Και εγω συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Ανεστη για το πως θα φανει η διαδικασια του "διορισμου". Και εμενα δεν μου αρέσει καθόλου.
Απλα σκεφτομαι κατι ποιο πρακτικο. Μέχρι στιγμής ολοι όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι άτομα που "τρεχουν" για το κόμμα.
Τι θα γίνει αν δηλώσει συμμετοχή άτομο που πρακτικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να αναλαβει τετοια υπεύθυνη θέση (δεν χρειαζεται να το αναλυσω περισσοτερο αυτο).
Και αυτό το άτομο κληρωθεί.
Τοτε ποια η θέση μας?
Τι πρόσωπο θα βγαλουμε προς τα εξω?
Συμμετοχή στην ΔΕ
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Συμμετοχή στην ΔΕ
Αν είναι τόσο τραγικός (που δε νομίζω) υπάρχει το άρθρο 10.4
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Προτείνω με το κλείσιμο της διαδικασίας και πριν από την κλήρωση οι ενδιαφερόμενοι να μιλήσουν μεταξύ τους και να αποσυρθούν όλοι πλην 2.
Και δημοκρατικό είναι, και μας προστατεύει από κακοτοπιές. Στην τελική μέχρι τώρα έχουν ενδιαφερθεί μονό γνωστοί πειρατές και νομίζω ότι μπορούν εύκολα να βρουν 2 από αυτούς που κάνουν για αυτή την προσωρινή θέση.
Και δημοκρατικό είναι, και μας προστατεύει από κακοτοπιές. Στην τελική μέχρι τώρα έχουν ενδιαφερθεί μονό γνωστοί πειρατές και νομίζω ότι μπορούν εύκολα να βρουν 2 από αυτούς που κάνουν για αυτή την προσωρινή θέση.
-
Well said! 

Η κυβέρνηση εκλέγεται από τον λαό για τον λαό. Κανένας έλληνας πολίτης δεν πρέπει να φοβάται τα "σκυλιά" που ταϊζει...
Στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν και οι κληρωτοί στην πολιτική ζωή. Είναι λοιπόν δημοκρατικότατο.
Από τη στιγμή που οι διαδικασίες είναι κοινά αποδεκτές,
ο πειρατικός οραματισμός είναι κοινός μέσω της καθολικής αποδοχής των αρχών,
και αφού δεν λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις ερήμην,
καλώς να βγουν κληρωτοί. Και είναι και πολύ σωστό.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
-
- Επικοινωνία:
manos_ έγραψε:Στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν και οι κληρωτοί στην πολιτική ζωή. Είναι λοιπόν δημοκρατικότατο.
diafonw katheta.
h kliros einai tsogos! einai apodektiko stixio elima empistosinis. aparadekto (gia mena)
enalaktikh lish meta apo mia psifoforia pou den mpori na ginei pros stigmin, eina na orisi h d.e., ta atoma pou prepi na simplirothoun, h opia d.e. basizetai sthn empisth bash ths
to na ftasoume sto 10.4 einai akraio kai tha prokalesh epipleon grinia.
h kliros episis pistevw oti einai mia praksh "Pontios Pilatous"
yparxoun evthines , oi opies preph na parthoun xoris fobo.
eksalou tha krithi. h d.e. gia thn doulia ths sto epomeno sinedrio. ean den ekane sosth doulia h sosth epilogh ... krinetai.
kai episis to arthro 10.4 den paei kai xameno... xrisimopeiitai kai se mia lathos epilogh ths d.e.
ean den mpori na xrisimopoiish h d.e. toulaxiston ton nomimo plesio , bash katastatikou xoris na xaraktiristi , tote yparxei episis elima empistosinis.
to katastatiko prosdiorizei ksekathara thn litourgia ths se tetio thema pou prokipse.
kai palh piratika
giorgos
Τελευταία επεξεργασία από 3 και piratiko.org, έχει επεξεργασθεί 20 φορά/ες συνολικά
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές. Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirata.gr
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος
-
Γυρίζω την επιλογή μου σε λευκό (απο υπέρ της κλήρωσης).
Αρκεί να τελειώνουμε με αυτο μέσα στο σαββατοκύριακο, υπάρχουν πολυ σημαντικότερα, απο δυο προσωρινές θέσεις που εν τέλει δεν έχουν και καμμια δικαιοδοσία πρακτικά.
Αρκεί να τελειώνουμε με αυτο μέσα στο σαββατοκύριακο, υπάρχουν πολυ σημαντικότερα, απο δυο προσωρινές θέσεις που εν τέλει δεν έχουν και καμμια δικαιοδοσία πρακτικά.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
Ο κληρωτός έχει την έννοια της μη κατευθυντικότητας και χειραγώγησης της επιλογής,
πράγμα που προκύπτει πχ από την πρόταση της εθελούσιας αποχώρησης ώστε να μείνουν δύο
υποψήφιοι και τεχνικά να είναι καλυμμένη η δημοκρατικότητα.
Στη βουλή οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχουν και κληρωτοί στο αμεσοδημοκρατικό σχήμα,
μιλώντας για άλλο θέμα, δραττώμενος την ευκαιρία.
Προέχει να βρεθούν δύο που λείπουν, παρόλα αυτά. Με όποιον τρόπο για τώρα.
πράγμα που προκύπτει πχ από την πρόταση της εθελούσιας αποχώρησης ώστε να μείνουν δύο
υποψήφιοι και τεχνικά να είναι καλυμμένη η δημοκρατικότητα.
Στη βουλή οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχουν και κληρωτοί στο αμεσοδημοκρατικό σχήμα,
μιλώντας για άλλο θέμα, δραττώμενος την ευκαιρία.
Προέχει να βρεθούν δύο που λείπουν, παρόλα αυτά. Με όποιον τρόπο για τώρα.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
-
4.10 Για όλα τα εσωτερικά θέματα τα οποία δεν ορίζονται από το παρόν καταστατικό, αρμόδιο να λαμβάνει αποφάσεις είναι το Συνέδριο του κόμματος. Σε περίπτωση που έχουν υλοποιηθεί ηλεκτρονικές ή ψηφιακές διαδικασίες Άμεσης Δημοκρατίας, οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν από το Σώμα των Μελών του κόμματος. Προσωρινές αποφάσεις επείγοντος χαρακτήρα μπορεί να λαμβάνει η Διοικούσα Επιτροπή, η οποία κατόπιν πρέπει να προσφεύγει για επικύρωση τους στο Σώμα των Μελών ή το Συνέδριο.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
-
Συμφωνώ με την πρόταση του Νίκου (headofthebored) με μικρή παραλλαγή.
Να συγκεντρωθούν όλοι οι υποψήφιοι, μαζί με την ΔΕ, και να κουβεντιάσουν μέχρι να βρεθούν οι 2.
Αν όχι, τότε να ορίσει η ΔΕ μόνη της αυτούς που νομίζει και αφού έχει παρακολουθήσει τον διάλογο και την επιχειρηματολογία.
Να συγκεντρωθούν όλοι οι υποψήφιοι, μαζί με την ΔΕ, και να κουβεντιάσουν μέχρι να βρεθούν οι 2.
Αν όχι, τότε να ορίσει η ΔΕ μόνη της αυτούς που νομίζει και αφού έχει παρακολουθήσει τον διάλογο και την επιχειρηματολογία.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες