http://www.youtube.com/watch?v=A_BL4OBi ... ature=plcp
σχόλια;
Μποϋκοτάρουμε τις κατοχικές εκλογές; ναι ή όχι;
Μποϋκοτάρουμε τις κατοχικές εκλογές; ναι ή όχι;
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 11 φορά/ες συνολικά
Re: Μποϋκοτάρουμε τις κατοχικές εκλογές
Σχετικό είναι και αυτό το σχόλιο, το οποίο δεν έχει απαντηθεί από κάποιον στην βάση των επιχειρημάτων του.
Νομίζω είναι σοβαρό θέμα προς συζήτηση, και ακολουθώντας την προτροπή του baskin
το ανοίγω εδώ, στις ιδέες προς συζήτηση, ελπίζοντας ότι δεν θα μετακινηθεί.
Περιμένω μια γόνιμη συζήτηση, να ακούσω επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές.
Για να αποφασίσω και εγώ ο αναποφάσιστος αν τελικά αξίζει να πάω να ψηφίσω κάτι ή αν τελικά καλύτερα είναι να πάω για κανένα μπανάκι, διογκώνοντας έτσι την αποχή και στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα των αγανακτισμένων (οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές πήραν 37%, μακράν το πρώτο κόμμα δηλαδή)
Νομίζω είναι σοβαρό θέμα προς συζήτηση, και ακολουθώντας την προτροπή του baskin
baskin έγραψε:Αν ανοίξεις κατάλληλο θέμα και δεν τα πετάς μέσα σε άλλο, δεν θα μετακινηθεί τίποτα.
το ανοίγω εδώ, στις ιδέες προς συζήτηση, ελπίζοντας ότι δεν θα μετακινηθεί.
Περιμένω μια γόνιμη συζήτηση, να ακούσω επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές.
Για να αποφασίσω και εγώ ο αναποφάσιστος αν τελικά αξίζει να πάω να ψηφίσω κάτι ή αν τελικά καλύτερα είναι να πάω για κανένα μπανάκι, διογκώνοντας έτσι την αποχή και στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα των αγανακτισμένων (οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές πήραν 37%, μακράν το πρώτο κόμμα δηλαδή)
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 11 φορά/ες συνολικά
Re: Μποϋκοτάρουμε τις κατοχικές εκλογές
σκέψου το αλλιώς...
έτσι και στα 10 άτομα πάνε να ψηφίσουν 10 είμαστε καλά.
αλλά έτσι και πάνε να ψηφίσουν 2 άτομα και αυτά το ίδιο κόμμα, το κόμμα θα πάρει 100%. Συγχαρητήρια, δηλαδή αυτή θες να είναι η αλλαγή που θα κάνεις.
Για να πάνε να ψηφίσουν όλοι, και να δούμε μετά κάτι μονοψήφιους στο πασόκ, και άλλα κόμματα εκτός βουλής.
Όλοι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Ψήφισε ότι θεωρείς εσύ σωστό. Αρκεί μετά να μην το μετανιώσεις γιατί έτσι και είναι μεγάλο κόμμα πιθανόν θα είναι αργά!
έτσι και στα 10 άτομα πάνε να ψηφίσουν 10 είμαστε καλά.
αλλά έτσι και πάνε να ψηφίσουν 2 άτομα και αυτά το ίδιο κόμμα, το κόμμα θα πάρει 100%. Συγχαρητήρια, δηλαδή αυτή θες να είναι η αλλαγή που θα κάνεις.
Για να πάνε να ψηφίσουν όλοι, και να δούμε μετά κάτι μονοψήφιους στο πασόκ, και άλλα κόμματα εκτός βουλής.
Όλοι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Ψήφισε ότι θεωρείς εσύ σωστό. Αρκεί μετά να μην το μετανιώσεις γιατί έτσι και είναι μεγάλο κόμμα πιθανόν θα είναι αργά!
Re: Μποϋκοτάρουμε τις κατοχικές εκλογές; ναι ή όχι;
Γιατί να μποϋκοτάρουμε τις κατοχικές εκλογές και να μην μποϋκοτάρουμε τα κατοχικά κόμματα?
Καταρχήν ο τίτλος και το link είναι εντελώς άκυρα.
Θεωρώ τουλάχιστον αστείο να μιλάει κάποιος στο όνομα των αγανακτισμένων, γιατί εκτός ότι αυτό είναι αντίθετο με αυτό που πρέσβευε εκείνο το εντελώς ανομοιογενές κίνημα, αγανακτισμένοι δεν είναι το 35% όσων επέλεξαν την αποχή (στάση με την οποία διαφωνώ κάθετα) αλλά όσοι δε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δηλαδή το 80% των Ελλήνων πολιτών!
Δυστυχώς ένας από του λόγους που δεν έχουν φύγει ακόμα τα παλιά κόμματα ώστε να γεννηθεί το νέο, είναι η πολιτική 'ανεμελειά' πολλών συμπολιτών μας που δεν έχουν πολιτική άποψη και ταυτότητα και προτιμούν να ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο ή απλά να μένουν σε μία στείρα κριτική του συστήματος! Πολλοί από αυτοί τελικά επιλέγουν να μη ψηφίσουν και αντί να ενισχύσουν νέες ιδέες, συντηρούν το παλιοκομματικό σύστημα...
Θεωρώ τουλάχιστον αστείο να μιλάει κάποιος στο όνομα των αγανακτισμένων, γιατί εκτός ότι αυτό είναι αντίθετο με αυτό που πρέσβευε εκείνο το εντελώς ανομοιογενές κίνημα, αγανακτισμένοι δεν είναι το 35% όσων επέλεξαν την αποχή (στάση με την οποία διαφωνώ κάθετα) αλλά όσοι δε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δηλαδή το 80% των Ελλήνων πολιτών!
Δυστυχώς ένας από του λόγους που δεν έχουν φύγει ακόμα τα παλιά κόμματα ώστε να γεννηθεί το νέο, είναι η πολιτική 'ανεμελειά' πολλών συμπολιτών μας που δεν έχουν πολιτική άποψη και ταυτότητα και προτιμούν να ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο ή απλά να μένουν σε μία στείρα κριτική του συστήματος! Πολλοί από αυτοί τελικά επιλέγουν να μη ψηφίσουν και αντί να ενισχύσουν νέες ιδέες, συντηρούν το παλιοκομματικό σύστημα...
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Βρε εργκόιλ. Προσπαθείς να συγκρίνεις (και ταυτόχρονα καλείς και εμάς να συγκρίνουμε) ανόμοια πράγματα.
Οι "αγανακτισμένοι" είναι κίνημα, οι "Πειρατές" κόμμα.
Συνεπώς, οι "αγανακτισμένοι" επέλεξαν την οδό της αποχής, οι "Πειρατές" την οδό της αντιπαράθεσης.
Σεβαστή η άποψη των "αγανακτισμένων" αλλά, εμένα προσωπικά δεν μου κάνει!!! Όλες αυτές οι κουβέντες και η επιχειρηματολογία αναπτύχθηκε και εδώ μέσα,
κατά την διάρκεια της διαδικασίας, όπου κρίναμε (τελικά αποφασίσαμε), αν έπρεπε να κατέβουμε και σε αυτές τις εκλογές.
Μάλιστα, συμμετείχες και εσύ με τον λόγο σου, ο οποίος όταν δεν έμπαινε στις νόρμες, "ιερατείο", "κόμμα ολιγαρχικό" και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ήταν ενδιαφέρων.
Αν προσπαθήσω να αναλύσω τον λόγο του ανθρώπου, που προτείνεις, θα καταλήξω σε "σεντόνι" και τα βαριέμαι (πέρα του ότι θέλουν και σιδέρωμα).
Οι "Πειρατές" αποφάσισαν να κατέβουν στις εκλογές και όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί, σε ότι μας "ετοιμάζουν" (σαν λαό), θα βαδίσει μαζί τους.
Και μετά .......... θα πάει και για κανένα μπανάκι!!!!
Οι "αγανακτισμένοι" είναι κίνημα, οι "Πειρατές" κόμμα.
Συνεπώς, οι "αγανακτισμένοι" επέλεξαν την οδό της αποχής, οι "Πειρατές" την οδό της αντιπαράθεσης.
Σεβαστή η άποψη των "αγανακτισμένων" αλλά, εμένα προσωπικά δεν μου κάνει!!! Όλες αυτές οι κουβέντες και η επιχειρηματολογία αναπτύχθηκε και εδώ μέσα,
κατά την διάρκεια της διαδικασίας, όπου κρίναμε (τελικά αποφασίσαμε), αν έπρεπε να κατέβουμε και σε αυτές τις εκλογές.
Μάλιστα, συμμετείχες και εσύ με τον λόγο σου, ο οποίος όταν δεν έμπαινε στις νόρμες, "ιερατείο", "κόμμα ολιγαρχικό" και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ήταν ενδιαφέρων.
Αν προσπαθήσω να αναλύσω τον λόγο του ανθρώπου, που προτείνεις, θα καταλήξω σε "σεντόνι" και τα βαριέμαι (πέρα του ότι θέλουν και σιδέρωμα).
Οι "Πειρατές" αποφάσισαν να κατέβουν στις εκλογές και όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί, σε ότι μας "ετοιμάζουν" (σαν λαό), θα βαδίσει μαζί τους.
Και μετά .......... θα πάει και για κανένα μπανάκι!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
To 480 π.Χ ο Λεωνίδας πολεμησε με 300 Σπαρτιατες ενανατια σε χιλιαδες περσες και ασ ηξεραν οτι θα χασουν. Η πειρατικη ιδεα μας ενωνει αφου μπορεις εδω να λες ελευθερα και δημοκρατικα την αποψη σου. Η αποχη ειναι αδρανεια και αποφυγη των ευθυνων των ψηφοφορων.
kostaskastoria έγραψε: Η αποχη ειναι αδρανεια και αποφυγη των ευθυνων των ψηφοφορων.
Υπάρχει και η άλλη άποψη, που λέει ότι η ψήφος στο κοινοβούλιο και στους αντιπρόσωπους είναι αποφυγή των ευθύνης που πρέπει να έχει ο πολίτης στο να αποφασίζει, και αδράνεια-ύπνωση του πολίτη για τέσσερα χρόνια.
Η ψήφος στις κοινοβουλευτικές εκλογές είναι τετραετής αδράνεια και αποφυγή ευθυνών, τις οποίες τις φορτώνουμε στον αντιπρόσωπο για να μπορούμε μετά να τον βρίζουμε.
Rainmaker έγραψε:Γιατί να μποϋκοτάρουμε τις κατοχικές εκλογές και να μην μποϋκοτάρουμε τα κατοχικά κόμματα?
Το μόνο επιχείρημα που μου άρεσε, όμως υπάρχουν πραγματικά αντικατοχικά κόμματα;
Και αν υπάρχουν στην θεωρία, στην πράξη λειτουργούν;
ergoil έγραψε:kostaskastoria έγραψε: Η αποχη ειναι αδρανεια και αποφυγη των ευθυνων των ψηφοφορων.
Υπάρχει και η άλλη άποψη, που λέει ότι η ψήφος στο κοινοβούλιο και στους αντιπρόσωπους είναι αποφυγή των ευθύνης που πρέπει να έχει ο πολίτης στο να αποφασίζει, και αδράνεια-ύπνωση του πολίτη για τέσσερα χρόνια.
Η ψήφος στις κοινοβουλευτικές εκλογές είναι τετραετής αδράνεια και αποφυγή ευθυνών, τις οποίες τις φορτώνουμε στον αντιπρόσωπο για να μπορούμε μετά να τον βρίζουμε.
οπότε αν θέλεις ενεργοποίηση των πολιτών πρέπειωνα βγεις στους δρόμους και να ενημρώσεις για τους πειρατές αφού είναι το μόνο κόμμα που θέλει την καθημερινή συμμετοχή των ελλήνων στα πολιτκά δρώμενα
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες