Νομιμότητα συνδέσμων, αρχείων torrent και magnet links

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Νομιμότητα συνδέσμων, αρχείων torrent και magnet links

Δημοσίευσηαπό chprokop » 16 Ιαν 2013, 22:08

σου συνιστω ανεπιφυλακτα τον 4ο!

http://www.pirateparty.gr/wiki/index.ph ... F%8E%CE%BD

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 16 Ιαν 2013, 22:21

Γενικα στην Ελλαδα δεν υπαρχει αυτο που θα λεγαμε δικαιο για το ιντερνετ ή νομοθεσια για το ιντερνετ.Ενω ομως δεν υπαρχει εαν τυχει και σε πανε κατηγορουμενο(για οποιονδηποτε λογο που θα αναλυσουμε παρακατω) θα διαπιστωσεις οτι το διαστηριο και οι αντιδικοι θα στηριχθουν σε διαταξεις απο πολλα διαφορετικα νομοθετηματα που ομως καλυπτουν οπως διατεινονται οι ιδιοι το θεμα του ιντερνετ.Οσο γελοιο και αν ακουγεται ολο αυτο νομικα εχουν βαση οι ισχυρισμοι τους και ετσι βλεπεις να κλεινουν σελιδες και να συλλαμβανονται οι υπευθυνοι με συνοπτικες διαδικασιες.

Συνεχιζεται...
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 16 Ιαν 2013, 22:28

Ευχαριστώ, θα περιμένω και τη συνέχεια. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κάτι που δεν συναντάς καθημερινά στις υποθέσεις που χειρίζεσαι αλλά είμαι πολύ περίεργος να μάθω αν υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο είσαι νόμιμος αλλά από εκεί και πέρα παράνομος.

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 16 Ιαν 2013, 22:29

pav έγραψε:Ευχαριστώ, θα περιμένω και τη συνέχεια. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κάτι που δεν συναντάς καθημερινά στις υποθέσεις που χειρίζεσαι αλλά είμαι πολύ περίεργος να μάθω αν υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο είσαι νόμιμος αλλά από εκεί και πέρα παράνομος.

Δεν ειμαι νομικος(απεταξαμην)

Απλα ασχολουμε πολλα χρονια με αυτην την διασταση του θεματος.Εαν υποπεσω σε καποιο λαθος οι συνηγοροι του :evil: ειμαι σιγουρος θα με διορθωσουν.
Dura lex...Sed lex

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 16 Ιαν 2013, 22:32

chprokop έγραψε:
pav έγραψε:
  1. Είναι παράνομο να διαμοιράζω ένα αρχείο .torrent, το οποίο δεν περιέχει υλικό προστατευόμενο από πνευματικά δικαιώματα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση τέτοιου υλικού;
  2. Είναι παράνομο να δώσω σύνδεσμο προς ένα τέτοιο αρχείο .torrent;
  3. Είναι παράνομο να δώσω σύνδεσμο προς ιστοσελίδα που έχει συνδέσμους προς .torrent αρχεία;
  4. Είναι παράνομο να δώσω το εξής magnet link, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας δεκαεξαδικός αριθμός; magnet:?xt=urn:btih:e940a7a57294e4c98f62514b32611e38181b6cae

Για να λύσεις όλες σου τις απορίες

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

γαματο event, thanks.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 16 Ιαν 2013, 22:36

Τα νομοθετηματα που χρησιμοποιουν τα δικαστηρια για να φτασουν σε μια αποφαση σχετικη με το ιντερνετ ειναι αρκετα.Ας δουμε περιληπτικα μερικα απο αυτα.

Ν. 2867/2000 ("Οργάνωση και λειτουργία των τηλεπικοινωνιών και άλλες διατάξεις")
Ν. 2472/1997 ("Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα")
Ν. 3431/2006 ("Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Άλλες Διατάξεις")

Επισης υπαρχουν οδηγιες της Ε.Ε
Προεδρικα διαταγματα
Καθως και κανονισμοι της Ε.Ε.Τ.Τ
Dura lex...Sed lex

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 16 Ιαν 2013, 23:00

Η νομοθεσια οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στον υπολοιπο κοσμο(οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα)ειναι με μια λεξη παρωχημενη.Δεν υπαρχει πουθενα μια ενιαια νομοθεσια που να καλυπτει ολο το φασμα του διαδικτυου.Οι τεχνολογικες εξελιξεις εχουν ξεπερασει εδω και πολλα χρονια τους νομοθετες και για αυτο βλεπεις κρατη οπως οι Η.Π.Α και η Ε.Ε να τρεχουν να θεσπισουν νομους που ομως προσκρουουν στις αντιδρασεις των πολιτων οπως εγινε προσφατα με ACTA SOPA PIPA και αλλα μικροτερα νομοθετηματα.Ο λογος ειναι απλος,τα κρατη οπως και οι νομικοι εχουν αναγνωρισει οτι ενα μεσο οπως ειναι το ιντερνετ δεν μπορει να διεπεται απο ξεπερασμενους νομους που δημιουργηθηκαν για εντελως διαφορετικες χρησεις και δεν λαμβανουν καθολου υποψη την ψηφιακη πραγματικοτητα.
Dura lex...Sed lex

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 16 Ιαν 2013, 23:25

Οσον αφορα τα προβλήματα που σχετιζονται με την εφαρμογη των κανονων δικαιου στον κυβερνοχωρο, αυτα που μπορουμε να πουμε ειναι τα εξης : Το διαδικτυο (internet) αποτελει στο συγχρονο κοσμο το πιο εξελιγμενο εργαλειο.Κανενας υπαρχων νομος δεν μπορει να καλυψει εξ αποψεως ουσιαστικου και δικονομικου δικαιου το διαδικτυο λογω των τεχνολογικων δυνατοτητων του .
Αλλωστε οταν εφαρμοζονται νομοι που δεν εχουν θεσπισθει για το ιντερνετ το πιθανοτερο ειναι οτι παραβιαζεται εκεινη την στιγμη η αρχη της εξισωτικης δικαιοσυνης και ως εκ τουτου η οποια αποφαση παρθει δεν ειναι δικαιη.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και SilindeElendil, έχει επεξεργασθεί 17 φορά/ες συνολικά
Dura lex...Sed lex

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 16 Ιαν 2013, 23:48

Τωρα εμεις σαν πειρατες λεμε (μεσες ακρες)οτι δεν παραβιαζουμε κανεναν νομο οταν μοιραζομαστε αρχεια αφου δεν υπαρχει οικονομικη συναλλαγη καθως και οτι δεν αντιγραφουμε το αρχειο αλλα το μοιραζομαστε με τους ηλεκτρονικους μας φιλους οπως θα καναμε και στο σπιτι μας εαν καλουσαμε καποιον να δουμε μια ταινια ,να ακουσουμε μουσικη,να παιξουμε ενα παιχνιδι κλπ.Οι εταιριες παλι εχουν τα δικα τους επιχειρηματα αλλα δεν θα μπουμε τωρα εκει.Σε γενικες γραμμες για ολα τα ερωτηματα σου (γιατι το θεμα ειναι ατελειωτο) μπορουν να σε τραβηξουν αλλα το αποτελεσμα θα ηταν απλα να σε ταλαιπωρησουν(θα πληρωσεις και κατι για δικηγορους κλπ).Να σημειωσω εδω οτι η εταιρια στις Η.Π.Α που ασχολειται με την μουσικη βιομηχανια εχει παρατησει τις μηνυσεις κατα μεμονωμενων πολιτων καθως η κατακραυγη για τις πρακτικες της ηταν αρνητικη για τις ιδιες τις δισκογραφικες εταιριες

Ελπιζω να σε βοηθησα
Πειρατικα παντα :geek:
Dura lex...Sed lex

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 16 Ιαν 2013, 23:57

pav έγραψε:Ευχαριστώ, θα περιμένω και τη συνέχεια. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κάτι που δεν συναντάς καθημερινά στις υποθέσεις που χειρίζεσαι αλλά είμαι πολύ περίεργος να μάθω αν υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο είσαι νόμιμος αλλά από εκεί και πέρα παράνομος.

Ναι στην πρωτη περιπτωση αν και εισαι νομιμος λογω της φυσης του εργαλειου που χρησιμοποιεις οι εταιριες και οι δικηγοροι τους παλι θα σε κατηγορησουν καθως ενδεχεται να μετακινεις παρανομο υλικο(συμφωνα με αυτους παντα) εν αγνοια σου.Φανταζομαι εισαι καλυτερος στα τεχνικα ζητηματα οποτε δεν θα προσπαθησω να στο εξηγησω.
Dura lex...Sed lex

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες