Εσύ ο ίδιος είπες χωρίς να λογοδοτεί ούτε στο κόμμα ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα....
Μήπως το παραχέζουμε??? Έτσι ο καθένας θα κάνει ότι γουστάρει και με τις ευχές ολονών μας!
Εκτελούνται αναρτήσεις
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Εκτελούνται αναρτήσεις
Και άλλο ερώτημα. Αν υποστηρίζουμε την Άμεση Δημοκρατία, οι βουλευτές μας πρέπει να υπακούν στις εντολές των μελών του κόμματος ή στις εντολές που προκύπτουν από μια πλατφόρμα σαν το pirategov.
Και αν αυτό που θέλουν τα μέλη είναι χωρίσμένο σε 51%/49%, το σύνολο των 8 βουλευτών θα ψηφίσουν αυτό που θέλει το 51% ή θα ψηφίσουν άλλο οι 4 και άλλο οι άλλοι 4;
Και αν αυτό που θέλουν τα μέλη είναι χωρίσμένο σε 51%/49%, το σύνολο των 8 βουλευτών θα ψηφίσουν αυτό που θέλει το 51% ή θα ψηφίσουν άλλο οι 4 και άλλο οι άλλοι 4;
https://twitter.com/e_kastrinakis
mankasp έγραψε:Και άλλο ερώτημα. Αν υποστηρίζουμε την Άμεση Δημοκρατία, οι βουλευτές μας πρέπει να υπακούν στις εντολές των μελών του κόμματος ή στις εντολές που προκύπτουν από μια πλατφόρμα σαν το pirategov.
Το ερώτημα αυτό το έχετε κάνει καραμέλα η συγκεκριμένη ομάδα.
Αν έχεις consensus voting system δεν τίθεται θέμα.
Αν έχεις ελατωματικά όπως το απλό πλειοψηφικό ή την ρευστή δημοκρατία τότε τον ήπιες. Η αρχή λέει σε αυτά τα συστήματα ότι μία πρόταση προκρίνεται. Οι άλλες διαγράφονται ( τροφή για σκέψη στους λικουιντάδες)
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
-
kailor έγραψε:Εσύ ο ίδιος είπες χωρίς να λογοδοτεί ούτε στο κόμμα ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα....
Μήπως το παραχέζουμε??? Έτσι ο καθένας θα κάνει ότι γουστάρει και με τις ευχές ολονών μας!
Άσε τι λέω εγώ, εγώ λέω προσωπική γνώμη. Το κόμμα έχει αποφασίσει για αυτά τα θέματα;
mankasp έγραψε:Και άλλο ερώτημα. Αν υποστηρίζουμε την Άμεση Δημοκρατία, οι βουλευτές μας πρέπει να υπακούν στις εντολές των μελών του κόμματος ή στις εντολές που προκύπτουν από μια πλατφόρμα σαν το pirategov.
κανονικά θα ήταν θέματα διαβουλευσης
άποψή μου:
υπακούουν εντολές του κόμματος
ψηφίζουν ότι έχει προβλέψει το καταστατικό ή ο κανονισμός, αν είναι το 51% αυτό (και οι 8).
Τελευταία επεξεργασία από 2 και Rainmaker, έχει επεξεργασθεί 9 φορά/ες συνολικά
-
Kotsos έγραψε:mankasp έγραψε:Και άλλο ερώτημα. Αν υποστηρίζουμε την Άμεση Δημοκρατία, οι βουλευτές μας πρέπει να υπακούν στις εντολές των μελών του κόμματος ή στις εντολές που προκύπτουν από μια πλατφόρμα σαν το pirategov.
Το ερώτημα αυτό το έχετε κάνει καραμέλα η συγκεκριμένη ομάδα.
Αν έχεις consensus voting system δεν τίθεται θέμα.
Αν έχεις ελατωματικά όπως το απλό πλειοψηφικό ή την ρευστή δημοκρατία τότε τον ήπιες. Η αρχή λέει σε αυτά τα συστήματα ότι μία πρόταση προκρίνεται. Οι άλλες διαγράφονται ( τροφή για σκέψη στους λικουιντάδες)
Ωπ!! Κότσο βρεθήκαμε!! Όλα τα ερωτήματα που έθεσα ήταν στο να καταλήξουμε ακριβώς σε αυτό, το consensus voting system.
-
mankasp έγραψε:
Ωπ!! Κότσο βρεθήκαμε!! Όλα τα ερωτήματα που έθεσα ήταν στο να καταλήξουμε ακριβώς σε αυτό, το consensus voting system.
Αντε και κουμπαρος εγω

Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
mankasp έγραψε:kailor έγραψε:Εσύ ο ίδιος είπες χωρίς να λογοδοτεί ούτε στο κόμμα ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα....
Άσε τι λέω εγώ, εγώ λέω προσωπική γνώμη. Το κόμμα έχει αποφασίσει για αυτά τα θέματα;
11.3. Η θέση του κάθε μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις ψηφοφορίες στα όργανα τα οποία συμμετέχει είναι η κοινή θέση που διαμορφώνεται από την ψηφοφορία του Σώματος των Μελών.
11.3.1. Σε περίπτωση μή απαρτίας του Σώματος των Μελών το ποσοστό συμμετοχής των ψήφων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναπροσαρμόζεται ώστε να καλύψει το ποσοστό των μή ψηφισάντων.
https://teams.pirateparty.gr/issues/226
Κάποιοι προσπάθησαν.
Κάποιοι ενδιαφερόταν περισσότερο να ανοιχθούν τοπικά γραφεία.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
-
Λέω να ανοίξουμε καινούριο νήμα για το consensus voting system. Είναι το απόλυτο σύστημα λήψης αποφάσεων, είναι και πειρατικό και αμεσοδημοκρατικό.
Απαιτεί να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση (no copyright)
Απαιτεί πρόσβαση στην πληροφορία (διαφάνεια)
Επιτρέπει την ελευθερία του λόγου. Όλοι μπορούν να παραθέσουν στοιχεία και επιχειρήματα.
Δημοκρατικό γιατί εκτός ότι επιτρέπει την ισοδύναμη συμμετοχή όλων, μπορεί τελικά να προκύψει και παραπάνω από μια απόφαση για κάποιο θέμα εκφράζοντας πλήρως τη βάση.
Απαιτεί να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση (no copyright)
Απαιτεί πρόσβαση στην πληροφορία (διαφάνεια)
Επιτρέπει την ελευθερία του λόγου. Όλοι μπορούν να παραθέσουν στοιχεία και επιχειρήματα.
Δημοκρατικό γιατί εκτός ότι επιτρέπει την ισοδύναμη συμμετοχή όλων, μπορεί τελικά να προκύψει και παραπάνω από μια απόφαση για κάποιο θέμα εκφράζοντας πλήρως τη βάση.
-
mankasp έγραψε:Ωπ!! Κότσο βρεθήκαμε!! Όλα τα ερωτήματα που έθεσα ήταν στο να καταλήξουμε ακριβώς σε αυτό, το consensus voting system.
Αν (λέμε τώρα) σας ενδιαφέρει να ... βρεθούν και άλλοι στην παρέα, μας το μεταφράζετε παρακαλώ στα απλά ελληνικά, για να μην τρέχουμε στα λεξικά!
Ξέρω, είμαι λίγο ... σπαστικός, αλλά τι να κάνω; Όταν αποφάσισα να γίνω Πειρατής δεν μου είπαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να είμαι και αγγλομαθής.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και Μιχάλης Μαντάς, έχει επεξεργασθεί 9 φορά/ες συνολικά
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες