Τι συμβαίνει με το Πειρατικό κόμμα;

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
tvelocity
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Τι συμβαίνει με το Πειρατικό κόμμα;

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 01 Μαρ 2013, 18:50

koulaxizis έγραψε:Χωρίς να θέλω να φανώ καχύποπτος ως προς τις προθέσεις του κόμματος, πως ακριβώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος για τις μη-αυθεντικότητα του, ειδικά μη γνωρίζοντας προσωπικά τα μέλη που εμπλέκονται;

Δυστυχώς, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η συμπεριφορά και οι κατασκευασμένες ιστορίες του κ. Μαριόττι έχουν προκαλέσει τόσο μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του κόμματος. Και δεν είναι η πρώτη φορά, αφού το συγκεκριμένο πρώην μέλος επανειλημμένα έχει προκαλέσει πρόβλημα, και γι αυτό το λόγο κατέληξαν τα πράγματα στην διαγραφή του.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ. Μαριόττι κατέφευγε σε τέτοιες μεθόδους (όπως και πολύ συχνό trolling) κυρίως για εκδίκηση όταν το κόμμα έπαιρνε κάποια απόφαση που δεν του άρεσε. Από την μία κάνει πολύ σοβαρές κατηγορίες για την δημοκρατικότητα του κόμματος και προσώπων, από την άλλη δεν έχει κανένα σεβασμό για την αρχή της πλειοψηφίας και κάθε φορά βρίσκει και ποιο γελοία ιστορία για να δικαιολογήσει πως η δική του (στην μειοψηφία) άποψη είναι «δημοκρατικότερη» από αυτήν του υπόλοιπου κόμματος.

Εγώ τι άλλο να πω, εκτός από «Verba volant, scripta manent»;
Verba volant, scripta manent

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 01 Μαρ 2013, 18:57

koulaxizis έγραψε:Χωρίς να θέλω να φανώ καχύποπτος ως προς τις προθέσεις του κόμματος, πως ακριβώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος για τις μη-αυθεντικότητα του, ειδικά μη γνωρίζοντας προσωπικά τα μέλη που εμπλέκονται;

Ειλικρινά, είναι λογικό ή δυνατόν ποτέ να συνωμοτήσει κανείς σε μια επίσημη και σε όλους ανοιχτή πλατφόρμα όπως το channel στο irc?
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

tsentseris

Δημοσίευσηαπό tsentseris » 01 Μαρ 2013, 19:42

chprokop έγραψε:
koulaxizis έγραψε:Καλησπέρα! Αν και είμαι εγγεγραμμένο μέλος, έχω συνεισφέρει οικονομικά (έστω και λίγο) και γενικά έχω προσπαθήσει αρκετά με άρθρα, δημοσιεύσεις και ενημέρωση γνωστών και φίλων για την προώθηση του κόμματος (και φυσικά με την ψήφο μου), προσωπικοί λόγοι με κράτησαν για πολύ καιρό μακρυά από το διαδίκτυο και την ενεργή συμμετοχή στο φόρουμ. Πρόσφατα έλαβα μέσω email τον παρακάτω σύνδεσμο και εν συνεχεία μπήκα ξανά στο φόρουμ για να διαβάσω τα τελευταία θέματα. http://pressfreedotnet.blogspot.gr/2013/02/anonymous.html. Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι το σοκ που έπαθα όταν είδα, αφενός τις διαστάσεις του θέματος, αφετέρου την φθίνουσα πορεία που έχει πάρει το επίπεδο συζητήσεων εδώ μέσα. Θα ήθελα να αναλογιστούμε λίγο την κατάσταση και να συνειδητοποιήσουμε πως η ελευθερία έκφρασης δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει σαν δεκατετράχρονος του facebook - ειδικά όταν πρόκειται για πολιτική - καθώς επίσης και την εντύπωση που δίνει όλο αυτό σε κάποιον που επιθυμεί να ασχοληθεί με το κόμμα. Όπως και να 'χει, σε βάζει σε σκέψεις η έλλειψη σοβαρότητας και οι παιδιάστικες απαντήσεις κάποιων. Συγχωρέστε με αν η πρώτη μου δημοσίευση είναι "κατηγορηματική" αλλά αν θέλουμε να υπάρξει "Πειρατικό μέλλον", θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να διορθώσουμε κάποια πράγματα...

Φιλικά, Χρήστος Κουλαξίζης

Χρηστο, αν μενεις Αθηνα εκμεταλλευσου την εδρα (ανοιγει Παρ στις 6 μμ συνηθως) και γνωρισε και τους υπολοιπους απο κοντα.
Συμφωνω με αυτα που λες και υποστηριξε τα και στην εδρα... Δημοκρατια θελουμε, οχι τρολοκρατια..
Αν θελουμε παραδειγματα, ας κοιταξουμε τον Γκριλο...

Επιπρόσθετα θα έλεγα στα δύο πολύ ωραία post ούτε cyberbullying θέλουμε.....

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 01 Μαρ 2013, 19:43

Αν και "μαϊντανός", γιατί τα επιχειρήματα που επικαλούνται κάποιοι, με κάνουν να σκέφτομαι διαδικασίες κατήχησης;
Ο άνθρωπος, ρωτάει συγκεκριμένα πράγματα (αδιαφορώ για την περίπτωση να είναι troll).
Οι απαντήσεις; ...... Δεν τις σχολιάζω!
Κάποιοι, παραπέμπουν σε "ατυχείς" συμπεριφορές! Προσπαθούν δε, να κάνουν παραλληλισμούς!!!
Κύριοι/ες, η κάθε "σαχλαμάρα", του κάθε "μπιθικούκουρα", πρέπει να έχει αντίκτυπο στην Πειρατική ομοιογένεια; Ρωτάω διότι το αντίθετο βλέπω εγώ!!!
Για κάποιους από εμάς (ίσως και εγώ μέσα), κύρια ασχολία είναι να αποδείξουμε την ορθότητα των σκέψεών μας!!!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, σχεδόν όλοι οι σχολιαστές, σε αυτό το "νήμα", έχουν ένα και μόνο αντικείμενο: Να αποδείξουν την ορθότητα των πράξεων/αντιδράσεων/τακτικής ΤΟΥΣ.
.... Τονίζω το "ΤΟΥΣ" για όποιον ενδιαφέρεται!!!

Σκέψεις γύρω από το Πειρατικό όμως δε διάβασα!!!
Γιατί; Η προώθησή του δεν είναι ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΚΟΣ μας σκοπός;

Τι θέλω να πω, και το λέω ευθέως:
Λαϊκίζουμε!!!!!

Και για όποιον "βιάζεται", λαϊκίζουμε, τουλάχιστον εδώ και 60 μέρες;
Όποιος καταλάβει, κατάλαβε. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσει!
Τελευταία επεξεργασία από 1 και laskaris_vasilis, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 01 Μαρ 2013, 19:44

απαντα εσυ τοτε
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 01 Μαρ 2013, 19:46

pappasadrian έγραψε:απαντα εσυ τοτε

Δεν μπορώ!!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 01 Μαρ 2013, 19:46

καλα..
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 01 Μαρ 2013, 19:49

SilindeElendil έγραψε:
koulaxizis έγραψε:
Χωρίς να θέλω να φανώ καχύποπτος ως προς τις προθέσεις του κόμματος, πως ακριβώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος για τις μη-αυθεντικότητα του, ειδικά μη γνωρίζοντας προσωπικά τα μέλη που εμπλέκονται;

Κοιτα αν διαβασεις προσεκτικα τον διαλογο που αναπτυσεται θα παρατηρησεις οτι αυτα που γραφουν ειναι παραλογα περα για περα.Γιατι τοσα πολλα μελη να θελουν να καταστρεψουν το κομμα στο οποιο συμμετεχουν;Δεν εχει νοημα η κουβεντα που γινεται στο δηθεν αποκαλυπτικο κομματι που βγηκε.

Π.χ.
1<anestis_sam> η μη κάθοδος είναι σχεδόν βέβαιη
<baskin> ότι θα τα πάρει γρήγορα
2<petrogazz> πρέπει πάση θυσία να κατεβούμε με το μεγαλύτερο δυνατό κόστος
<anestis_sam> εκτός και αν κάτι πάει εντελώς στραβά
<baskin> ο crisal δεν έλεγε ότι έχει γνωστό σε αυτόν που δίνει το χαρτί;
<anestis_sam> όπως πχ να μην καταλάβει ο κόσμος ότι θα χρωστάμε
3<baskin> να μας δώσουν την λάθος διάσταση
3<baskin> θα πάει πιο ακριβά η εκτύπωση

1Η καθοδος ηταν σιγουρη οχι η μη καθοδος

2Καναμε αγωνα για να κατεβουμε με το μικροτερο δυνατο κοστος

3Για αυτο το κομματι βγαλαμε και δελτιο τυπου διαμαρτυρομενοι για το χαρτι που πηραμε και τις δυσκολιες που αντιμετωπισαμε.

Σε τελικη αναλυση καποιος τρολλαρει και δυστυχως βρισκει προσφορο εδαφος ακομα και σε μελη.

Υ.Γ.Τα μελη που αντιστοιχουν τα παραπανω alias ειναι γνωστα τουλαχιστον σε μενα σε προσωπικο επιπεδο και θεωρω την εμπλοκη που επιχειρειτε εις βαρος τους κακοβουλη.

Νομίζω πως κι οι ημερομηνίες είναι λάθος, έτσι δεν είναι;

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 01 Μαρ 2013, 19:51

LouisaT έγραψε:
SilindeElendil έγραψε:
koulaxizis έγραψε:
Χωρίς να θέλω να φανώ καχύποπτος ως προς τις προθέσεις του κόμματος, πως ακριβώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος για τις μη-αυθεντικότητα του, ειδικά μη γνωρίζοντας προσωπικά τα μέλη που εμπλέκονται;

Κοιτα αν διαβασεις προσεκτικα τον διαλογο που αναπτυσεται θα παρατηρησεις οτι αυτα που γραφουν ειναι παραλογα περα για περα.Γιατι τοσα πολλα μελη να θελουν να καταστρεψουν το κομμα στο οποιο συμμετεχουν;Δεν εχει νοημα η κουβεντα που γινεται στο δηθεν αποκαλυπτικο κομματι που βγηκε.

Π.χ.
1<anestis_sam> η μη κάθοδος είναι σχεδόν βέβαιη
<baskin> ότι θα τα πάρει γρήγορα
2<petrogazz> πρέπει πάση θυσία να κατεβούμε με το μεγαλύτερο δυνατό κόστος
<anestis_sam> εκτός και αν κάτι πάει εντελώς στραβά
<baskin> ο crisal δεν έλεγε ότι έχει γνωστό σε αυτόν που δίνει το χαρτί;
<anestis_sam> όπως πχ να μην καταλάβει ο κόσμος ότι θα χρωστάμε
3<baskin> να μας δώσουν την λάθος διάσταση
3<baskin> θα πάει πιο ακριβά η εκτύπωση

1Η καθοδος ηταν σιγουρη οχι η μη καθοδος

2Καναμε αγωνα για να κατεβουμε με το μικροτερο δυνατο κοστος

3Για αυτο το κομματι βγαλαμε και δελτιο τυπου διαμαρτυρομενοι για το χαρτι που πηραμε και τις δυσκολιες που αντιμετωπισαμε.

Σε τελικη αναλυση καποιος τρολλαρει και δυστυχως βρισκει προσφορο εδαφος ακομα και σε μελη.

Υ.Γ.Τα μελη που αντιστοιχουν τα παραπανω alias ειναι γνωστα τουλαχιστον σε μενα σε προσωπικο επιπεδο και θεωρω την εμπλοκη που επιχειρειτε εις βαρος τους κακοβουλη.

Νομίζω πως κι οι ημερομηνίες είναι λάθος, έτσι δεν είναι;

Ναι και οι ημερομηνιες ειναι λαθος.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

koulaxizis

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 01 Μαρ 2013, 19:59

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας... Ελπίζω να καταλαβαίνετε πως η δημοσίευση αυτή δεν είχε σκοπό να προσβάλει κάποιον, δεν ήλπιζα να ακούσω/διαβάσω "λόγους υπεράσπισης", ούτε ήθελα να πάρω κάποια συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα - μιας και δεν γνωρίζω ούτε τους εμπλεκόμενους, ούτε τα πραγματικά γεγονότα. Αυτό που ήθελα (και θέλω) είναι να μοιραστώ μαζί σας το πως φαίνεται όλο αυτό σε κάποιον "τρίτο" (γιατί κάπως έτσι το είδα έχοντας απουσιάσει τόσο καιρό) και τι αντίκτυπο έχει αυτό στην πορεία του κόμματος. Ελπίζω να ξεκαθαριστεί σύντομα η κατάσταση και να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε όλοι σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις... Σας ευχαριστώ και πάλι!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες