Ο κόσμος των πειρατών

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
chiossif
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Ο κόσμος των πειρατών

Δημοσίευσηαπό chiossif » 24 Δεκ 2012, 11:59

Ο κόσμος των υπολογιστών αποτελείται από 0 και 1. Από Ψέμα και Αλήθεια, από Υπάρχει και Δεν_Υπάρχει, όπως θέλετε τον ερμηνεύετε αρκεί να είναι δυαδικά. Αντίθετα ο φυσικός κόσμος είναι αναλογικός: όχι μόνο περιέχει και τους άλλους φυσικούς αριθμούς αλλά και τους πραγματικούς, τους φανταστικούς κι ότι άλλο υπάρχει και δεν το έχουμε ακόμη δει.

Κι όμως οι κομπιουτεράδες τα κατάφεραν: ερμήνευσαν τον φυσικό κόσμο με τον δυαδικό. Βάζουν την προδιαγραφή δειγματοληψίας (μέγεθος μνήμης, σημαντικά ψηφία ή ότι θέλετε) και ψηφιοποιούν ... και βγάζουν ότι θέλουν: είτε μια HD 3d HFPS (σαν το Χόμπιτ) είτε μια mpeg2 σε vcd με μπόλικα «τούβλα» στις σκηνές δράσης. Έτσι, έρχονται οι εραστές του αναλογικού/φυσικού κόσμου: «μα βλέπω τα τούβλα», «ακούω τα μπιτς» (οι εραστές του βινυλίου και του λαμπάτου). Και έχουν δίκιο: ναι, και τα τούβλα φαίνονται και τα μπιτς ακούγονται αλλά πότε; όταν η δειγματοληψία είναι λάθος.
(Προσοχή λάθος είναι οι προδιαγραφές και η ψηφιοποίηση όχι ο φυσικός κόσμος - απαραίτητη η διευκρίνηση στις μέρες μας :-( ).

Επομένως, ας ερμηνευτεί ο φυσικός κόσμος αλλά ας ερμηνευτεί σωστά: λίγο πιο πολύ από το πολύ καλό, λίγο πιο σπάταλα από το πλούσια. Μόνο έτσι δεν θα έχουμε προβλήματα.

Και ο κόσμος των πειρατών; Ο κόσμος των πειρατών είναι ψηφιακός. Και ως τέτοιος ανήκει στους λάτρεις του A-νθρώπου και του Άι-αρέσει; Όχι. Ανήκει σε όλους και όλοι θα τον ακολουθήσουν αρκεί μα μην βλέπουν τούβλα ή ακούν μπιτς. Και γιαυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να δώσουμε τις σωστές προδιαγραφές. Κι αυτές δεν θα βγουν αμέσως: χτίζονται σιγά σιγά, από τα 24 fps πάμε στα 48, από το SD στο HD, από τα 32μπιτ στα 128μπιτ κ.ο.κ.

Τέλος, μια παροιμία λέει: you can not teach an old dog new tricks. Σωστά και ευτυχώς που, αφού ο κόσμος των πειρατών δεν έχει σκύλους, δεν -υπάρχει λόγος να- έχει γαβγίσματα.

Καλά Χριστούγεννα,
Ch Iossif

Συχνά Απαντώμενη Ερώτηση

«Μα καλά πως μας την λες τώρα; Δεν διαβάζεις: εδώ δεν υπάρχει στοιχειώδης σεβασμός, παιδεία... υπάρχει μόνο ειρωνεία, αλαζονεία, κοροϊδία και ύβρις. Σε ποιο "πειρατικό" κόσμο ζεις;»
Κατ'αρχήν, είμαι κι εγώ ένας σένιορ πειρατής. Και ναι, ίσως ακούω τα μπιτς -αν είναι αυτό το συνεχές βουητό που έχω από το δεξί αυτί- αλλά γράφω και προδιαγραφές και συζητώ και μαθαίνω και ενεργώ.
Και το πρόβλημα δεν είναι η συμπεριφορά των άλλων - ψηφιακών πειρατών. Το πρόβλημα το οποίο βλέπω -κατά το I see you των Ναβ-ί- είναι η θέση η δική μου απέναντι στον νέο πειρατή. Ο νέος πειρατής ζει στον κόσμο του, δυαδικά: ή θα τα κάνει όλα χάλια (όπως άλλωστε τα κάναμε κι εμείς τόσο καιρό αναλογικά με την ηλικία μας) ή θα τα αλλάξει όλα. Κι εγώ οφείλω στην πρώτη περίπτωση να τον διδάξω (ότι η στείρα ανταπάντηση, για παράδειγμα, απλά Δεν_Υπάρχει==0, ή αντίθετα, ότι μόνο το 1 φέρνει ενέργεια και έχει την δύναμη να μειώσει την εντροπία) και στην δεύτερη να τον στηρίξω στην ευθύνη που αναλαμβάνει. Δεν πρέπει όμως ποτέ να τον εμποδίσω...
Χάκερ είναι αυτός που εύστροφα επιλέγει ως ψυχαγωγία την εξερεύνηση των ορίων του δυνατού.
Πειρατής είναι αυτός που επιδιώκει την κατάκτηση της ελευθερίας ως ανεκτίμητου θησαυρού. Είναι πάντα έτοιμος για κάθε μάχη με μόνο στόχο την νίκη._

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες