Τι θα κανουμε αν προκηρυχτούν άμεσα εκλογές?

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Τι θα κανουμε αν προκηρυχτούν άμεσα εκλογές?

Δημοσίευσηαπό chprokop » 08 Μάιος 2012, 01:30

Όλοι μας αναρωτιόμαστε τι θα κανουμε αν γινουν αμεσα πάλι εκλογες...

Οικονομικό κόστος, πίεση από τα κοινοβουλευτικα κομματα για το σχηματισμό κυβερνησης που βλαπτει τους μικρους,
απιστευτη προσωπικη πιεση σε τοσο μικρο χρονικο διάστημα...

Κάποιοι ήδη θελουν να ψηφισουμε σχετικα (ενω δεν εχουμε ολα τα δεδομενα) και τιθεται και το θεμα της συνεργασιας με αλλα κομματα.

Η προσωπικη μου προταση ειναι ότι με τον παροντα εκλογικο νομο πρεπει να πετυχουμε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Να μην αναζητησουμε την προγραμματικη συμφωνια
με καποιο κομμα (που θελει και χρονο και καλη χημεια με τους υποψηφιους προς συνεργασια), αλλα την προσωρινη, εκτακτη συνεργασια, για αλλαγη του εκλογικου νομου.

Μπορουμε να σχηματισουμε εναν προεκλογικο και μονο σχηματισμό (με ονομα ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ή κατι παρομοιο) που μοναδικο στοχο θα εχει την υπερβαση του οριου του 3%, θα σεβεται την ιδεολογικη θεση καθε συμμετεχοντα και θα αποτελειται από κόμματα που ελαβαν ανω του 0,4% στις εκλογες αυτες.

Προκειται για μια περιπτωση που (συμφωνα με τη θεωρια παιγνιων) ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ. Καθε ορθολογικος παικτης βγαινει κερδισμενος και το μονο που πρεπει να ξεπεραστει ειναι ο φοβος της συνεργασιας (βλ. ΚΚΕ :lol: ) και του ιδεολογικου συγκρητισμου...

Για παραδειγμα, ο Συνδεσμος Εθνικης Ενοτητας, η Κοινωνια, η Ενωση Κεντρωων, το Κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, το ΟΧΙ και εμεις θα μπορουσαμε να ξεπερασουμε το σκοπελο της εκλογικης επαναληψης (που μονο θα μας εφθειρε οικονομικα και εκλογικα), αλλα και να επιδειξουμε πολιτικη επιδεξιοτητα μετατρεποντας σε θριαμβο μια εκλογικη παγιδα.

Εχουμε να κερδισουμε εδρες στο κοινοβουλιο, πολιτικη εμπειρια και κυριως ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ και δεν χρειαζεται ο μπαμπουλας του δικομματισμου για να αποφευχθει η ακυβερνησια.

Γιατι στοχος του σχηματισμου θα ειναι η ανατροπη του εκλογικου νομου (που θα τον αλλαξουν οι υπολοιποι αν δουν οτι το μπαι -πας λειτουργει στην πραξη) και μεχρι να γινει αυτο θα εχουν πετυχει την εκπροσωπηση στο κοινοβουλιο (ενας απτος στοχος). Επιπλεον, κανεις δεν μπορει να τους κατηγορησει για καιροσκοπισμο, μια και θα εχουν καταφερει την ανατροπη στην πραξη των καταπιεστικων νομων που αφηνουν ποσοστο 18% των Ελληνων που ψηφισαν ΕΓΚΥΡΑ χωρις φωνη στο Κοινοβουλιο...

Το 3% πρεπει να καταργηθει. Εξαλλου, η μειονοτητα σε λιγο θα εχει ξεπερασει το ποσοστο και δεν θα εμποδιζεται απο αυτο, ενω η ΧΑ το εχει κανει ηδη γαργαρα... :twisted: Οι μονοι που την πατησαν ηταν οι ιδιοι οι Ελληνες....

Necromancer

Re: Τι θα κανουμε αν προκηρυχτούν άμεσα εκλογές?

Δημοσίευσηαπό Necromancer » 08 Μάιος 2012, 01:43

Ama katargithei o nomos tou 3% tha mpoun xeiroteroi apo tin XA.Na to thymase ayto.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 08 Μάιος 2012, 02:35

Πολύ περίεργη ιδέα, πολύ μπερδεμένη με πολλές ατέλειες.
Προσωπικά, δεν πιστεύω να λειτουργήσει.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 08 Μάιος 2012, 02:41

Necromancer έγραψε:Ama katargithei o nomos tou 3% tha mpoun xeiroteroi apo tin XA.Na to thymase ayto.

Χωρίς να σχολιάζω την πιο πάνω πρόταση περί συνεργασίας, σε ότι αφορά το 3%, ας μπουν και οι "χειρότεροι".

Δεν υπάρχουν χειρότεροι και ξεχειρότεροι.
Βάλτους όλους μέσα και κράτα τους με την κοινά αποδεκτή (ψηφισμένη) ηθική και αξίες.

Όταν καταδιώκεις κάποιους, νομιμοποιείς τη μελλοντική δική σου καταδίωξη,
όταν πια και εσύ θα "διαφέρεις".
Τελευταία επεξεργασία από 1 και manos_, έχει επεξεργασθεί 8 φορά/ες συνολικά
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

yuishosetsu

Δημοσίευσηαπό yuishosetsu » 08 Μάιος 2012, 04:22

Βλέποντας σήμερα τις εξελίξεις, πέτυχα ένα άρθρο για το Μάνο, όπου καλεί όλες τις παρόμειες δυνάμεις με το χώρο του για συνεργασία. Χθες παρακολουθώντας λίγο είδα τον ηθοποιό, Κοντογιαννίδη, υποψήφιο με ΑΝΝ. ΕΛ., προερχόμενο από Άρμα Πολιτών, ή κάπως έτσι... να εκθέτει τις απόψεις του, διαχωρίζοντας ξεκάθαρα τον εαυτό του απ' τις θέσεις του Καμμένου. ( ο καθένας έχει τη δική του άποψη, και δεν τάσσεται υπέρ της κομματικής πειθαρχίας κ.τ.λ.)
Σε κόμματα, ευκαιριακά, όπως του Καμμένου, προσπαθούν να δείξουν πως υπάρχει μια τέτοια τάση άμεσης δημοκρατίας, καθότι "πουλάει", ( βλεπε και λαϊκές συνελεύσεις ανά την Ελλάδα λέω εγώ) και συνεργασίες πλέον γίνονται παντού, αφού ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχηση με τόσα κόμματα που βάζουν υποψηφιότητα, (καλώς κατά την άποψή μου, καθότι το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα πλέον θυμίζει ταινία των Monty Python http://www.youtube.com/watch?v=gb_qHP7VaZE ) και τα κόμματα θέλουν να αυξήσουν την ισχύ τους, εμείς ως Πειρατές γιατί δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε κάποιο ή κάποια απ'αυτά π.χ. τους Οικολόγους, και εάν έχει γίνει ήδη η προσέγγιση είτε απ' τη μια πλευρά είτε απ'την άλλη, ποιά ήταν η έκβαση αυτού του εγχειρήματος? Προσωπικά, είδα φέτος τους οικολόγους λίγο πιο σημαζεμένους και πολύ κοντά στις απόψεις μας, για όσο τους παρακολούθησα. Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πράσινοι και πειρατές δεν είναι μαζί?

fakedrake

Δημοσίευσηαπό fakedrake » 08 Μάιος 2012, 09:56

yuishosetsu έγραψε:...( βλεπε και λαϊκές συνελεύσεις ανά την Ελλάδα λέω εγώ) και συνεργασίες πλέον γίνονται παντού, αφού ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχηση με τόσα κόμματα που βάζουν υποψηφιότητα, (καλώς κατά την άποψή μου, καθότι το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα πλέον θυμίζει ταινία των Monty Python http://www.youtube.com/watch?v=gb_qHP7VaZE ) ...

χαχαχαχαχαχαχαχα το ειχα ξεχασει τελειως αυτο το σημειο της ταινίας

on topic: Μια συμμαχια θα διώξει περισσότερο κοσμο απ οτι θα τραβήξει(εμενα για παραδειγμα).
Δεν θέλω να ψηφίσω ούτε Μανο, ουτε Οικολογους, ουτε ανεξαρτητοι ελληνες, ουτε ελληνες ανεξαρτητοι, ουτε ανεξαρτησια στους ελληνες ουτε οτιδηποτε αλλο. Θελω να ψηφίσω πειρατες και μονο πειρατες γιατι αυτοι ειναι που με εκφραζουν.

Οσο για το σχολιο περι ΧΑ, δεν βλεπω οσο χειροτερα παει απο φουσκωτους που ουρλιαζουν σε δημοσιογραφους.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 08 Μάιος 2012, 10:45

Η συνεργασία αφορά τους Σουηδούς Πράσινους με τους Σουηδούς Πειρατές.
Σε άλλες χώρες δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Επίσης προσωπικά θεωρώ τους Ελληνες Πράσινους "καμένους"
έχουν κάνει τον κύκλο τους, έχουν αυτοχαρακτηριστεί αριστεροί, αποτελούνται από 4-5 ομάδες,
δεν έχουν δυναμική ανόδου.
Η ζημιά από τη συνεργασία θα ήταν τεράστια και θα αποτελούσε την οριστική μας ταφόπλακα.

yuishosetsu έγραψε:Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πράσινοι και πειρατές δεν είναι μαζί?
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 08 Μάιος 2012, 11:59

Έχει ξεκινήσει κάτι σχετικό στο twitter #ApliAnalogiki (όχι για το 3%, για απλή αναλογική που είναι και στις αρχές μας).

Σταμάτης

Δημοσίευσηαπό Σταμάτης » 08 Μάιος 2012, 12:48

Είμαι υπέρ των συνεργασιών,και άλλωστε αυτή η τάση υπάρχει και από τον κόσμο. Βλέπε τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε σύγκριση με την Κοινωνική συμφωνία αντίστοιχη παραφυάδα του δικομματισμού.
Λέω ΝΑΙ σε οποιαδήποτε συνεργασία με μόνο δύο όρους:
1) Μόνο με άφθαρτους. όχι στη Μπακογιάννη όχι στον Μάνο (που γεμίζει τη πισίνα του παρακάμπτοντας το ρολόι της ΕΥΔΑΠ), αλλά ναι στον Τζήμερο ("Δημιουργία ξανά"), και ίσως ναι στον Καζάκη ("ΟΧΙ"), κ.α.
2) Να συμφωνηθεί ότι αν υπάρξει διαφωνία σε κάποιο θέμα μεταξύ των κομμάτων, αυτό το θέμα να τίθεται σε δημόσια διαβούλευση με ψηφοφορία. Εκεί βέβαια θα διαπρέψει και ο ρυθμιστικός ρόλος των Πειρατών.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 08 Μάιος 2012, 13:04

Συνεργασία? ευχαριστώ δε θα πάρω.
Θέλω να είμαι Πειρατής.
Δε θέλω να είμαι καιροσκόπος.

Σέβομαι απόλυτα τις άλλες απόψεις. Απλά διαφωνώ.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 12 και 0 επισκέπτες