Που πάμε;

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 3642
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012, 17:05
Τοποθεσία: Thessaloniki, Greece

Re: Που πάμε;

Δημοσίευσηαπό mankasp » 31 Μαρ 2012, 12:38

Nicholas Starkos έγραψε:
Kotsos έγραψε:Στην συνέχεια προσπάθησα αδρά να το δικαιολογήσω λέγοντας ότι ο ρόλος ενός κόμματος είναι να προσφέρει λύση στα προβλήματα των ψηφοφόρων που θέλει να προσελκύσει και όχι στα μέλη του, που είναι εκεί γιατί αισθάνονται ενεργοί πολίτες και προσπαθούν ασπαζόμενοι ένα κοινό αποδεκτά σημείο επαφής (Καταστατικες Αρχές) να παράγουν πολιτική και λύσεις. Οι ΜΚΟ εκφράζουν την δύναμή τους με τα μέλη τους. Τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν την δύναμή τους με τους ψηφοφόρους τους. Ο αριθμός 150000 είναι ο αριθμός που χρειάζεται ώστε ένα κόμμα να μπεί στην βουλή. Αν ένα κόμμα πιστεύει ότι έχει λόγο ύπαρξης στην πολιτική ζωή και μπορεί να προσφέρει, στόχος του είναι να πείσει τους 150000 τουλάχιστο ψηφοφόρους να το επικροτήσουν την πίστη του αυτή με την ψήφο τους και δευτερευόντως να τραβήξει κόσμο στην διαμόρφωση πολιτικής σαν μέλη. Αν υπάρχει μία ανοικτή πλατφόρμα παραγωγής πολιτικής τα πιο δραστήρια πολιτικά άτομα θα έρθουν.


Συμφωνώ απολύτως.


Και εγώ συμφωνώ!! Ειδικά με το παρακάτω:

Kotsos έγραψε:Αν ένα κόμμα πιστεύει ότι έχει λόγο ύπαρξης στην πολιτική ζωή και μπορεί να προσφέρει, στόχος του είναι να πείσει τους 150000 τουλάχιστο ψηφοφόρους να το επικροτήσουν την πίστη του αυτή με την ψήφο τους και δευτερευόντως να τραβήξει κόσμο στην διαμόρφωση πολιτικής σαν μέλη. Αν υπάρχει μία ανοικτή πλατφόρμα παραγωγής πολιτικής τα πιο δραστήρια πολιτικά άτομα θα έρθουν.


Όταν έλεγα για στόχους, κάτι τέτοιο εννοούσα! Και, για να το πετύχουμε, ας κάτσουμε να συζητήσουμε, και να φτιάξουμε στόχους για (όλα?) τα ενδιάμεσα στάδια που πιστεύομαι πως απαιτούνται.

Φυσικά! Θα πρέπει να προσέξουμε αυτό να μη γίνει ποτέ... ούτε βίβλος, ούτε manual, ούτε τυφλοσούρτης... αλλά κάτι δυναμικό που θα το επεξεργαζόμαστε όλοι μαζί κάθε μέρα λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους πιθανούς παράγοντες.

Από τη μια, θα μου άρεσε πολύ, αυτό να μπορούσαμε να το βλέπουμε με κάποιον τρόπο γραφικά (vizually) και να είχαμε και μια πλατφόρμα που να μπορούσαμε να το επεξεργαζόμαστε συνεχώς. Φαντάζομαι κάτι σαν δέντρο με ένα κορμό που στη ρίζα του θα είναι το παρών και στις άκρες των κλαδιών του αυτά που θέλουμε να πετύχουμε από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Και ενδιάμεσα να "καρφιτσώνουμε" όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Αλλά από την άλλη αυτό ίσως οδηγούσε στο να γίνει αυτό που πιστεύω κάνεις δεν θέλει, δηλαδή manual.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη, που υποστηρίζει πως πρέπει όλα να είναι πιο ελεύθερα, ακόμα πιο δυναμικά ώστε να μην υπάρχουν καπελώματα και κατευθυντήριες γραμμές και να προχωράμε με βάση την αυτενέργεια και την αυτό-οργάνωση.

Πραγματικά, δεν είμαι ικανός να κρίνω ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος που πρέπει να πάρουμε, όλοι πιστεύω πως καταλαβαίνουμε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν σε κάθε περίπτωση.

Ας γίνει αυτό αντικείμενο συζήτησης και όχι αντιπαράθεσης. Ο στόχος μου δεν είναι να επιβάλλω το ένα ή το άλλο, είναι να βρούμε τη χρυσή τομή που θα μας κάνει πιο δημιουργικούς.

Πειρατικά,

Μανώλης :)

P.S Αν μπορούσα να αναπαραστήσω κάπως πιο θα ήταν το ύφος μου αν τα έλεγα αυτά προφορικά θα ήταν κάπως έτσι:
+ :) με χαμόγελο
+ :idea: πως αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ιδέα, μια σκέψη
+ :?: που τη θέτω σαν ερώτημα για επεξεργασία
- :ugeek: και δεν έχει το παραμικρό σοφιστικέ ίχνος
https://twitter.com/e_kastrinakis

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Που πάμε;

Δημοσίευσηαπό baskin » 31 Μαρ 2012, 12:58

mankasp έγραψε:Όταν έλεγα για στόχους, κάτι τέτοιο εννοούσα! Και, για να το πετύχουμε, ας κάτσουμε να συζητήσουμε, και να φτιάξουμε στόχους για (όλα?) τα ενδιάμεσα στάδια που πιστεύομαι πως απαιτούνται.


Δεν έχω καταλάβει κάτι; Γιατί έχεις την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν στόχοι; Δεν γίνεται συζήτηση; Τόσα posts στις ομάδες και επιτροπές, τόσα posts στις ιδέες; Όσοι μπαίνουμε mumble σχεδόν κάθε βράδυ και τρώμε βρισίδι από τις γυναίκες μας, έχουν πρηστεί τα αυτιά μας από τα ακουστικά και το μικρόφωνο έχει σουσάμι από το κολατσιό που τρώμε μπροστά στο pc, δεν συζητάμε.

Γιατί τέτοια απαξίωση αυτού που γίνεται τώρα;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 3642
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012, 17:05
Τοποθεσία: Thessaloniki, Greece

Re: Που πάμε;

Δημοσίευσηαπό mankasp » 31 Μαρ 2012, 13:30

Όχι όχι!! δεν απαξιώνω αυτό που γίνεται τώρα, είναι καθαρά οργανωτικό το θέμα που θέτω. Θέλω να βρούμε τρόπους να παράγεται έργο ευκολότερα (είτε το έργο αυτό είναι πολιτική είτε είναι μια δράση είτε μια εργασία). Δεν υπονοώ καθόλου ότι τώρα δεν παράγεται έργο, απλά θέλω να προετοιμαστούμε για το μέλλον, όταν θα συμμετέχουν ενεργά 1000 και 2000 άτομα που θα γίνει πολύ σύντομα γιατί πιστεύω πραγματικά ότι είναι τόσο άξια αυτά που γίνονται τώρα από όλους εσάς που έχετε βάλει το κεφάλι κάτω και θυσιάζετε ένα μεγάλο κομμάτι από τη προσωπική σας ζωή, και πιστεύω πως θα πετύχετε.

Τέλος, επειδή καταλαβαίνω πως δημιουργώ πρόβλημα, κάνοντας κρίσεις, εγώ, που πρακτικά μόνο λέω και δεν κάνω και φαίνεται πως αδικώ, θα σταματήσω να κάνω παρεμβάσεις και όταν βρω χρόνο, θα μπω σε όποια ομάδα εργασίας ή επιτροπή πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω με σκοπό να γίνω πρώτα πιο δημιουργικός εγώ.
https://twitter.com/e_kastrinakis


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες