Θαυμασιο κειμενο ! το ανεβαζω F/B...
Εγω παλι ξερετε γιατι ειμαι Πειρατης ;;;
Για την Καθαροτητα των Προθεσων
Για τη Σαφηνεια των Στοχων
Για τη Διαφανεια των Μεσων
Φτανουν αυτα ;;;
πειρατικα, Γιωργος Μι.
Γιατί είμαι πειρατής...
Re: Γιατί είμαι πειρατής...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Καλό κείμενο, με όμορφα στοιχεία που αγγίζει ευθέως το συναίσθημα μέσα όμως από πάρα πολλές ιστορικές στρεβλώσεις.
Δεν ξέρω αν οι στρεβλώσεις αυτές είναι εσκεμμένες ή όχι, όμως ξέρω πως χαρακτηρίζονται τα κείμενα/λόγοι που στοχεύουν στο συναίσθημα και όχι στην αντικειμενικότητα.......(;)
Και προς Θεού, μην το χρησιμοποιήσετε προς τα έξω. Οι πειρατές που περιγράφονται στο κείμενο απλά δεν υπήρξαν (Κάποια στοιχεία για την δομή και την καθημερινότητά τους
είναι αληθή αλλά μέχρι εκεί). Πολύ συχνά πειρατικό ρόλο έπαιξαν και μονάδες τακτικού στρατού.
Οι πειρατές, ανέκαθεν είχαν στοχευμένους αντιπάλους κατά πως όριζαν οι πατρώνοι τους (Κυβερνήσεις, βασιλείς, αυτοκρατορίες, θρησκευτικά δόγματα, επαναστατικά ρεύματα).
Έχουμε τους πειρατές που κούρσευαν αποκλειστικά Βρετανικά πλοία και έβρισκαν καταφύγιο (και ασυλία) σε Γαλλικά λιμάνια και το αντίστροφο.
Και μην έρθουμε στα του Αιγαίου και της Μεσογείου γενικότερα γιατί θα στεναχωρηθούμε.......
Δεν ξέρω αν οι στρεβλώσεις αυτές είναι εσκεμμένες ή όχι, όμως ξέρω πως χαρακτηρίζονται τα κείμενα/λόγοι που στοχεύουν στο συναίσθημα και όχι στην αντικειμενικότητα.......(;)
Και προς Θεού, μην το χρησιμοποιήσετε προς τα έξω. Οι πειρατές που περιγράφονται στο κείμενο απλά δεν υπήρξαν (Κάποια στοιχεία για την δομή και την καθημερινότητά τους
είναι αληθή αλλά μέχρι εκεί). Πολύ συχνά πειρατικό ρόλο έπαιξαν και μονάδες τακτικού στρατού.
Οι πειρατές, ανέκαθεν είχαν στοχευμένους αντιπάλους κατά πως όριζαν οι πατρώνοι τους (Κυβερνήσεις, βασιλείς, αυτοκρατορίες, θρησκευτικά δόγματα, επαναστατικά ρεύματα).
Έχουμε τους πειρατές που κούρσευαν αποκλειστικά Βρετανικά πλοία και έβρισκαν καταφύγιο (και ασυλία) σε Γαλλικά λιμάνια και το αντίστροφο.
Και μην έρθουμε στα του Αιγαίου και της Μεσογείου γενικότερα γιατί θα στεναχωρηθούμε.......
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
laskaris_vasilis έγραψε:Καλό κείμενο, με όμορφα στοιχεία που αγγίζει ευθέως το συναίσθημα μέσα όμως από πάρα πολλές ιστορικές στρεβλώσεις.
Καταρχήν καλησπέρα, χαίρομαι που σου άρεσε το κείμενο laskaris...αλλά δυστηχώς δεν υπάρχουν ιστορικές στρεβλώσεις ούτε ήταν εσκεμμένες;)
Οι πειρατές που περιγράφονται στο κείμενο, θα σου πω πολύ απλά ότι υπήρξαν, αν και δεν ήταν η πλειονότητα των πειρατών, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις
(επετρεψέ μου ως ιστορικός και ερευνητής της πειρατικής ιστορίας, να σου πω ότι τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτω είναι απολύτως τεκμηριομένα και διασταυρομένα απο ιστορικές πηγές και απο καθηγητές πανεπιστήμιου του εξωτερικού, όπως τα ονόματα που παραθέτω στο κείμενο)
Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ πειρατών και κουρσάρων μην τα μπερδεύουμε...Οι μονάδες τακτικού στρατού που αναφέρεσε, ήταν οι κουρσάροι που δρούσαν κάτω απο τις εντολές αυτών που τους χρηματοδοτούσαν το εκάστοτε ταξιδι τους.Το ίδιο συνέβαινε και στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Είναι λάθος συγχέουμε τους πειρατές με τους κουρσάρους.Επίσης εάν θες να μάθεις τη συνέβαινε στον Ελλάδικό χώρο την εποχή εκείνη σε παραπέμπω στο βιβλίο που έχω γράψει "Πειρατεία στη Μάνη και στη Μεσόγειο" όπου δίνονται αναλυτικά στοιχεία.
Το κείμενο αυτό το έγραψα γιατί έτσι ένιωσα, δεν είχε στόχο ούτε σκοπό να χρησιμοποιήθει απο το κόμμα για να δημιουργήσει συναισθήματα ούτε είχε κάποιο κρυφό νόημα.

Πειρατές θα γίνουμε όλοι, είτε μέσω του κόμματος των πειρατών είτε μέσα από τις πράξεις μας στην -κατά τα φαινόμενα δύσκολη- μελλοντική επιβίωση μας.
Εγώ επί 52 χρονια φοράω την προβιά του αρνιού, νιώθω όμως την ανάγκη να την αλλάξω με την προβιά του λύκου.Και άμεσα μάλιστα.
Εγώ επί 52 χρονια φοράω την προβιά του αρνιού, νιώθω όμως την ανάγκη να την αλλάξω με την προβιά του λύκου.Και άμεσα μάλιστα.
πολυ καλο κειμενο
συφωνω απολυτα
glad to be pirate

συφωνω απολυτα
glad to be pirate

Θανάσης Γούναρης
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
www.facebook.com/thanasis.gounaris
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
www.facebook.com/thanasis.gounaris
-
- Επικοινωνία:
Νομίζω πως το συγκεκριμένο κείμενο μας εκφράζει όλους και μας φέρνει πιο κοντά. Σε ευχαριστούμε που μας ταξιδεύεις πειρατικά!!!
-
- Επικοινωνία:
Και γιά τους καινούργιους υπ´αρχει ματαφορά του κειμένου αυτού εδώ
viewtopic.php?f=7&t=719&p=8522#p8303
viewtopic.php?f=7&t=719&p=8522#p8303
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες