Ι. ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ
……..και γιατί να έρθουν οι <25; Τους αφήσαμε χώρο; Τους αφήσαμε να πουν αυτοί την άποψη τους; .…….. 22 έπρεπε να είναι ο Μ.Ο.!!!
Ποιος νεος ηρθε και δεν βρηκε χωρο ; ιδρυθηκε ή όχι το ΚΠΕ, με την πλατφορμα που οι ιδρυτες του επελεξαν και με κεντρο βαρους το copyright, παραλληλα με τις γενικες αρχες ; μηπως αυτά δεν εκφραζουν τους νεους ; ποιοι ηρθαν ; οι 30+ και καποιοι «μεγαλοι» - μεταξυ των οποιων και εγω – με πολιτικη συνειδηση και σοβαρα προβληματισμενοι . Τι εγινε λοιπον; Μηπως Καναμε Λαθος ; μηπως ειχε ταμπελα απ’ εξω «απαγορευεται η εγγραφη σε ατομα ανω των 40» και δεν την ειδαμε ;;; ποιος αρνηθηκε σε ποιον να πει την αποψη του ; πιο ανοιχτο, δημοκρατικο και ελευθερο forum δεν εχω συναντησει στο νετ !
…Δεν πρέπει οι θέσεις μας να γίνουν πιο ξεκάθαρες, πρέπει να τις αφήσουμε φλου, να έρθουν οι νέοι και να τις κάνουν αυτοί συγκεκριμένες. …….Να περάσουμε το μήνυμα ότι θέσαμε τη βάση, βάλαμε το θεμέλιο και περιμένουμε τους νέους να χτίσουν….
Αρα καλυτερα να παψω να τρεχω κι εγω και να περιμενω καποιο νεωτερο να αναλαβει το φορτιο … για να μη θεωρηθει δλδ ότι «προτρεχω» των νεων που όταν θα ερθουν πιθανον να …διαφωνησουν με οσα εν τω μεταξυ εχω κανει … Όχι τιποτ’ άλλο, αλλα θα πρεπει να απολογουμαι κι’ από πανω επειδη τολμησα και πηρα την πρωτοβουλια !!!
Εκτός αν κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την πολιτική κρίση για προσωπικούς λόγους.
Υποθετω ότι είναι σχημα λογου , γιατι αν υποπτευθω ότι είναι προσωπικη αιχμη, εφυγα αυριο το πρωι…
Σαλπάραμε....αλλά αφήσαμε το πλήρωμα πίσω.
Το πληρωμα που βρηκε το ταξιδι ενδιαφερον μπηκε ηδη στο μπαρκο και το καραβι σαλπαρε… δεν θα κατσουμε να κλαψουμε κι’ολας για οσους ρεμβαζουν στο μουραγιο ή δειλιαζουν ή βραζουν στο ζουμι τους ή εχουν «κατι καλυτερο» να κανουν ή εχουν «μαξιμαλιστικες απαιτησεις» και τους φαινομαστε λιγοι, ή εν πασει περιπτωσει δεν εχουν τα αρχιδια να ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ !
ΙΙ. ΠΕΡΙ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ
Κι εγώ πιστεύω πως τώρα που είμαστε 100-150 ενεργοί πρέπει απλά να χτίσουμε τις υποδομές μας, να βάλουμε το πλαίσιο και να αφήσουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέλη να διαμορφώσουν πιο συγκεκριμένες θέσεις.
Δλδ τι άλλο κανουμε τωρα ;; υποδομες και πλαισιο δεν στηνουμε;; και πως θα ασχοληθουμε και με ποια καθημερινοτητα ; τι θα λεμε ; το ποιηματακι των γενικων αρχων ;; μπλα, μπλα μπλα ελευθερια, μπλα, μπλα μπλα διαφανεια, μπλα, μπλα μπλα αμεση δημοκρατια ;;;
…πρέπει να θέσουμε κάποιους στόχους, κοντινούς και μακρινούς. Οι στόχοι όλοι πρέπει να είναι πρακτικοί και μετρήσιμοι. Για μένα η σύνταξη περαιτέρω ιδεολογικοπολιτικών θέσεων πέρα από τις αρχές μας είναι ανούσια…. (!!!)
Προς τι η συγχυση ;;; οι Αρχες Δεν είναι Θεσεις. Είναι οι ηθικες και ιδεολογικες Αξιες , η σπονδυλικη στηλη των αξιωματικων αποψεων που καθοριζουν το ιδεολογικο στιγμα κάθε κομματος. Πανω σ’ αυτές πατανε και στηριζονται ολες οι επι μερους θεσεις και αποψεις για τα συγκεκριμενα κοινωνικα προβληματα που επιχειρει κάθε κομμα να αντιμετωπισει. Εμεις επιλεξαμε αυτές . Παρακάτω ;;;
Αν δεν ισχυει αυτό, τοτε γιατι να θεσουμε στοχους ; κι αν οι νεοι που «θα ερθουν» διαφωνουν με αυτους τους στοχους και θελουν να τους αλλαξουν ; να κουραζομαστε αδικα ; και με ποια εννοια οι στοχοι μας θα είναι «πρακτικοι και μετρησιμοι» ; και πως θα οργανωσουμε την στρατηγικη και την τακτικη μας σε σχεση με αυτους τους στοχους ;;; χωρις θεσεις ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ;;; ειμαι εξαιρετικα διατεθειμενος να ακουσω μια θεση π.χ. για το καυτο ζητημα της ασφαλειας και των μεταναστων που να μην ξεπεφτει σε αερολογιες περι δημοκρατιας και ισων δικαιωματων , διοτι από τις αρλουμπες π.χ. του τσιριζα και λοιπων ψευτοαριστερων δυναμεων εχουμε παρει και περισσευμα …
Είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο να πάρουμε συγκεκριμένες θέσεις, ειδικά σε θέματα που δεν είμαστε ειδικοί όσο τα ενεργά μέλη είναι μόνο 150.
Φοβουνται οι πειρατες το ρισκο ;; ποιο ακριβως ρισκο ;; μη και γινουμε δυσαρεστοι ;; μη και εχουμε πολιτικο κοστος ;; μη και λεμε μπαρουφες ;; μα εάν σκεφτομαστε με τρομο τη γνωμη των «ειδικων» ε, τοτε δεν θα μπορεσουμε να εχουμε θεσεις οσοι και να γινουμε, ποτέ και για τιποτα γιατι παντα θα υπαρχει καποιος ειδικος που θαχει αντιθετη αποψη ! Δεν είναι οι ειδικοι που καθοριζουν τις θεσεις των κομματων , αυτή είναι μια τεχνοκρατικη αντιληψη που επιχειρει να αποϊδεολογικοποιησει δλδ να αποπολιτικοποιησει τις σφοδρα πολιτικες – διαβαζε οικονομικες – επιλογες των κομματων εξουσιας ειδικοτερα…
Για αυτό, ας μείνουμε μόνο στις αρχές μας, που στο κάτω κάτω είναι αρκετά προσδιορισμένες ώστε να μην χάσουμε την ευελιξία μας.
Αποκτησαμε «ευαγγελιο και ιερες γραφες" οι πειρατες ;;; είμαι αραγε ο μονος περιεργος που βλεπω π.χ. τις αρχες μας περι την οικονομια εντελως γενικολογες και απροσδιοριστες και τις θεσεις μας επ' αυτου απλως ανυπαρκτες ;;;
(συνεχιζεται...)