Αποχώρηση

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Σπύρος Σαββανής

Αποχώρηση

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Σαββανής » 23 Μάιος 2013, 11:05

Παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος. Αν μου επιτρέπετε να παραθέσω τους λόγους της αποχώρησής μου, πρόκειται για τον εξής ένα: Το ΠΕΙΡ πλασαρίστηκε στην πολιτική σκακιέρα ως το νέο λειτουργικό σύστημα, υπονοώντας την προώθηση της άμεσης δημοκρατίας στην δημόσια διοίκηση. Αυτό το χαρακτηριστικό του ήταν το μοναδικό που το διαφοροποιούσε από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, και επίσης ήταν ο κρίσιμος παράγοντας που με οδήγησε προσωπικά να γίνω μέλος κόμματος για πρώτη φορά στη ζωή μου. Μετά το συνέδριο διαφάνηκε, και πλέον σήμερα έχει επικρατήσει η τάση του απεμπολισμού της άμεσης δημοκρατίας από πρόταση προς την κοινωνία. Δεν σας κακίζω γι’ αυτό. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να παλεύει γι’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί σημαντικό. Απλά εγώ δεν μπορώ να συμπορευτώ πλέον. Εύχομαι καλή τύχη στην επίτευξη των στόχων σας, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι πολύ σημαντικοί. Καλή δύναμη!

Phoebus
Επικοινωνία:

Re: Αποχώρηση

Δημοσίευσηαπό Phoebus » 23 Μάιος 2013, 11:16

Γειά σου Σπύρο. Προφανώς έχεις πάρει την απόφασή σου.

Δεν κατανοώ τι ακριβώς εννοείς με αυτό: " τάση του απεμπολισμού της άμεσης δημοκρατίας" - αλλά σημαντικότερα, τι σου δίνει αυτή την εντύπωση. Θα ήταν χρήσιμο για εμάς που έχουμε βρει το α-πολιτικό μας σπίτι εδώ. Πραγματική δημοκρατία είναι από την δικιά μου οπτική αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Αλλά είναι μια μεγάλη τεχνική πρόκληση που θέλει ουσιαστική και πρακτική λύση (τεχνικά/λογισμικό/υλικό). Οι ψηφοφορίες τύπου Συνεδρίου (πχ ΚΚΕ) δεν λειτουργούν σε μεγάλους πληθυσμούς και για θέματα δύσκολα να απαντηθούν. Όπως και να έχει - τα προβλήματα θέλουν λύσεις και είναι αυτοί που βοηθούν και αυτοί που χαλάνε χρόνο (δηλαδή δεν βοηθούν) - δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά γενικά!

Καλή συνέχεια, ελπίζω να μην πέσεις σε απάθεια γιατί αυτό επίσης δεν είναι λύση.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 23 Μάιος 2013, 11:22

Σεβαστή η απόφασή σου, Σπύρο.

Θα σε παρακαλούσα όμως να μας πεις (αν θέλεις) που έχεις εντοπίσει την "τάση του απεμπολισμού της άμεσης δημοκρατίας";
Αυτή την στιγμή οι Αρχές και οι Θέσεις μας έχουν ως εξής (παραθέτω από την κεντρική μας σελίδα και ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός):

Οι Αρχές του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας: "Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του. Το κόμμα λειτουργεί με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), την Ιδρυτική του Διακήρυξη και τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού. Το κόμμα δεν τοποθετείται στον ξεπερασμένο πολιτικό άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά.
Το κόμμα αποδέχεται τη Διακήρυξη της Uppsala (Διακήρυξη των Ευρωπαϊκών Κομμάτων Πειρατών, Ιούλιος 2008) και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα οργάνωσης της ψηφιακής ζωής της κοινωνίας μας, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα στον 21ο αιώνα. Σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα (Pirate parties) αγωνίζεται για να προωθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο:
* Τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο..."

Οι Θέσεις του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας: "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
...Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρούμε καθήκον όλων μας τη βελτίωση της Δημοκρατίας μας, μέσα από τις δυνατότητες Άμεσης Δημοκρατίας, τις οποίες ο 21ος αιώνας προσφέρει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο...
...Αυτή η τεχνολογική εξέλιξη μας επιτρέπει να περιορίσουμε την αυθαιρεσία και το συγκεντρωτισμό της κεντρικής εξουσίας και προσφέρει τη δυνατότητα διασποράς των εξουσιών στο λαό και άμεσης παρέμβασής του σε κάθε θέμα που άπτεται των κοινών..."

"ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Αγωνιζόμαστε για τη μεγαλύτερη δυνατή, δημοκρατική ισότητα όλων των ανθρώπων. Ως εκ τούτου στοχεύουμε στην αύξηση των τρόπων δημοκρατικής συμμετοχής κάθε προσώπου και ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή όλων στις δημοκρατικές αποφάσεις, ειδικά τώρα που η τεχνολογία δίνει δυνατότητες Άμεσης Δημοκρατίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, όταν το θέμα είναι τέτοιο που η απόφαση μπορεί να ληφθεί με επώνυμες ψήφους..."

"ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.
...Ένας σαφώς ορισμένος αριθμός πολιτών θα πρέπει να έχει το δικαίωμα εισήγησης αλλά και κατάργησης νόμων μέσω Δημοψηφισμάτων, με τελικό στόχο την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής Άμεσης Δημοκρατίας, όταν καταστεί τεχνολογικά εφικτή ταυτόχρονα η ανωνυμία και η επαληθευσιμότητα της ψήφου, μέσα από συστήματα ανοιχτού κώδικα."

"ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
...Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύει ότι η Άμεση Δημοκρατία μπορεί να βρει εκφράσεις και στην εσωτερική λειτουργία των σχολείων, προετοιμάζοντας τους μαθητές, οι οποίοι θα είναι οι αυριανοί, υπεύθυνοι πολίτες..."

"ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ.
...Το μέλλον μας είναι η ψηφιακή Άμεση Δημοκρατία, η οποία ασκείται από πλήρως ενημερωμένους πολίτες, σε ένα διαφανές κράτος, όπου πραγματικά ισχύουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι Συνταγματικές Ελευθερίες, προς όφελος όλης της ελληνικής Κοινωνίας."
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Κομπειλάδας, έχει επεξεργασθεί 23 φορά/ες συνολικά
здравствуйте

kostasrose

Δημοσίευσηαπό kostasrose » 23 Μάιος 2013, 11:35

Προσωπικά εγώ παραμένω μέλος, αν αλλάξει κάτι στο καταστατικό περί άμεσης δημοκρατίας ή κάτι το οποίο δεν με εκφράζει θα αποχωρήσω και εγώ και εννοείτε ότι τελειώνει εδώ η όποια προσπάθεια μου συμμετοχής στα κοινά... Σε κόμματα - κινήματα κλπ. CLOPY (και όχι copy) - PASTE δεν συμμετέχω!

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 23 Μάιος 2013, 11:44

Κώστα, την αμεση δημοκρατια αυτο ειναι το μονο κομμα που επιχειρει να την πραγματωσει
πρωτα στο εσωτερικο του (οι λοιποι μονο εξαγγελλουν). Μη στεκεσαι τοσο στις εξαγγελιες
οσο στις πραξεις. Αντικειμενικα αν το δεις, για χαρη της επληγη και εσωτερικα (λογω των φραστικων
αντεγκλησεων).

Καλο θα ηταν να συμμετεχετε ολοι και να λετε τι σας ενοχλει. Για να γινεται κατι αποδεκτο
πρεπει και να λεγεται.

Η πραγματικη διαφορα του ΠΕΙΡ απο τα αλλα κομματα ειναι οτι εδω μπορει κανεις να εκφραζεται ελευθερα
ενω στα αλλα κομματα περιμενει απο τον αρχηγο ή την ηγετικη ομαδα να ακουσει αυτα που θελει
(με αποτελεσμα ειτε να απογοητευεται είτε να εξαπαταται).

Εδω δεν υπαρχει κρυφη ατζεντα. Ολα στο φως και σωτηρια μονο απο μας τους ιδιους.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 23 Μάιος 2013, 11:51

Όταν δεν υπάρχει συμμετοχή, τι δημοκρατία να υπάρχει; Η συμμετοχή είναι το παν. Και εδώ έχουμε άτομα που ΔΕΝ συμμετέχουν και απλά παραπονιούνται.

Εσύ Κώστα από ότι έχω δει συμμετείχες. Γιατί λοιπόν η παραίτηση; Για τους άλλους;
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Σπύρος Σαββανής

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Σαββανής » 23 Μάιος 2013, 12:21

Παιδιά ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν έγραψα «τάση του απεμπολισμού της άμεσης δημοκρατίας», αλλά «τάση του απεμπολισμού της άμεσης δημοκρατίας από πρόταση προς την κοινωνία». Βεβαίως και το ΠΕΙΡ είναι το μοναδικό κόμμα που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά στο εσωτερικό του, και αυτό σας τιμά ιδιαιτέρως. Αυτό που πλέον έχει εκλείψει είναι η επιθυμία των μελών να προτείνουν την άμεση δημοκρατία ως πολίτευμα της χώρας. Με τις καταστατικές διακηρύξεις συμφωνώ απόλυτα. Αλλιώς δεν θα γινόμουν μέλος. Το θέμα είναι ότι δεν τηρούνται και παραμένουν μόνο στα χαρτιά. Τουλάχιστον το δικό μου φτωχό μυαλό αυτήν την εντύπωση έχει σχηματίσει.

kostasrose

Δημοσίευσηαπό kostasrose » 23 Μάιος 2013, 12:22

Παιδιά δεν είπα αποχωρώ, επαναλαμβάνω ότι είχα πει τόσο στο forum όσο και στον Σπύρο σε προσωπική συζήτησα προ μηνών ότι θα αποχωρήσω μόνο αν αλλάξει το καταστατικό ή η λειτουργία των Πειρατών με κάτι που δεν με εκφράζει.

Σχετικά με την άμεση Δημοκρατία τόσο για εμένα όσο και για τον Σπύρο ήταν το αρχικό μας κίνητρο για να συμμετέχουμε στην προσπάθεια των Πειρατών και παραμένει βασική μας αρχή .

Σχετικά με την συμμετοχή: ο Σπύρος ήταν μαζί μας από την αρχή της προσπάθειας αυτής από την πρώτη ανεπίσημη συνάντηση Πειρατών στην Κέρκυρα που όπως αυτός έτσι και εγώ πήγαμε να ρωτήσουμε και να μάθουμε τι είναι οι Πειρατές. Συμμετείχε όλους αυτούς τους μήνες είτε με κείμενα του στο forum (μπορείτε να ψάξετε και να τα βρείτε), σε κοινωνικά δίκτυα με κοινοποιήσεις, είτε με δουλειά στην τοπική κοινωνία τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, πάντα με χαμηλό προφίλ και πάντα στην αφάνεια. Προς τιμήν του ήταν πάντα με μεταφορικούς όρους πρωταγωνιστής και πάντα πίσω από την σκηνή. Είναι σαφέστατα μεγάλη απώλεια για την προσπάθεια μας όπως κάθε προσφορά μεγάλη η μικρή. Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ανθρώπους όταν βασικός μας σκοπός είναι η συμμετοχή.

Πριν μου πείτε ότι μιλάω κατηγορηματικά για τις θέσεις του Σπύρου, να σας ενημερώσω ότι τον γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια πριν τους Πειρατές καθώς υπήρξαμε Πρόσκοποι στην ίδια ομάδα και γίναμε φίλοι έναν χρόνο πριν την συμμετοχή μας στους Πειρατές στην πλατεία με τους Αγανακτισμένους. Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές ώρες και είμαι σε θέση να γνωρίζω τι πιστεύει και πως λειτουργεί.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 23 Μάιος 2013, 16:34

μαλλον εννοει απο συζητησεις που εχουν γινει, στο muble, κι εδω με προταση να βγει η αμμεση δημοκρατια απο θεση. αυτο εχω δει κι εδω και ο μονος λογος που παραμενω ειναι για να δω ποτε θα υλοποιηθει. οταν γινει κι εγω εχω χαιρετησει
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 23 Μάιος 2013, 16:48

Σπύρος Σαββανής έγραψε:Αυτό που πλέον έχει εκλείψει είναι η επιθυμία των μελών να προτείνουν την άμεση δημοκρατία ως πολίτευμα της χώρας. Με τις καταστατικές διακηρύξεις συμφωνώ απόλυτα. Αλλιώς δεν θα γινόμουν μέλος. Το θέμα είναι ότι δεν τηρούνται και παραμένουν μόνο στα χαρτιά. Τουλάχιστον το δικό μου φτωχό μυαλό αυτήν την εντύπωση έχει σχηματίσει.

Σεβαστή η κάθε απόφαση σου, όμως δεν θα συμφωνήσω.

Αν δεν με πιστεύεις, πήγαινε και ξανά διάβασε, ξανά δες και ξανά άκου το προεκλογικό υλικό και συνεντεύξεις μελών του ΠΕΙΡ από πριν 1 χρόνο.

Το ΠΕΙΡ ποτέ δεν μίλησε για εφαρμογή «άμεσης δημοκρατίας« ως πολίτευμα, από αύριο και για κάθε ζήτημα. Η τεχνολογική υποδομή για κάτι τέτοιο δεν είναι εδώ ακόμα, και αυτό δεν το κρύψαμε ποτέ. Για παράδειγμα, πάντα ήμασταν αρκετά ανοιχτοί για τους τεχνολογικούς περιορισμούς της μυστικής ψήφου online, και μάλιστα ξεκαθαρίζεται στην πρώτη κιόλας συνέντευξη που έδωσε για το ΠΕΙΡ ο Ανέστης.

Η ρητορική του ΠΕΙΡ προεκλογικά, ήταν η εφαρμογή διαδικασιών άμεσης δημοκρατίας όπως τοπικά και εθνικά δημοψηφίσματα, που να μπορούν να προκαλούνται απευθείας από τους πολίτες και να έχουν νομική ισχύ. Όπως επίσης και η διαφάνεια και η λογοδοσία στην πολιτική και στο κράτος. Και πολλά άλλα για την βελτίωση της δημοκρατίας, και την συμμετοχή όλων στα κοινά. Πράγματα που μπορούν να βρουν εφαρμογή ΣΗΜΕΡΑ.

Αυτά συνεχίζουν να είναι μέρος των στόχων του ΠΕΙΡ, και πάρα πολύ απλά, όποιος σε έπεισε για το αντίθετο σε έχει εξαπατήσει.
Verba volant, scripta manent

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες