μια δύσκολη ερώτηση.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: μια δύσκολη ερώτηση.

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Απρ 2012, 13:22

izno2 έγραψε:Γιατί να πάει χαμένη η ψήφος μου, γιατί να την καταπιεί ένας βουλευτής της ΝΔ;

Αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα που θέτουν τα κόμματα της βουλής. Γιατί να ψηφίσετε μικρούς όταν εμείς αρκούμε για να μοιράσουμε την πίτα. Ναι, μόνο που τα υπάρχοντα κόμματα δεν έχουν προτάσεις, αλλά μόνο αντιπαραθέσεις μεταξύ τους. Η άρνησή τους να συζητήσουν το παραμικρό ακόμα και αν συμφωνούν το δείχνει.

Δεν μου αρκεί η υπόσχεση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Εγώ ψηφίζω πειρατές γιατί εκτός του ότι θα ξεπεράσουν το 3% και θα μπουν στην βουλή, θα έχουν και λογικές προτάσεις εκτός από αντιπαραθέσεις. Όποιος θέλει ακολουθεί...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 02 Απρ 2012, 14:02

dont feed the troll.....................................
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Απρ 2012, 14:13

Dimitris Zappas έγραψε:dont feed the troll.....................................

au contraire mon capitan... Η ερώτησή του είναι valid.

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 02 Απρ 2012, 14:35

Vassilis Perantzakis έγραψε:Δεν μου αρκεί η υπόσχεση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Εγώ ψηφίζω πειρατές γιατί εκτός του ότι θα ξεπεράσουν το 3% και θα μπουν στην βουλή, θα έχουν και λογικές προτάσεις εκτός από αντιπαραθέσεις. Όποιος θέλει ακολουθεί...

Μου αρέσουν οι αισιόδοξοι, αρκεί να είναι ειλικρινά αισιόδοξοι.
Αυτό το 3%, το λές με το χέρι στην καρδιά;
http://iznogood.eucube.gr

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Απρ 2012, 14:58

izno2 έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Δεν μου αρκεί η υπόσχεση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Εγώ ψηφίζω πειρατές γιατί εκτός του ότι θα ξεπεράσουν το 3% και θα μπουν στην βουλή, θα έχουν και λογικές προτάσεις εκτός από αντιπαραθέσεις. Όποιος θέλει ακολουθεί...

Μου αρέσουν οι αισιόδοξοι, αρκεί να είναι ειλικρινά αισιόδοξοι.
Αυτό το 3%, το λές με το χέρι στην καρδιά;

Η καρδιά δεν έχει καμία σχέση με την κάλπη. Εξάλλου οι αλλαγές από κάπου αρχίζουν. Δεν γίνονται ακαριαία.

Gobis

Δημοσίευσηαπό Gobis » 02 Απρ 2012, 16:26

Η όλη πρώτη ερώτηση είναι λάθος
1)Το θέμα δεν είναι από την πρώτη εκλογή να μπει κάποιος στην βουλή (θέλει ορίζοντα 8 ετίας) αλλά να πάρει κομμάτι από την πίτα των 2 μεγάλων. Ακόμη και εάν σε αυτές τις εκλογές καρπωθεί το αποτέλεσμα το πρώτο κόμμα, η ερώτηση σε πολίτες για τα πολλά κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές είναι ότι πρώτη φορά το βλέπουν και είναι καλό αλλάζει κάτι, ο τρόπος σκέψης .
2)εάν μοιραστεί τόσο πού το εκλογικό σώμα ποσοστιαία σε μικρά κόμματα μπορεί να μην έχουμε αυτοδυναμία ενός μεγάλου κόμματος ακόμη και με συμμαχία ΠΑΣΟΚ+ΝΔ και να χρειάζεται κυβέρνηση άλλου σχήματος.
3)Εάν ήσουν ένα κόμμα 2ψήφιο και έβλεπες να χάνεις τόσο πολύ ποσοστιαία άλλα και σε πραγματικούς αριθμούς τι θα έκανες για τα παραπάνω .
4)Εαν όλα τα παραπάνω γίνουν πραγματικότητα α) (βραχυπρόθεσμα) πώς θα ψηφιστεί το μνημόνιο του Ιουνίου. β) (μακροπροθεσμα - παγίδα) ποιά ΑΚΑΜΠΤΗ , ΚΡΥΣΤΑΛΩΜΕΝΗ , ΟΣΤΕΟΜΕΝΗ , γαμ..νη πολιτική θα ακολούθήσεις που θα στερείτε τον λόγο του τώρα με το πρόβλημα του μετά? (η απατηση θα αρμέξω τους πολίτες δεν πιάνετε ούτε στα σοβαρά)
5) Όλοι οι αγώνες θέλουν χρόνο+διάρκεια μέσα στο χρονο για να αποδώσουν και να τους πάρουν στα σοβαρά , εάν παραιτηθείς από την πρώτη στιγμή τότε καλύτερα να μην υπήρχε το κόμμα .
6)Το σλόγκαν μπορεί να είναι το εξής "ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΛΥΣΙΔΕΣ "

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 02 Απρ 2012, 17:00

@Gobis

πέρα από τα θεωρητικά κατασκευάσματά σου, στην πράξη αν δεν πιάσετε το 3%, την ψήφο σας θα την καταπιούν βουλευτές της ΝΔ (άντε και του ΠΑΣΟΚ).
Ας αφήσουμε τις θεωρίες, και ας δούμε το πραγματικό αποτέλεσμα που έχει η ψήφος μας. Εμένα τουλάχιστον με ενδιαφέρει η πραγματικότητα, και όχι τα θεωρητικά κατασκευάσματα με τα οποία την ντύνουμε.

Ως οπαδός της απόλυτης ειλικρίνιας και αναζητητής της σκληρής πραγματικότητας και του πραγματικού αποτελέσματος που έχουν οι πράξεις μας, σε περίπτωση που οι επιστημονικές δημοσκοπήσεις δείξουν πολύ πίσω από το 3%, επιμένω να εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες το παρακάτω ειλικρινές και με χιούμορ προεκλογικό σύνθημα:

"Είσαι ΝΔ; Είσαι ΠΑΣΟΚ; αλλά συμφωνείς και με τους πειρατές; Ψήφισε Πειρατές χωρίς σκέψη, η ψήφος σου με το υπάρχον εκλογικό σύστημα στους δύο πρώτους θα μοιραστεί"
http://iznogood.eucube.gr

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 02 Απρ 2012, 17:45

Θα το απαντούσα για πλάκα σε έναν δημοσιογράφο.

ΑΛΛΑ

info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Thermaikos

Δημοσίευσηαπό Thermaikos » 02 Απρ 2012, 18:01

izno2 έγραψε:"Είσαι ΝΔ; Είσαι ΠΑΣΟΚ; αλλά συμφωνείς και με τους πειρατές; Ψήφισε Πειρατές χωρίς σκέψη, η ψήφος σου με το υπάρχον εκλογικό σύστημα στους δύο πρώτους θα μοιραστεί"

απλα τραγικη η σκεψη σου.
----Με κουράζουν τα κείμενα που είναι μόνο κεφαλαία γράμματα και greeklish----

Zekvyrin

Δημοσίευσηαπό Zekvyrin » 02 Απρ 2012, 22:22

Τα μέλη το έχουν συζητήσει ήδη ίσως αρκετά:

viewtopic.php?f=11&t=656

Γράψαμε θετικά και αρνητικά.. γράψαμε γιατί θεωρεί ο καθένας γιατί "πρέπει" ή "δεν πρέπει".
Η ερώτηση έχει απαντηθεί εκτενώς πιστεύω..

Finally, θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους :

1 hint μόνο: μερικοί κοιτάμε "μακροπρόθεσμα", και όχι "βραχυπρόθεσμα"..

edit: Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους λιγάκι - για ενημέρωση των άλλων πειρατών (ή δυνητικά).
Τα παρακάτω είναι μόνο το άμεσο (για αυτές τις εκλογές και μόνο) και "πρακτικό" αποτέλεσμα.
Τα έμμεσα οφέλη είναι άλλη συζήτηση.

Το να ψηφίσεις κόμμα που θα πιάσει <3% δεν είναι σαν να ψηφίζεις το 1ο κόμμα..
Είναι σαν να μην ψηφίζεις ή να ρίχνεις άκυρο/αποχή (με την διαφορά ότι αν ψηφίσεις μικρό κόμμα το αποτέλεσμα φαίνεται "εμφανώς" στην μέτρηση "ποσοστό επί των έγκυρων").
Οι ψήφοι κομμάτων που δεν θα μπουν στην βουλή μοιράζονται, αναλόγως με βάση το ποσοστό τους, στα κόμματα που μπήκαν.
Ουσιαστικά "ευνοούνται" όλα τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή αναλόγως το ποσοστό τους. Και προφανώς ένα click παραπάνω από τα υπόλοιπα παίρνει το 1ο.. (που ούτως ή άλλως παίρνει και το τραγικά ηλίθιο bonus 50 εδρών.. )

Οπότε όχι, ψήφος ΝΔ != (ή αλλιώς <>) ψήφος κόμματος εκτός βουλής..
Είναι απλά troll του izno, και "προπαγάνδα" άλλων κομμάτων για να σε πείσουν να ψηφίσεις μόνο όσα μπαίνουν σίγουρα σαν "διαμαρτυρία" (οπότε ουσιαστικά τα ίδια πάλι), για προφανείς λόγους..

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες