Μποϋκοτάρουμε τις κατοχικές εκλογές; ναι ή όχι;

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
agelos

Re: Μποϋκοτάρουμε τις κατοχικές εκλογές; ναι ή όχι;

Δημοσίευσηαπό agelos » 13 Ιουν 2012, 11:36

ergoil έγραψε:
kostaskastoria έγραψε: Η αποχη ειναι αδρανεια και αποφυγη των ευθυνων των ψηφοφορων.

Υπάρχει και η άλλη άποψη, που λέει ότι η ψήφος στο κοινοβούλιο και στους αντιπρόσωπους είναι αποφυγή των ευθύνης που πρέπει να έχει ο πολίτης στο να αποφασίζει, και αδράνεια-ύπνωση του πολίτη για τέσσερα χρόνια.

Η ψήφος στις κοινοβουλευτικές εκλογές είναι τετραετής αδράνεια και αποφυγή ευθυνών, τις οποίες τις φορτώνουμε στον αντιπρόσωπο για να μπορούμε μετά να τον βρίζουμε.

οπότε αν θέλεις ενεργοποίηση των πολιτών πρέπειωνα βγεις στους δρόμους και να ενημρώσεις για τους πειρατές αφού είναι το μόνο κόμμα που θέλει την καθημερινή συμμετοχή των ελλήνων στα πολιτκά δρώμενα
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 13 Ιουν 2012, 11:40

agelos έγραψε:οπότε αν θέλεις ενεργοποίηση των πολιτών πρέπειωνα βγεις στους δρόμους και να ενημρώσεις για τους πειρατές αφού είναι το μόνο κόμμα που θέλει την καθημερινή συμμετοχή των ελλήνων στα πολιτκά δρώμενα

Για να βγω να το φωνάξω στους δρόμους, δεν μου αρκεί ένα κόμμα που να θέλει την συμμετοχή. Αυτά είναι ευχολόγια που πολλά κόμματα τα λένε.
Θα ήθελα να δω ένα κόμμα που στην πράξη και σε τεχνικά ζητήματα να εφαρμόζει αυτή την συμμετοχή.

Αν το κόμμα σας τα καταφέρει στο τεχνικό κομμάτι (και γιαυτό παραμένω εδώ βοηθώντας όπως εγώ καταλαβαίνω), τότε θα βγώ και θα το φωνάξω στους δρόμους.

Στην κοινωνία, σε αντίθεση με το ιντερνετ, έχω ένα πρόσωπο. Δεν μπορώ να λέω κάτι, να έρχεται εδώ ο κόσμος με χαρά, και να μην βρίσκει τίποτα ουσιαστικό που να δουλεύει στην πράξη.

chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό chprokop » 13 Ιουν 2012, 22:15

εχεις σχεδιασει κατι εφαρμοσιμο και δεν μας το λες?

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 13 Ιουν 2012, 22:16

chprokop έγραψε:εχεις σχεδιασει κατι εφαρμοσιμο και δεν μας το λες?

Ελευθερώστε τα bots στο wiki και θα δούμε αν είναι εφαρμόσιμο. Και εγώ αυτή την απορία έχω, αν είναι ή όχι εφαρμόσιμα αυτά που λέμε εδώ.

Μπορεί αυτά που λέω να δουλεύουν θεωρητικά, στο δικό μου μυαλό. Το πρόβλημα όμως είναι, δουλεύουν και στο δικό σου; Και ακόμα και αν δουλέψουν θεωρητικά στο μυαλό αρκετών, στην πράξη θα δουλέψουν; Αν δεν το βάλουμε να το δούμε στην πράξη, θα μείνουμε με την απορία. Όμως για την ώρα η υπάρχουσα ΔΕ λειτουργεί άκρως ψηφοφοβικά και δεν αφήνει καν την πράξη να δουλέψει και να δοκιμαστεί.

Παρατηρώ μια τεράστια δυστοκία στις ψηφοφορίες, μόνο η ΔΕ βάζει περιορισμένα ερωτήματα-ψηφοφορίες, σε μορφή ψευτοδιλλημάτων. Και αυτό δεν είναι δημοκρατία. Οι όποιες ελάχιστες ψηφοφορίες επίσης είναι φλατ, δεν είναι δενδρικές, να ξεπηδάει δηλαδή η μία ψηφοφορία από το αποτέλεσμα της άλλης. Ντρέπομαι λοιπόν να βγω στο δρόμο και να φωνάξω ότι εδώ μέσα έχει άμεση δημοκρατία. Θα έρθουν, θα δούν τι γίνεται στην πραγματικότητα, και δικαίως θα με πάρουν με τις πέτρες.

Σπύρος Σαββανής

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Σαββανής » 15 Ιουν 2012, 09:12

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις του ergoil περί μη ικανοποιητικής εφαρμογής της άμεσης δημοκρατίας. Πιστεύω ότι το συντριπτικό ποσοστό όσων στηρίζουν τους Πειρατές, το κάνουν εξαιτίας του προτάγματος της άμεσης δημοκρατίας. Στον τομέα αυτό πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας, ώστε να βελτιωθούν οι διαδικασίες μας. Καταλαβαίνω ότι οι δύο απανωτές εκλογές, σε συνδιασμό με την πρόσφατη δημιουργία του κόμματος, δεν άφησαν χρόνο για να ασχοληθούμε αρκετά μ' αυτό το θέμα. Ελπίζω ότι από τη Δευτέρα και μετά θα πέσουν προτάσεις και θα καταφέρουμε τελικά να στήσουμε μια ψηφιακή άμεση δημοκρατία στο εσωτερικό του κόμματος.
Όσον αφορά την αποχή, σε καμιά περίπτωση φίλε ergoil. Αυτό το ελάχιστο δικαίωμα που μας δίνουν πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Ένα έστω και μικρό ποσοστό των Πειρατών θα παίξει ρόλο στην πορεία. Μάζευε κι ας είν' και ρώγες.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες