Συνεργασία ΕΑΠ και microsoft

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
dizzyk
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Συνεργασία ΕΑΠ και microsoft

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 25 Ιαν 2013, 01:06

Ναι, ισχύει εδώ κι αρκετά χρόνια. Δε δίνουν Office, όμως - είσαι σίγουρος; Μόνο το Service Pack θυμάμαι να έχουν, όχι ολόκληρο το Office. Το πιο χρήσιμο κατά τη γνώμη μου είναι τα λειτουργικά και το Visual Studio. Η πλάκα είναι ότι για να κατεβάσεις κάτι πρέπει να έχεις Windows: όταν χρειάστηκε να κάνω εγκατάσταση Windows 7 δε μπορούσα να βρω Windows για να τρέξει ο downloader τους :P

Τα πανεπιστήμια έχουν επίσης SPSS (δεν ξέρω αν το έχουν αγοράσει ή όχι) και MATLAB (έχουν αγοράσει network licenses).

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 25 Ιαν 2013, 01:37

Tο να έχει ο καθένας επιλογές δεν είναι κακό.
Προσπάθεια να χρησιμοποιούνται ελεύθερα εργαλεία πρέπει να γίνεται αλλά η δυνατότητα επιλογής είναι καλό πράγμα.
Οι φοιτητές σε μια σωστή διαδικασία βλέπουν και συγκρίνουν εργαλεία, και μεταφέρουν γνώσεις και πρακτικές ανάμεσα τους, δεν είναι κακό.
Για παράδειγμα το security stack των windows 2008R2 έχει πολλά καλά στοιχεία που τα βλέπουν οι φοιτητές, και μπορεί κάποιοι από αυτούς να τα εισαγάγουν σε άλλες πλατφόρμες με τον δικό τους κώδικα.
Είμαι τις άποψης και εφαρμόζω ότι αν ανάμεσα σε ισάξια λογισμικά προτιμώ λόγο ιδεολογίας το copyfree, και μετά το copyleft. Αλλά δεν με ικανοποιούν για το λόγο που τα χρειάζομαι το commercial είναι οκ λύση.

(όπως δεν προτιμώ ελληνικά προϊόντα, ανεξάρτητα της ποιότητας τους, γιατί είναι ελληνικά έτσι δεν προτιμώ λογισμικό με ιδεολογικά και μόνο κριτήρια)

Yiannis

Δημοσίευσηαπό Yiannis » 25 Ιαν 2013, 02:38

Η τακτική είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Θυμάμαι αντίστοιχο πρόγραμμα όταν ήμουν φοιτητής στην Αγγλία.

Δίνουν δωρεάν κλειστό λογισμικό στους φοιτητές για να το συνηθίσουν. Στην ουσία τους φυλακίζουν στις κλειστές πλατφόρμες από τις οποίες δύσκολα ξεφεύγουν. Οι άδειες είναι άχρηστες σε μη ακαδημαϊκό περιβάλλον οπότε όταν έρθει η ώρα να εργαστούν είναι αναγκασμένοι να τα σκάνε για χρόνια έχοντας πια συνηθίσει.
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 25 Ιαν 2013, 03:25

Γ
Yiannis έγραψε:Δίνουν δωρεάν κλειστό λογισμικό στους φοιτητές για να το συνηθίσουν. Στην ουσία τους φυλακίζουν στις κλειστές πλατφόρμες από τις οποίες δύσκολα ξεφεύγουν

Γιατί όμως? Είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να μάθουν κάτι νέο? Βαριούνται να ψάξουν εναλλακτικές?
Τότε είναι κακοί επαγγελματίες.
Εκτός αν είναι καλύτερες οι κλειστές πλατφόρμες, που σε γενικές γραμμές δεν είναι.
Υπάρχει ένα lock in cost εδώ αλλά πρέπει να δούμε πόσο είναι αυτό.
Φυσικά όλο αυτό είναι ακαδημαϊκή συζήτηση, πολιτικά σε αυτόν τον τομέα (και γενικά) είμαστε υπέρ του affirmative action? Ζητάμε να μην έχουν πρόσβαση στα προγράμματα αυτά οι φοιτητές ή όχι?

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 25 Ιαν 2013, 08:48

headofthebored έγραψε:Εκτός αν είναι καλύτερες οι κλειστές πλατφόρμες, που σε γενικές γραμμές δεν είναι.
Υπάρχει ένα lock in cost εδώ αλλά πρέπει να δούμε πόσο είναι αυτό.
Φυσικά όλο αυτό είναι ακαδημαϊκή συζήτηση, πολιτικά σε αυτόν τον τομέα (και γενικά) είμαστε υπέρ του affirmative action? Ζητάμε να μην έχουν πρόσβαση στα προγράμματα αυτά οι φοιτητές ή όχι?

Κάποιες κλειστές πλατφόρμες είναι καλύτερες για κάποιες δουλειές. Κάθε ένας τις αξιολογεί διαφορετικά. Η μεγαλύτερη διαφορά βρίσκεται, όχι στις λειτουργίες και την ευχρηστία, αλλά στην προσέγγιση: από τη μία έχεις ένα μεγάλο πρόγραμμα που κάνει όσα ξέρει και τίποτα άλλο, από την άλλη έχεις πολλά μικρότερα τα οποία πρέπει να συνδυάσεις - μερικές φορές δυσκολότερο αλλά μπορείς να κάνεις περισσότερα.

Όχι, δεν μπορούμε να ζητάμε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά. Μπορούμε όμως να ζητάμε να χρησιμοποιείται το ελεύθερο λογισμικό by default και το κλειστό ως επιλογή, όχι το ανάποδο!

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Ιαν 2013, 12:40

Το πρόβλημα δεν είναι η προσωπική επιλογή αλλά η στρατηγική του κράτους. Οι κρατικές υπηρεσίες οφείλουν να χρησιμοποιούν ανοικτά πρότυπα και να εξασφαλίζουν δωρεάν πρόσβαση σε όλους στις διαδικασίες και στην επαφή με την διοίκηση. Τα κλειστά πρότυπα επιβάλλουν την επιλογή κάποιων σε όλους.

Δεν πρέπει να εμποδίζεις την Microsoft να χαρίζει τα προγράμματά της, αλλά να υποχρεώνεις τον καθηγητή να δέχεται όλα τα format για παράδειγμα και σε κάθε περίπτωση το επίσημο να είναι ανοιχτό και δωρεάν.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

koslibpro

Δημοσίευσηαπό koslibpro » 25 Ιαν 2013, 19:50

Κοιταξτε απο την στιγμη που προιοντα που κοστιζουν ακριβα για τους φοιτητες ειναι δωρεαν,δεν ειναι κακο καθολου πιστευω.

Προσωπικα,εχω κατεβασει μερικα εργαλεια που πρεπει να χρησιμοποησω για τεχνολογιες τις Microsoft καθως για χαρτζιλικι αναπτυσσω εφαρμογες για Windows Phone 8.
Αυτο ομως δεν αλλαζει οτι σε ολους τους servers μου και στο Desktop μου χρησιμοποιω Fedora,Debian και Ubuntu.
Ειναι θεμα τι βολευει καθε στιγμη τον καθεναν και για ποιον λογο.

koslibpro

Δημοσίευσηαπό koslibpro » 25 Ιαν 2013, 19:50

zio_donnie έγραψε:Δεν πρέπει να εμποδίζεις την Microsoft να χαρίζει τα προγράμματά της, αλλά να υποχρεώνεις τον καθηγητή να δέχεται όλα τα format για παράδειγμα και σε κάθε περίπτωση το επίσημο να είναι ανοιχτό και δωρεάν.

πολυ σωστο αυτο.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες