Εγώ σκεφτόμουν το εξής χωρις φυσικα να γνωρίζω αν είναι εφικτό. Θα το πω μ ένα απλο παράδειγμα. Γράφει κάποιος ένα βιβλίο 100 σελίδων πριν το εκδόσει πρέπει να δηλώσει στο ´´αρμόδιο υπεύθυνο γραφείό´´ αν έχει χρησιμοποίηση αποσπασματα απο άλλους (σε ποσοτητα ή δεν ξέρω τι αλλα κριτήρια μπορούμε να βάλουμε) ας πούμε ότι είναι ποσοτικής αξίας του βιβλίου 30 σελίδων. Εφόσον δεν έχει πάρει άδεια χρησιμοποιησης των αποσπασματων απο τους συγγραφείς των 30 σελίδων θα παράκρατούνται απο το γραφείο έσοδα 30 / 100 για να τα μοιράσει στους δημιουργούς των 30 σελίδων.
Εάν δεν το δηλώσει θα μπορει αυτος που χρησιμοποιησαν το εργο του να διεκδικησει μέχρι όλο το ποσο των εσόδων.
Άρα για προσωπική χρήση ελεύθερο
για επαγγελματική χρήση ελεύθερο αλλα ανάλογα την χρήση των στοιχείων απο ξένους δημιουργούς θα είναι και τα έσοδα τους.
Μπορει να είναι βλακεία αυτα που λέω αλλα σαν πρώτη ματιά μου φαίνεται καλο.
Πως θα ήταν η ζωή ΧΩΡΙΣ Πατέντες και copyright
Re: Πως θα ήταν η ζωή ΧΩΡΙΣ Πατέντες και copyright
Rainmaker, μία αντίστοιχη πρόταση είχα κάνει πρίν από αρκετό καιρό σε κάποιο άλλο νήμα εδώ viewtopic.php?f=109&t=748&hilit=Πνευματικά#p8603
Νομίζω ότι είναι η πιο κοντινή σε μία δίκαιη λύση αν και υπάρχουν και κάποιες άλλες παράμετροι που προσπαθώ να δω πώς μπορούν να συμπεριληφθούν όπως το κόστος της αρχικής εταιρίας για διάνοιξη της αγοράς κ.α.
Νομίζω ότι είναι η πιο κοντινή σε μία δίκαιη λύση αν και υπάρχουν και κάποιες άλλες παράμετροι που προσπαθώ να δω πώς μπορούν να συμπεριληφθούν όπως το κόστος της αρχικής εταιρίας για διάνοιξη της αγοράς κ.α.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες