Σύλληψη ατόμου που κατείχε ψηφιακά στοιχεία για 9εκ. πολίτες

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
pav

Σύλληψη ατόμου που κατείχε ψηφιακά στοιχεία για 9εκ. πολίτες

Δημοσίευσηαπό pav » 21 Νοέμ 2012, 15:32

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος κατείχε ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περισσότερων των εννιά (9) εκατομμυρίων εγγραφών πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.

Ανακοίνωση ΕΛ. ΑΣ.

Μέσω adslgr.com

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Σύλληψη ατόμου που κατείχε ψηφιακά στοιχεία για 9εκ. πολ

Δημοσίευσηαπό baskin » 21 Νοέμ 2012, 15:35

Όπως βλέπεις το πρόβλημα εδώ είναι η ανάθεση και η ομάδα ΙΤ (και κυρίως εγώ).

Η 50χρονη Δ.Υ. που κοιτάει την οθόνη μυστήριο (όπως γράφτηκε σε άλλο νήμα), ζει και βασιλεύει στο κόμμα του μέλλοντος...

Κρίμα. Πάω να φτιάξω σημαιάκια να βγω στην επόμενη γενική απεργία στον δρόμο.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 21 Νοέμ 2012, 15:38

baskin έγραψε:Όπως βλέπεις το πρόβλημα εδώ είναι η ανάθεση και η ομάδα ΙΤ (και κυρίως εγώ).

και όλο αυτό το πρόβλημα θα λυνόνταν με μια απλή κίνηση... κατάργηση της ανάθεσης....

για αυτό το πρόβλημα που το θεωρούμε κύριο μερικά άτομα (+ εγώ), έχει γίνει ένα μπουρδέλο που θα λυνόταν εύκολα... έλεος πια...

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 21 Νοέμ 2012, 15:41

Πρόταση Χρήστο; Η δικιά μου περιλαμβάνει και την ανάθεση. Αλλά μάλλον δεν έχει πιάσει που είναι το πρόβλημα...

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 21 Νοέμ 2012, 15:44

baskin έγραψε:Πρόταση Χρήστο; Η δικιά μου περιλαμβάνει και την ανάθεση. Αλλά μάλλον δεν έχει πιάσει που είναι το πρόβλημα...

αχχ ρε Στράτο. Γενικό πρόβλημα με το Liquid δεν έχει προκύψει εκτός από την ανάθεση. δώσε τον κώδικα δημόσια, να βρούμε ποια συσχετίζονται με την ανάθεση και να τα καταστρέψουμε! τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 21 Νοέμ 2012, 15:49

Ο κώδικα είναι δημόσιος. Και το πρόβλημα δεν είναι η ανάθεση Χρήστο (αυτό είναι αγκύλωση κάποιων που έμαθαν την "'αμεση" δημοκρατία, πρώτη φορά στις πλατείες... από τύπους σαν τον Καζάκη του ΕΠΑΜ και τους ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ). Είσαι πολύ αφελής αν νομίζεις ότι το πρόβλημα είναι η ανάθεση.

Γιατί κάποιοι δεν εκφράζουν την θέση τους Χρήστο δημοσίως, αλλά αρέσκονται σε κουβεντούλες το βράδυ στο mumble και σε αιτήματα στην Δ.Ε. και στην Ε.Δ.;

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 21 Νοέμ 2012, 15:50

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει πόσο σοβαρό είναι το θέμα με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Αν τα είχε ένας και τον πιάσανε, σημαίνει ότι τα έχουν δεκάδες και σύντομα πολλοί περισσότεροι.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 21 Νοέμ 2012, 16:18

+ του οτι αν έφυγαν αυτα (τα κατα τα φαινόμενα προσωπικά αλλά οχι ευαίσθητα) απο το ΚΕΠΥΟ ας αναλογιστούμε τι άλλο μπορεί να έχει διαρρεύσει.
Η νομοθεσία λεει οτι η επεξεργασία κάποιων προσωπικών δεδομένων απο το κάποιες κρατικές υπηρεσίες του γίνεται και χωρίς την συναίνεση του ατόμου.
Μήπως επειδή είναι ανίκανο να τα διαφυλάξει όπως πρέπει θα πρέπει να αλλάξει αυτό?
(καλά όχι δεν πρέπει αλλά δεν πρέπει να τεθούν οι υπεύθυνοι προ των ευθυνών τους, δεν πρέπει να αλλάξουν πολλά, πρόσωπα και πράγματα σε αυτό τον τομέα)

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 21 Νοέμ 2012, 17:42

Αλλη μία περίπτωση επικοινωνιακού τραγέλαφου.......
Εδώ και 14 χρόνια υπάρχει cd με διευθύνσεις ονόματα και αριθμούς ΙΧ, από το υπουργείο συγκοινωνιών.
Και μη πάτε μακριά, αντίστροφη αναζήτηση τηλ. Αριθμού στο white pages !
Και δε θυμάμαι την εφαρμογή που είχα αγοράσει το 1998 γιά 150 δραχμές μέσω χρυσής ευκαιρίας, που είχε διευθύνσεις και ονόματα των ελλήνων.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 21 Νοέμ 2012, 17:46

Προχτές τσακώθηκα στο PC1. Πήγα να πάρω ένα καλώδιο και για να μου κόψουν απόδειξη απαιτούσαν ονοματεπώνυμο γιατί το "θέλει το σύστημα". Τρολάρισα δίνοντας το καλλιτεχνικό μου Μπάμπης Σουγιάς αλλά δεν τόλμησε να ζητήσει ταυτότητα. Το ίδιο μου έχει τύχει και στο Χαραλά το παπουτσάδικο αν και αυτοί πρέπει να το κόψανε. Γενικά πολλοί και διάφοροι μαζεύουνε στοιχεία δεξιά και αριστερά και κανείς δεν ξέρει που πάνε. Ξέρω στα σίγουρα πως το σχολείο μου πουλούσε/έδινε τα στοιχεία των μαθητών του μέχρι το '99 τουλάχιστον.

Και πολλά άλλα τέτοια, με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθούμε διεξοδικά σαν κόμμα.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες