Η αγροτια ειναι ενα πολυ ωραιο τρικ που μας εχουν πλασαρει τελευτεα και που τονιζεις συνεχος πως πρεπει να στραφει εκει ο κοσμος και οτι στρεφονται εκει οι νεοι και οτι ειναι ο μονος τροπος να αναπτυχθουμε και ολα αυτα τα σχετικα.
Δεν διαφωνω οτι ειναι πολυ βασικος ο πρωτογενης τομεας, στην Ελλαδα εχει καταστραφει (ιστερα απο μεθοδευμενες κινισης κρατους και ΕΕ) και ειναι ενας απο τους λογους που η κριση χτυπισε τοσο ασχημα. Αν αναπτυχθει καταληλα μπορει να σπρωξει την χωρα μπροστα! η αναπτυξη ομως δεν βρισκετε στο να εργαστουν ολοι οι νεοι σε αγροτικες δουλειες, στο να κανουμε συγκομιδη και σπορα με τα χερια και να εκμεταλεβομαστε της επιδοτισης της ΕΕ. Η αναπτυξη στον τομεα, για να μπει σε σωστα πλαισια, πρεπει να εκμεταλευτει τα δεδομενα τις εποχης, πρεπει να υπαρξει περισσοτερη βιολογικη καλιεργια, αφου υπαρχει μεγαλη ζητηση για βιολογικα προΐοντα στο εξωτερικο και θα μπορουμε να εχουμε εξαγωγες, πρεπει να χρησιμοποιηθουν οι προσοδοφορες καλιεργιες και οχι μοναχα οι καλιεργιες 2-3 ειδων, να υπαρξει μηχανοποιηση και γενικοτερη χρηση της τεχνολογιας και κυριος μια σωστη και κεραια τεχνογνωσια.
Το να παει σημερα ενας ανεργος να εργασθει σε μια συγκομιδη, αν θελετε την γνωμη μου δεν αξιζει τον κοπο! Οι συνθικες οπως αναφερθικε το πιθανοτερο ειναι να ειναι τρισαθλιες και δεν αξιζει να προσφερεις τοση προσπαθεια για αυτα τα εσοδα. Καποιος που ειχει αμεση αναγκη φυσικα και το κανει, αλλα εστω και με τους γονεις του να ζει καποιος πρεπει να ειναι πολυ ασχημα τα οικονομικα τις οικογενιας για να το σκευτει σοβαρα. Οσο για το ωραριο που ρωτησαν καποιοι, χωρις να ξερω συγκεκριμενα, συνιθος σε αυτες τις εργασιες ειναι πολυ περισσοτερο απο 8ωρο, κοντα στο 12ωρο, απο χαραματα μεχρι αργα το απογευμα, ισως και οταν βραδιασει να συνεχιζουν. Οι ασφαλιστικες εισφορες, σαφως δεν ξερω τι γινετε στην συγκεκριμενη περιπτωση αλλα οι περισσοτεροι αγροτες δουλευουν μαυρα...
Στην τελικη αν καποιος ενδιαφερετε για τον αγροτικο τομεα το καλητερο που εχει να κανει ειναι να γινει αφεντικο του εαυτου του αντι να παει να εργαστει σε καποιον αλλων. Υπαρχουν προγραμματα που δινουν γη σε νεους αγροτες και οι επιδοτισης της ΕΕ, οσο και αν δεν της υποστιριζω, ειναι πολυ βοηθιτικες για να καταφερει ακομα και καποιος που δεν εχει κεφαλαια να κανει μια αρχη. Γιατι λοιπον να εργαστεις για 4 μηνες μονο και οχι να κανεις την αρχη για μια ολοκληρη ζωη εφοσως στραφεις προς τον αγροτικο τομεα;
Μην βιαζομαστε να βαλουμε τους ανεργους που δεν πηγανε για δουλεια!
ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
-
- Επικοινωνία:
Re: ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
κατι δεν δουλευει σωστα εδω
#1 kostas 27-04-2012 04:45
ποιος ελληνας θελει να παρει εληνα στην δουλεια του.ειμαι ανεργος εδω και 6 μηνες,πατερας 3 παιδων 4χ-3χ-6μηνων με ενοικιο 250ε, οσους εχω ρωτησει στο μακροχωρι ολοι λενε εχουμε αλβανους,βουλγα ρους,πακιστανου ς,εαν θελατε πραγματικα ελληνες στην δουλεψη σας,θα βγαζατε ανακοινωση στα καφενεια με ενα τηλεφωνο επικοινωνιας σας.και οχι να λετε οτι δεχονται αιτησεις για εργατες γης,ας ειμαστε σοβαροι,που βγαλατε ανακοινωση στα ΜΜΕ.η μαλλον ειναι προεκλογικες φανφαρες,μια ζωη ξενους προτιμουσατε με 20ε και φαι ,δωσατε ποτε προταση σε ελληνα για δουλεα 20 και φαι και σπιτη,που τους δινατε,με τη μουτρα βγαινατε στο καφενειο το χειμωνα,και βλεπατε παιδια συγχωριανων σας να μην εχουν να παρουνε γαλατα τα παιδια τους και εσεις να πινεται τον καφε σας.ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ
Παράθεση
#2 nektarios 28-04-2012 10:01
Dikio exeis file protimoun ton alvano me thn dikaiologia oti kserei thn douleia!Then mporeis na les then endiaferontai oi ellhnes anergoi na doulepsoun afou to sintriptiko pososto then kserei kan oti egine auth h kinhsh!Then hpyrxe kamia enhmerwsh ektos tou internet!
Παράθεση
#3 nikos 28-04-2012 13:18
exete dikio.................kai egw anergos eimai ,kai kata tyxh twra eida th prwosfora ergasias...........
Παράθεση
#4 Margarita 28-04-2012 17:21
Είμαστε δύο άνεργοι από Θεσσαλονίκη.Πρίν τρείς βδομάδες είδαμε το πόστ στο f/b για τους νέους αγρότες Ημαθίας.Μπήκαμε στο site να βρούμε πληροφορίες γιατί μας ενδιέφερε να εργαστούμε ως εργάτες γης.Στο site υπήρχε ένα link γιά να κάνουμε αίτηση και ένα νούμερο what's up κιν - 6975807463. .Πήραμε τηλέφωνο το νούμερο είκοσι φορές και δεν απαντούσε κανείς.Μάλλον το παραπάνω άρθρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! !!
Αλήθεια ,Διαφάνεια ,Ελευθερεια του Ανθρώπου
Όι απόψεις μου είναι προσωπικές.
-
- Επικοινωνία:
#6 ΝΙΚΟΣ 29-04-2012 22:41
Είμαι άνεργος και ζητάω δουλειά στα χωράφια όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω………..το τηλέφωνο μου είναι.698/6134761
Παράθεση
#7 minore 29-04-2012 22:50
Είμαι από την Ημαθία,έχω συγγενής και φίλους με αγροτικές καλλιέργειες,όλ οι μειώσαμε τοις καλλιέργειες τους, ότι μπορούνε να δουλέψουμε μόνοι τους,και ο λόγος έχουνε να πληρωθούν και 3 χρόνια,τα λεφτά για λιπάσματα και για φάρμακα οι γεωπόνοι τα θέλουνε μπροστά,τα λίγα λεφτά που θα τους δώσουνε κάποιοι συνεταιρισμοί πάνε μέσο τραπέζης, και εκεί παρακρατούνται για κόπια χρέη που έχουνε λίγο πολύ όλοι οι αγρότες.κάποιοι μεγάλο κτηματίες δεν το συζητάνε καθόλου για Έλληνες, ο λόγος ντρέπονται να Πούνε στον συχωριανό του ελα για 20 ευρό. Και κάποιοι λένε ζητάνε εργάτες γης και δεν πάνε.Ντροπή όχι μόνο σε αυτούς που διαδίδουν τέτοια ψεύδη,αλλά και σε όσους παίρνουν θέση δίχως να γνωρίζουν.Όσο για τους μαυραγοριτες έχω να τους πω ότι κανείς δεν συμπάθησε τα κοράκια και τα φίδια.
Παράθεση
#8 minore 29-04-2012 22:50
τελικά ξαφνικά γέμισε κοράκια ο ορίζοντας,ξανά στην κυκλοφορία οι μαυραγορίτες.Από τη μια μεριά οι ψεύτες (λεφτά υπάρχουν και δουλειές υπάρχουν) από την άλλη οι μαυραγοριτες τόσα δίνω ΡΕ και άμα θες,και στη μέση οι ταλαίπωροι εργαζόμενοι,που δεν βρίσκουν ούτε τα λεφτά που υπάρχουν ούτε τη δουλειά,άλλα έχουν και τους μαυραγοριτες που δεν έχουνε απλά την απαίτηση να δουλέψουν τσάμπα, αλλά και να τους πούνε και ευχαριστώ για τα ψίχουλα και τον εξευτελισμό
Παράθεση
#9 Γιώργος 30-04-2012 13:00
Ζητουνε Έλληνες και δίνουν μεροκάματο 23 Ευρώ;! 23 ΕΥΡΩ!! Με τουλάχιστον 10 ώρες εργασίας θα παίρνουν οι σκλάβοι περί τα 2.3 Ευρώ την ώρα! Στην καλύτερη περίπτωση, εάν εργάζονται δηλαδή 8ωρο, θα μαβάνουν 2,8 Ευρώ την ωρα!
ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ! Με το μεροκάματο αυτό ο Έλληνας θα πρέπει να ζει στην Αλβανία ή τα Σκόπια για να μπορεί να ανταπεξέλθει ενώ κατά το διάστημα των 4 μηνών θα πρέπει να ζει κοινοβιακά.
Εσείς δεν θέλετε Έλληνες. Θέλετε σκλάβους!
Και απορείτε πως δεν βρίσκετε Έλληνες;
Εσείς όταν δεν παίρνετε τις τιμές που θέλετε στα ροδάκινά σας, τότε τα πετάτε επιδεικτικά στους δρόμους λέγοντας πως με τις τιμές αυτές δεν μπορείτε να ζήσετε τις οικογένειές σας.
Οι Έλληνες που ζητάτε με λιγότερο από 3 Ε, λέτε να μην έχουν οικογένειες;
Κατά τα άλλα με τα τρακτέρ των 80.000 € πάτε στις καφετέριες των χωριών σας....!
Α στο καλό!
Παράθεση
#10 5th November 30-04-2012 15:54
Δεν έχει γίνει καθόλου ενημέρωση να λεμε την αλήθεια.Εγω το είδα τυχαια μεσω twitter.Βαλτε αγγελιες στις εφημεριδες όλης της χωρας,στείλτε δελτίο τυπου στα κανάλια και να δουμε τοτε αν δεν λαβετε αιτησεις.Και επισης να απαντατε στα τηλεφωνα και τα e-mails.
Παράθεση
Αλήθεια ,Διαφάνεια ,Ελευθερεια του Ανθρώπου
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
#9 Γιώργος 30-04-2012 13:00
Ζητουνε Έλληνες και δίνουν μεροκάματο 23 Ευρώ;! 23 ΕΥΡΩ!! Με τουλάχιστον 10 ώρες εργασίας θα παίρνουν οι σκλάβοι περί τα 2.3 Ευρώ την ώρα! Στην καλύτερη περίπτωση, εάν εργάζονται δηλαδή 8ωρο, θα μαβάνουν 2,8 Ευρώ την ωρα!
ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ! Με το μεροκάματο αυτό ο Έλληνας θα πρέπει να ζει στην Αλβανία ή τα Σκόπια για να μπορεί να ανταπεξέλθει ενώ κατά το διάστημα των 4 μηνών θα πρέπει να ζει κοινοβιακά.
Εσείς όταν δεν παίρνετε τις τιμές που θέλετε στα ροδάκινά σας, τότε τα πετάτε επιδεικτικά στους δρόμους λέγοντας πως με τις τιμές αυτές δεν μπορείτε να ζήσετε τις οικογένειές σας.
Κατά τα άλλα με τα τρακτέρ των 80.000 € πάτε στις καφετέριες των χωριών σας....!
Α στο καλό!
Παράθεση
Ειναι απαραδεκτοι συνχρονοι δουλεμποροι ,ειναι οι καινουργιοι σκατοελληνες δημιουργηματα του πασοκ και νδ
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
Α στο καλό!
Παράθεση
Ειναι απαραδεκτοι συνχρονοι δουλεμποροι ,ειναι οι καινουργιοι σκατοελληνες δημιουργηματα του πασοκ και νδ
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες