Καλησπέρα σε όλους σάς , ψάχνοντας όλο το ίντερνετ και μη μπορώντας να βρω μια σωστή και πλήρης απάντηση, θα ήθελα την βοήθεια σας.
Έχω αρχίσει και στήνω ένα site ταινιών εδώ και 2 ημέρες και θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορεί να μην μου το κλείσουν και να έχω προβλήματα με την δικαιοσύνη.
Το site θα είναι σε πλατφόρμα που ο εκάστοτε χρήστης θα μπορεί να προσθέτει μόνος του τις ταινίες από διάφορα σίτε διαμοιρασμού και uploading ταινιών όπως το exashare viddto κτλ και επιπλέον να βγάζει και κάποια χρήματα με βάση τις προβολές( που δεν έχουν σχέση, με εμένα, τους πληρώνουν οι εκάστοτε πάροχοι). Για να είμαι νόμιμος τουλάχιστον ως προς το οικονομικό κομμάτι( γιατί θα έχει κάποιες διαφημίσεις) δημιούργησα μια Ε.Π.Ε στην Βουλγαρία για να μπορώ να δικαιολογήσω τα οικονομικά μεγέθοι γιατί είμαι κυρίως developer που δεν μπορεί να πληρώνει το ΤΕΒΕΕ και πρέπει να κόβω και κάποια τιμολόγια στους πελάτες που ήδη έχω κτλ. Το domain name σε(.gr) και ο server που βρίσκετε Γερμανία έχουν αγοραστεί με εταιρικό Α.Φ.Μ.
Έχω δει σε διάφορα άλλα site όπως το gamatotv , online filmer, tainiesonlineucoz κτλ να έχουν βάλει μία σημείωση για την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία! και γενικότερα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα να συμπληρώσουν μια φόρμα για να αφαιρέσουν την ταινία. Αν κάνω κάτι τέτοιο θα μπορώ να Δημιουργήσω το site χωρίς νομικά προβλήματα?
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σάς.
Υ.Γ
1)Οι ταινίες θα είναι σε iframe που θα μπορεί ο κάθε χρήστης να τις βλέπει online χωρίς να παει στο site του παροχου ( αλλα δεν θα φιλοξενονται στην πραγματικοτητα στον server μου)
2)Αν έχετε κάποιο καλό δικηγόρο να μου συστήσετε που να εξειδικεύετε σε τετοια θεματα θα το εκτιμουσα ιδιαιτερος αμα μπορουσατε να μου τον συστήσετε.
Ερώτηση για Δημιουργία Site Ταινιών
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Ερώτηση για Δημιουργία Site Ταινιών
εφ'οσον λες οτι θα παιζουν και χρηματα απο την δραστηριοτητα αυτη, δηλαδη να πληρωνονται οι χρηστες για τις προβολες των μη αδειοδοτημενων ταινιων, τοτε σιγουρα εισαι παρανομος και επιρρεπης στο να σε κυνηγησουν. εδω κυνηγανε αντιστοιχες σελιδες απλα εχουν google ads, που ουτε καν τα εξοδα του σερβερ δεν καλυπτονται απο αυτα τα εσοδα, ποσο μαλλον οπως το περιγραφεις εσυ.
γενικα παιζεις σε πολυ οριακες καταστασεις, οπου αφενος μπορεις να επικαλεστεις τις αποφασεις του ευρωπαικου δικαστηριου για το δικαιωμα στο linking σε αλλες σελιδες, αλλα οπως ειπα, το οτι θα βγαινει κερδος απο την δραστηριοτητα το παει σε εντελως διαφορετικο επιπεδο.
σε καθε περιπτωση, χρειαζεσαι σιγουρα δικηγορο με ειδικευση στα πνευματικα δικαιωματα σε ευρωπαικο επιπεδο, αν και νομιζω πως θα σου πει το ιδιο, πως δηλαδη ειναι απο ριψοκινδυνο εως καταφορα παρανομο. (δεν εχω να σου προτεινω καποιον/αν)
γενικα παιζεις σε πολυ οριακες καταστασεις, οπου αφενος μπορεις να επικαλεστεις τις αποφασεις του ευρωπαικου δικαστηριου για το δικαιωμα στο linking σε αλλες σελιδες, αλλα οπως ειπα, το οτι θα βγαινει κερδος απο την δραστηριοτητα το παει σε εντελως διαφορετικο επιπεδο.
σε καθε περιπτωση, χρειαζεσαι σιγουρα δικηγορο με ειδικευση στα πνευματικα δικαιωματα σε ευρωπαικο επιπεδο, αν και νομιζω πως θα σου πει το ιδιο, πως δηλαδη ειναι απο ριψοκινδυνο εως καταφορα παρανομο. (δεν εχω να σου προτεινω καποιον/αν)
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
Re: Ερώτηση για Δημιουργία Site Ταινιών
Adrian σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου. Βασικά στίς πίο πολλές ταινίες που βλέπεις σε online streming οι χρήστες που ανεβάζουν την ταινία έχουν έσοδα όχι τα site που τις φιλοξενούν άλλα απ'οτι κατάλαβα άμα βάλω google ads την έκατσα ελαφρώς. Το είχα πάντα όνειρο να κάνω μια τέτοια κίνηση, στην τελική θα το κάνω Μη κερδοσκοπικό. Μια άλλη ερώτηση που έχω είναι:
Είναι το ίδιο "παράνομο" να βάζεις τις ταινίες σε iframe ενσωματωμένες στο site σε σχέση με το να κάνεις απλό linking?
Με βάση κάποια dokimanter που είδα ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτιαξε ένα τέτοιο site τo "greek movies" το διατηρεί μέχρι και σήμερα παρολες τις απειλές και τα δικαστήρια που του κάνανε και έχει βάλει μια σημείωση σαν αυτή http://www.greek-movies.com/terms.php αμα βάλω και εγώ κάτι τέτοιο θα είμαι "νόμιμός" ?
Είναι το ίδιο "παράνομο" να βάζεις τις ταινίες σε iframe ενσωματωμένες στο site σε σχέση με το να κάνεις απλό linking?
Με βάση κάποια dokimanter που είδα ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτιαξε ένα τέτοιο site τo "greek movies" το διατηρεί μέχρι και σήμερα παρολες τις απειλές και τα δικαστήρια που του κάνανε και έχει βάλει μια σημείωση σαν αυτή http://www.greek-movies.com/terms.php αμα βάλω και εγώ κάτι τέτοιο θα είμαι "νόμιμός" ?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 13 και 0 επισκέπτες