Περί εισόδου στη Βουλή

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
sirfun2
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Περί εισόδου στη Βουλή

Δημοσίευσηαπό sirfun2 » 14 Μαρ 2012, 21:41

anestis έγραψε:Πειρατές σε Υπουργείο τον Μάιο του 2012 πρέπει να δίνει 1.000.000 προς 1 στα γραφεία στοιχημάτων :)

(πλάκα κάνω και στην απιθανο-απίθανη αυτή περίπτωση, η πολιτική που θα χαράξουμε στο Υπουργείο θα υπαγορεύεται από τα Μέλη).

δεν έχεις όραμα αλλά θα το εκλάβω ως σεμνότητα :)
αστειεύομαι!
πχ κάτι που θυμήθηκα: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4539876
έπραξαν καλώς η όχι?

anestis

Re: Περί εισόδου στη Βουλή

Δημοσίευσηαπό anestis » 14 Μαρ 2012, 22:29

Το όραμα λέει ακόμη κι αν πάρουμε 3% και μπούμε στη βουλή ΔΕΝ θα "μας παίξουν" σε κυβέρνηση.
Οσο ξέρω, το "Σύστημα" δεν παίρνει τέτοια ρίσκα.

Οικολόγοι:
Τα media σχολίασαν τότε ότι χάσανε μια μοναδική ευκαιρία.
Αν το δούμε εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, μπορούμε να πούμε ότι η ταύτιση με τον ΓΑΠ θα τους είχε καταστρέψει.
Δεν ξέρω γιατί αποφάσισαν έτσι.

Πειρατές (σε αντίστοιχη περίπτωση στο Μέλλον, δεν μιλάω για το 2012 και τον Σαμαρά):
Ο,τι πουν τα Μέλη. Αν πουν όχι, κάτι θα έχουν σταθμίσει.
Αν τα 2/3 από τα Μέλη πουν ναι κι αναλάβουν την ευθύνη να πάρουμε το Υπουργείο, τότε θα το πάρουμε και θα πάμε για κάτι καλό και για να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαφορά.
Υποθέτω ότι θα πρόκειται για μια κυβέρνηση που θα θέλει να υλοποιήσει κάποιες από τις 22 θέσεις μας και το Υπουργείο θα είναι τέτοιο που θα βοηθάει σ' αυτή την κατεύθυνση, όχι κάτι "άσχετο".
Just my personal 2 cents.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 14 Μαρ 2012, 22:30

Κακώς έπραξαν, αν θέλεις την γνώμη μου.

Ο ΓΑΠ πάντως έφυγε και δεν βλέπω κανέναν άλλον να προτείνει ποτέ κάτι τέτοιο (για να πούμε και του στραβού το δίκιο).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

sirfun2

Δημοσίευσηαπό sirfun2 » 14 Μαρ 2012, 23:41

baskin έγραψε:Κακώς έπραξαν, αν θέλεις την γνώμη μου.

κι εγώ τότε το ίδιο είπα
αλλά θα συμφωνήσω με τον Ανέστη ότι:

.....Αν το δούμε εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, μπορούμε να πούμε ότι η ταύτιση με τον ΓΑΠ θα τους είχε καταστρέψει.
Δεν ξέρω γιατί αποφάσισαν έτσι.

θα ήταν δύσκολο να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση που πήρε τέτοιες αποφάσεις
θα είχαν αποχωρήσει πιθανόν
όπως θα είναι δύσκολο έως απίθανο να λειτουργήσουν οι πειρατές σε μια κυβέρνηση από κόμματα που λειτουργούν δογματικά.
ακόμα και το σύνταγμα δεν ευνοεί τα δημοψηφίσματα πχ.

qwerty

Δημοσίευσηαπό qwerty » 15 Μαρ 2012, 16:55

έπραξαν καλώς η όχι?

Η ατζέντα των Ο.Π. και γενικά των Πράσινων κομμάτων συμπεριλαμβάνει μια ευρύ γκάμα θεμάτων όπως: Η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία. (c/p από βικιπαιδεια)
Με την πρόταση να αναλάβουν το υπουργείο περιβάλλοντος, το μόνο που δείχνουν στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν καταλάβανε τι αντιπροσωπεύουν.
Επίσης, το κόμμα δεν είχε καταφέρει να μπει στη βουλή, ούτε συγκλίνουν προγραμματικά με το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, δεν αναφέρεται στο κείμενο που παράθεσες, αλλά σύμφωνα με τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες των Ο.Π. ήταν αδύνατο να δώσουν απάντηση στη πρόταση συνεργασίας μέσα σε λίγες ώρες που ήταν το περιθώριο απάντησης.

Βάσει αυτών, θεωρώ ότι έπραξαν καλώς.

sirfun2

Δημοσίευσηαπό sirfun2 » 15 Μαρ 2012, 21:48

qwerty έγραψε:
έπραξαν καλώς η όχι?

Η ατζέντα των Ο.Π. και γενικά των Πράσινων κομμάτων συμπεριλαμβάνει μια ευρύ γκάμα θεμάτων όπως: Η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία. (c/p από βικιπαιδεια)

με έκανες και διάβασα σχεδόν όλο το καταστατικό τους
Με την πρόταση να αναλάβουν το υπουργείο περιβάλλοντος, το μόνο που δείχνουν στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν καταλάβανε τι αντιπροσωπεύουν.
Επίσης, το κόμμα δεν είχε καταφέρει να μπει στη βουλή, ούτε συγκλίνουν προγραμματικά με το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, δεν αναφέρεται στο κείμενο που παράθεσες, αλλά σύμφωνα με τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες των Ο.Π. ήταν αδύνατο να δώσουν απάντηση στη πρόταση συνεργασίας μέσα σε λίγες ώρες που ήταν το περιθώριο απάντησης.

Βάσει αυτών, θεωρώ ότι έπραξαν καλώς.

μπορεί το πασοκ να το έκανε και για λόγους επικοινωνιακούς αλλά το ότι δεν μπήκαν στην βουλή η το ότι δεν συγκλίνουν δεν μου λέει κάτι
για τέτοιες περιπτώσεις εφόσον είναι κόμμα συνεργασίας θα έπρεπε να υπήρχε έτοιμη ατζέντα πριν τις εκλογές
αν υπήρχε (που δεν ξέρω)ίσως να προλάβαιναν ακόμα και μέσα σε ένα μικρό χρονικό περιθώριο να θέσουν όρους για αρχή
το άρθρο το βρήκα για να επιβεβαιώσω την μνήμη μου έχεις δίκιο ίσως να είναι ελλιπές
δεν ξέρω αν έβγαλαν αργότερα άλλες ανακοινώσεις
ζήτησαν χρόνο για να αποφασίσουν η να κάνουν τις απαιτούμενες διαδικασίες?

qwerty

Δημοσίευσηαπό qwerty » 15 Μαρ 2012, 22:46

ζήτησαν χρόνο για να αποφασίσουν η να κάνουν τις απαιτούμενες διαδικασίες?

Βρήκα τη δήλωση εδώ: http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=16915
με έκανες και διάβασα σχεδόν όλο το καταστατικό τους

Καλά αυτό δεν είναι και απαραίτητα άσχημο. :) Να ξέρουμε τι ζητάει ο καθένας για να συγκρίνουμε και το τι κάνει.
μπορεί το πασοκ να το έκανε και για λόγους επικοινωνιακούς αλλά το ότι δεν μπήκαν στην βουλή η το ότι δεν συγκλίνουν δεν μου λέει κάτι

Για το ότι δεν μπήκαν στη βουλή το εννοώ ότι δεν είχαν τυπικά την "αποδοχή" από το κόσμο. Τυπικά πάντα, γιατί με φυσιολογικό εκλογικό νόμο θα έμπαιναν μια χαρά. Προσωπικά θα προτιμούσα κάτι τέτοιες προτάσεις να γίνονται προεκλογικά.
Για τη σύγκλιση αναφερόμουν πιο πολύ σε προεκλογική συμφωνία πάλι. Προφανώς και αν είχαν ίδια ατζέντα δεν θα είχε νόημα να είναι διαφορετικά κόμματα.
για τέτοιες περιπτώσεις εφόσον είναι κόμμα συνεργασίας θα έπρεπε να υπήρχε έτοιμη ατζέντα πριν τις εκλογές
αν υπήρχε (που δεν ξέρω)ίσως να προλάβαιναν ακόμα και μέσα σε ένα μικρό χρονικό περιθώριο να θέσουν όρους για αρχή

Συμφωνά με το άρθρο είχαν ζητήσει, αλλά δεν είχαν δεχτεί από το ΠΑΣΟΚ.

qwerty

Δημοσίευσηαπό qwerty » 15 Μαρ 2012, 22:58

Συγγνώμη, για το τελευταίο quote είναι αυτό το link: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4540093&ml=1 Έχει απόψεις και από τις δύο πλευρές.
Αυτός βασικά είναι και ένας από τους λόγους που υποστηρίζω ότι είναι καλό από πριν να σκεφτούμε τέτοια ενδεχόμενα, για να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι.

Συμφέρει στην υποθετική περίπτωση που γίνει πρόταση από ΝΔ π.χ. να δεχτούμε, όταν οι ευρωβουλευτές του κόμματος αυτού υποστηρίξουν το ACTA στο Ευρωκοινοβούλιο;

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 16 Μαρ 2012, 00:10

Αν ισχύει το άρθρο παραβίασαν τη δική τους Διαφάνεια και την προσφυγή στη Βάση. Πιστεύω και ελπίζω ότι εμείς δεν θα το κάναμε.

Από την άλλη επειδή μιλάμε για το γνωστό ΠΑΣΟΚ και τον γνωστό ΓΑΠ μην παραξενευτείτε να ήταν κι αυτό
ένα πυροτέχνημα λίγων ωρών, που δεν προλαβαίνεις να πάρεις θέση.

Να ενημερώσω ότι το θέμα είχε συζητηθεί το φθινόπωρο κατά τη σύνταξη του Καταστατικού μας
γι αυτό και ο διαχωρισμός σε προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες,
ώστε να υπάρχει ευελιξία.

"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 16 Μαρ 2012, 00:44

Και μια Πειρατική απάντηση από το

http://www.spiegel.de/international/ger ... 93,00.html

When asked whether this means that his party is available to be part of a coalition government in the state, he laughs. "Yes, provided that the coalition negotiations are transmitted live on the Internet," he says. "But I can't imagine that the other parties would ever go along with that."

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες