Λειτουργώ με καλή πίστη ότι όλοι εδώ πασχίζουν για άμεση δημοκρατία και ελευθερίες στο ίντερνετ.
Αυτό σημαίνει πως το ίδιο πιστεύω και για εσένα, εργκόιλ.
Το θέμα είναι ότι δεν φαίνεσαι να καταλαβαίνεις επαρκώς το περιβάλλον, τις συνθήκες και τους νόμους που τα διέπουν.
Η υπογραφή σου είναι απαράδεκτη, καταρχήν.
Το φόρουμ είναι η βιτρίνα της ζωντανής προσπάθειας των παιδιών που μας φιλοξενεί και μας δίνει βήμα λόγου.
Όποιος μπαίνει μέσα βλέπει μια ένταση σε ομίχλη κακής πίστης, με τον τρόπο που γράφεις παντού,
μια βαβούρα από την οποία θέλει να φύγει γρήγορα, λες και τσακώνονται κι εδώ πολιτικοί σε τηλεοπτικά παράθυρα.
Πολιορκείς το οικοδόμημα γιατί έχεις διαφορετικές αξίες, ενώ φαίνεσαι να έχεις τον ίδιο οραματισμό.
Δεν καταλαβαίνεις όμως πως είναι καινούριο το πράγμα, εύθραυστο. Πως κάνεις ζημιά.
Το κλίμα κακής πίστης που καλλιεργείς δεν βοηθά την κοινότητα. Προάγει τις θέσεις σου,
που είναι εγωιστικό, τόσο μάλιστα, που φαίνεται να μην σε ενδιαφέρει η σταθερότητα.
Δεν κατανοείς πως με την εμμονή σου στην πολιορκία σου
συσπειρώνεις σε σκληρό συντηρητικό πυρήνα την προσπάθεια εδώ
και έχεις και αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που φαίνεσαι να θες για εσένα.
Έχω απόψεις και θέσεις σε πολλά και τις εκφράζω με διάφορους τρόπους,
κι αναρωτιέμαι μήπως κι εγώ κουράζω τον κόσμο κατά καιρούς.
Η ζημιά προκύπτει ακόμα κι όταν έχει κανείς καλή θέληση.
Τα καραγκιοζιλίκια των "επωνύμων".
Re: Τα καραγκιοζιλίκια των "??ωνύμων".
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
Re: Τα καραγκιοζιλίκια των "επωνύμων".
manos_ έγραψε:Λειτουργώ με καλή πίστη ότι όλοι εδώ πασχίζουν για άμεση δημοκρατία και ελευθερίες στο ίντερνετ.
Αυτό σημαίνει πως το ίδιο πιστεύω και για εσένα, εργκόιλ.
Έχεις μια "θρησκευτική" απέχθεια στην κακή πίστη, που πηγάζει από την εμπλοκή σου με τα ιερατεία της βικιπεδιας.
Η "κακή πίστη", δεν είναι πάντα κακή, μερικές φορές υπάρχουν λόγοι που είμαστε κακόπιστοι. Καλύτερα να είμαστε κακόπιστοι με τους καλούς, παρά καλόπιστοι με τους κακούς. Καλύτερα θωμάς, παρά αδάμ.
Η ζημιά προκαλείται από τους "κυβερνώντες" που παίρνουν τις αποφάσεις. Η "αντιπολίτευση" άσχετα με την καλή ή την κακή της πίστη, δεν κάνει ζημιά ποτέ, το μόνο που κάνει είναι ανάλογα με τον λόγο που εκφέρει, να είναι είτε χρήσιμη είτε γραφική. Πάντα ακίνδυνη είναι πάντως, όσο δεν αποφασίζει.
Ας μην κατηγορούμε την αντιπολίτευση για καλή ή κακή πίστη, για το κλίμα ευθύνεται πάντα η κυβέρνηση.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ergoil έγραψε:
Ας μην κατηγορούμε την αντιπολίτευση για καλή ή κακή πίστη, για το κλίμα ευθύνεται πάντα η κυβέρνηση.
Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος και η απόδειξη λέγετε Τσίπρας...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
baskin έγραψε:ergoil έγραψε:
Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος και η απόδειξη λέγετε Τσίπρας...
το κλίμα δημιουργείται από τον πόνο στο στομάχι των πεινασμένων, όχι από τις όποιες μπαρούφες του τσίπρα.
αν το στομάχι ήταν γεμάτο, ο κάθε τσίπρας θα ήταν γραφικός.
και εδώ πεινάμε για δημοκρατία, γεμίστε μας το στομάχι και μετά ότι λέει ο ergoil, γραφικός θα είναι.
Re: Τα καραγκιοζιλίκια των "??ωνύμων".
Εγωισμό για τις θέσεις μου έχω κι εγώ. Εσύ τον βάζεις πάνω από το κοινό καλό.
Πρέπει να καταλάβεις, εργκ, πως το παράκανες σε καιρό που δεν έπρεπε, πριν τις δεύτερες εκλογές πχ
που το κόμμα είχε πάρει μικρό ποσοστό και ενώ έψαχνε να μαζέψει τα κομμάτια του, εσύ τα διέλυες.
Δεν έχεις την αίσθηση του πού βρίσκεσαι και προτιμάς να δαγκώσεις το γάιδαρο που σε κουβαλάει,
κι ας πέσει στο γκρεμό, με σένα μαζί, επειδή δεν κοιτά με τον τρόπο που υποδεικνύεις από τις παρωπίδες του.
Αυτά περί ιερατείων είναι λάσπη.
Με καλή πίστη τα συνδέω με τις αξίες σου που είναι διαφορετικές από τις δικές μου.
Κρατώ την καλή μου πίστη για τον οραματισμό σου που μοιάζει κοινός,
δηλαδή ελπίζω πως διαφωνούμε μόνο στον δρόμο για να φτάσουμε εκεί.
Μπορείς να με βοηθήσεις να κρατηθώ σε αυτό κάνοντας κάτι πολύ απλό.
Πρέπει να καταλάβεις, εργκ, πως το παράκανες σε καιρό που δεν έπρεπε, πριν τις δεύτερες εκλογές πχ
που το κόμμα είχε πάρει μικρό ποσοστό και ενώ έψαχνε να μαζέψει τα κομμάτια του, εσύ τα διέλυες.
Δεν έχεις την αίσθηση του πού βρίσκεσαι και προτιμάς να δαγκώσεις το γάιδαρο που σε κουβαλάει,
κι ας πέσει στο γκρεμό, με σένα μαζί, επειδή δεν κοιτά με τον τρόπο που υποδεικνύεις από τις παρωπίδες του.
Αυτά περί ιερατείων είναι λάσπη.
Με καλή πίστη τα συνδέω με τις αξίες σου που είναι διαφορετικές από τις δικές μου.
Κρατώ την καλή μου πίστη για τον οραματισμό σου που μοιάζει κοινός,
δηλαδή ελπίζω πως διαφωνούμε μόνο στον δρόμο για να φτάσουμε εκεί.
Μπορείς να με βοηθήσεις να κρατηθώ σε αυτό κάνοντας κάτι πολύ απλό.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
πραγματικά με τον τίτλο νόμιζα ότι θα συνοδεύει το αρχικό ποστ καμιά φωτο από Μύκονο 

-
sirfun2 έγραψε:πραγματικά με τον τίτλο νόμιζα ότι θα συνοδεύει το αρχικό ποστ καμιά φωτο από Μύκονο
Έγραψα για την Τζούλια παραπάνω, δεν το είδες...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
εγω θα συμφωνησω με τις απαντησεις με τον μανο. τωρα τι λεει ο ergoil πλεον ουτε που θα του ξαναδωσω σημασια. ο ανθρωπος δεν στεκει καλα. αλλιως δεν εξηγειται λογικα...
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
-
Εχω βγαλει ενα συμπερασμα,
καθε φορα που ανοιγει ενα θεμα που αντιφάσκει καποιον/καποιους απ τα εσω γινεται χαμος απο απαντησεις,
οταν αντιθετα ανοιγει ενα πιο κοινωνικο θεμα δεν ασχολειται κανεις
οποτε δεν ειναι ανενεργο το φορουμ απλα κανεις δεν ασχολειται με τις επιτροπες η τις ομαδες που κατα την γνωμη μου επείγουν οργάνωσης
καθε φορα που ανοιγει ενα θεμα που αντιφάσκει καποιον/καποιους απ τα εσω γινεται χαμος απο απαντησεις,
οποτε δεν ειναι ανενεργο το φορουμ απλα κανεις δεν ασχολειται με τις επιτροπες η τις ομαδες που κατα την γνωμη μου επείγουν οργάνωσης
StathisZante έγραψε:Εχω βγαλει ενα συμπερασμα,
οι ομάδες που ασχολούνται με τα γενικά θέματα της κοινωνίας, το είχαμε πει από την αρχή, είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο που δεν θα δουλέψει.
Και δεν δούλεψε. Απλά γιατί ως πρότζεκτ είναι πολύ μακρινό, και θα χρησιμεύσει μόνο όταν οι πειρατές γίνουν κυβέρνηση και αναγκαστούν να προτείνουν νομοσχέδια. Μέχρι τότε οι επιτροπές είναι ανούσιες.
Αυτό που χρειάζεται είναι το pirategov, δηλαδή μια σκιώδης πειρατική βουλή, που θα απαντάει ναι-όχι στα ουρανοκατέβατα νομοσχέδια που μας φοράει καπέλο η πραγματική βουλή. Μια σκιώδης βουλή στα πρότυπα της συμμετοχικής (και όχι της άμεσης) δημοκρατίας, που πρέπει οι πειρατές να φροντίσουν να διαδωθεί και να γίνει γνωστή σε όλους, ακόμα και σε μη μέλη του κόμματος.
Η μόνη ομάδα που πραγματικά χρειάζεται, είναι αυτή που ασχολείται με τους εσωτερικούς κανονισμούς, το καταστατικό του κόμματος και την μελέτη της πραγματικής δημοκρατίας (δηλαδή της άμεσης). Και επειδή χρειάζεται αυτή η ομάδα, γιαυτό και υπάρχει έντονη κινητικότητα όταν τίθεται ένας εσωτερικός κανονισμός σε αμφισβήτηση, όπως αυτός που έθεσα και σε αυτό το θρεντ.
Ο κόσμος δεν είναι χαζός, δεν ακολουθεί τα οράματα και τους σχεδιασμούς του κάθε καβαλιμένου.
Εκεί που κατευθύνεται ο κόσμος, εκεί είναι που υπάρχει η πραγματική ανάγκη.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες