή κατι αλλο που το ψαχνουμε ;;;
9. Τα κομματα προκυπτουν από παρθενογενεση εν κενω κοινωνιας, ιστοριας και φιλοσοφιας ;;
10. Εν κατακλειδι ποιος γραφει την Ιστορια ; οι Απόντες ή οι Παρόντες ;;;
Για να μη παρεξηγηθω διευκρινιζω προκαταβολικα οτι τα ερωτηματα εχουν ενα μεταφορικο / συμβολικο νοημα και οχι κυριολεκτικο και τιθενται σαν αφετηρια διαλογου για να αρχιζουν να οριοθετουνται καποιες εννοιες ως προς τον ρολο μας σαν πολιτικου υποκειμενου και οχι σαν στρατου σωτηριας ή σαν λεσχης συζητησεων.
ΓΙΩΡΓΟΣ
Ομολογω ότι από οσα διαβασα (ΟΛΑ δλδ) μου δημιουργηθηκαν ακομη περισσοτερες αποριες…
Ιδου μερικες απο αυτες :
1. Εάν οι νεοι μας ειχαν δειξει ενδιαφερον γιατι δεν εφτιαξαν αυτοι το πειρατικο κομμα πρωτοι ; τοσοι κομπιουτεραδες, τοσοι χακεραδες, τοσοι οπαδοι του free downloading ;;;
2. Από ποια χρονικη ηλικια και πανω παυει κανεις να λογιζεται «νεος» και τι επιπτωση εχει αυτο στα πολιτικα του δικαιωματα ;;;
3. Ποιο είναι το πνευματικο / διανοητικο κριτηριο που διαφοροποιει τους νεους από τους γερους ;;;
4. Μπορει κανεις να είναι νεος στην ηλικια και γερος στα μυαλα και το αντιστροφο ;;;
5. Οι νεαροι αριστεροδεξιοι φανατικοι που το μυαλο τους είναι κολημμενο με τη «μπαλα» [οποια αποχρωση κι’ αν εχει αυτή] σε ποια κατηγορια νεων εντασσονται ;;; οι "απολιτικοι" ;;; οι "fashionistas" ;;; οι "αλλοι" ;;;
6. Με δεδομενο ότι στη νεολαια υπαρχει μια τεραστια γκαμα από : μπαχαλακηδες / αριστερους υπερεπαναστατες / αριστερους επαναστατες / απλους επαναστατες του τσιριζα / επαναστατες με σφραγιδα γνησιοτητας του κκε/σοσιαλδημοκρατικους επαναστατες / σοσιαλδημοκρατικους σκετους / σοσιαλιζοντες επαναστατες του μπατσοκ / σοσιαλιζοντες φιλελευθερους / σκετους / φιλελευθερους οριτζιναλ / δεξιους απλους / ΝεοΔεξιους με αρωμα ανοιξιατικο / παραδοσιακους δεξιους από οικογενεια / καραδεξιους από χουντικη γενια / ακροδεξιους του καρατζαφυρερ / ακροδεξιους των χρυσων αυγων / φασιστομουτρα ολε / μπαχαλακηδες σκιχεντς των γηπεδων και βαλε … εμεις σε ποιους ακριβως «νεους» απευθυνομαστε ;;;
7. Ποιος είναι ο ρολος μας σ’ αυτή την «ιστορια» ;
• του καραβομαραγκου που αφου κουτσοφτιαξει το σκαρι, το αραζει στο μουραγιο και καλει το «νέο» τσουρμο να μπαρκαρει και να σαλπαρει στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα ;;;
• ή του εμπειρου καπετανιου που θελει να φτιαξει ένα σκαρι γερο, για ναναι καλοταξιδο, το μερεμετιζει και το καλαφατιζει, το εφοδιαζει με πολεμοφοδια για ναναι ετοιμοπολεμο, στολιζει τα ξαρτια για ναναι ομορφο και ελκυστικο, το εξοπλιζει με όλα τα καλουδια [GPS / πυξιδες /ρανταρ υπερηχων/αυτοματους πιλοτους/κλπ, κλπ…] , βρισκει ένα καλο τσουρμο και χαραζουν μαζι πορεια από λιμανι σε λιμανι ξυπνωντας αλλοτε την περιεργεια και αλλοτε τον ενθουσιασμο στους νεους και στους τολμηρους για να μπαρκαρουν σ’ενα ταξιδι μακρινο προς την περιπετεια και τη λευτερια ;;;
8. Τελικα τι θελουμε να ειμαστε ; «προαγωγοι» της ιστοριας ,founding fathers ή κατι αλλο που το ψαχνουμε ;;;
9. Τα κομματα προκυπτουν από παρθενογενεση εν κενω κοινωνιας, ιστοριας και φιλοσοφιας ;;
10. Εν κατακλειδι ποιος γραφει την Ιστορια ; οι Απόντες ή οι Παρόντες ;;;
Για να μη παρεξηγηθω διευκρινιζω προκαταβολικα οτι τα ερωτηματα εχουν ενα μεταφορικο / συμβολικο νοημα και οχι κυριολεκτικο και τιθενται σαν αφετηρια διαλογου για να αρχιζουν να οριοθετουνται καποιες εννοιες ως προς τον ρολο μας σαν πολιτικου υποκειμενου και οχι σαν στρατου σωτηριας ή σαν λεσχης συζητησεων.
ΓΙΩΡΓΟΣ
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες