Η δήλωση Στουρνάρα αξίζει σχολιασμό?

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Η δήλωση Στουρνάρα αξίζει σχολιασμό?

Δημοσίευσηαπό baskin » 18 Ιουν 2013, 12:47

Παπαριές. Ας έμπαινε να ψηφίσει και εκείνος να μεγάλωνε τον νούμερο των ενεργών. Γραφείο τύπου είχαν τα παλιά κόμματα. Αν αποκτήσουμε πολιτικούς καθοδηγητές καλύτερα να το κλείσουμε.

Όποιος γκρινιάζει χωρίς να συμμετέχει απλά να πάει να κοιταχτεί. Τι ωραία να γελάς με το ότι ψήφισαν 10 άτομα και εσύ να μην έχεις συμμετάσχει. Και γαμώ τις συλλογιστικές. Για ΣφΥΡΙΖΑ μου κάνει.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 18 Ιουν 2013, 12:55

baskin έγραψε:Παπαριές. Ας έμπαινε να ψηφίσει και εκείνος να μεγάλωνε τον νούμερο των ενεργών. Γραφείο τύπου είχαν τα παλιά κόμματα. Αν αποκτήσουμε πολιτικούς καθοδηγητές καλύτερα να το κλείσουμε.

Όποιος γκρινιάζει χωρίς να συμμετέχει απλά να πάει να κοιταχτεί. Τι ωραία να γελάς με το ότι ψήφισαν 10 άτομα και εσύ να μην έχεις συμμετάσχει. Και γαμώ τις συλλογιστικές. Για ΣφΥΡΙΖΑ μου κάνει.

Ωραια η δικη σου συλλογιστικη! Ακολουθει το κομμα μια προταση και αν αποδειχτει καλη, πρωτοποροι οι εισηγητες. ΑΝ βγει πατατα φταινε αυτοι που δε συμμετειχαν.
Σορρυ, αλλα ετσι βγαινει και το Μνημονιο. Εξαλλουν ειναι γνωστο οτι αν ολοι καθονταν να τους σκισουν, καθε πολιτικη θα ηταν επιτυχημενη...

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 18 Ιουν 2013, 13:07

@manskap:
Συμφωνώ, ΑΠΟΛΥΤΑ, με την τελευταία πρόταση του τσι!
Το φωνάζω από τον καιρό που γράφτηκα στο κόμμα (με άλλα λόγια αλλά παρόμοια πρόταση)!!
Δυστυχώς κύριοι/ες, θέλετε ένα κόμμα που όλοι τα κάνουν όλα!!! Δεν γίνεται αυτό!!
Κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένες δεξιότητες και αδυναμίες!!
Δεν είναι δυνατόν λόγου χάριν, να βάλετε εμένα να διαχειριστώ μία αξονική τομογραφία! Θα τα κάνω μαντάρα (Δεν είμαι baskin που "όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει")!!

Δεν έχω παρακολουθήσει (ακόμα) την παρουσία των Πειρατών στην ΕΡΤ, και δεν θα πάρω θέση για το αν όσα ειπώθηκαν
ήταν "to the point".
Όμως θέση μου είναι πως θα έπρεπε από "χθες" να έχουμε ένα "Γραφείο Τύπο" κατά την πρόταση του τσι ή μία
δομημένη σε 'Οργανο ΟΜΕΠ κατ` εμέ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 18 Ιουν 2013, 13:32

Το σίγουρο είναι ότι πάσχουμε πάρα πάρα πάρα πολύ οργανωτικά. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε θέματα αρμοδιοτήτων κλπ, αφού αυτή την στιγμή ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει.

Παρ όλα αυτά:
(α) Κανείς δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο υπεύθυνος για αυτό. Όλοι είχαμε την δυνατότητα να προτείνουμε λύσεις, κανείς μας δεν το έκανε (ολοκληρωμένα τουλάχιστον).
(β) Η παρουσία του Θανάση και Γιώργου στην ΕΡΤ ήταν εξαίσια, δεδομένη των συνθηκών. Μακάρι να είχαν κάποια καλύτερη οργάνωση από πίσω τους, αλλά τουλάχιστον πήραν έστω τα λίγα που έχουμε ξεκαθαρίσει μεταξύ μας και έπαιξαν μπάλα με αυτά.
Verba volant, scripta manent

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 18 Ιουν 2013, 14:00

έλα Βασίλη.....και οι υπόλοιποι να φτιάξουμε αυτήν την ΟΜΕΠ...... τώρα έχουμε ΚΑΙ κανονισμό γρήγορης ψήφισης κειμένων για όλα τα θέματα που κρίνονται ότι χρήζουν άμεσης αντίδρασης
https://liquid.pirateparty.gr/initiative/show/201.html θυμίζω
Ναι: 28 (90%) · Αποχή: 4 · Όχι: 3 (10%) · Εγκεκριμμένο
Προτείνεται η δημιουργία νέου κανονισμού ταχείας ψήφισης κειμένων (δελτία τύπου επείγοντα-επικαιρότητας, απαντήσεις προς όλους όταν υπάρχει deadline/προθεσμία που το επιβάλλει και ότι κριθεί ότι χρήζει άμεσης απάντησης).
(8 ώρες συνολικά)
πρόκριση 04.00.00,
συζήτηση 02.00.00,
παγωμένο 00.30.00,
και ψήφιση 01.30.00
με απαρτία 5% λόγω χρονικού περιορισμού.
(παρατηρήθηκε το φαινόμενο -π.χ indymedia- να ψηφίζεται κείμενο και να μην έχει νόημα η δημοσίευση/ανάρτησή του όταν λήξει η ψηφοφορία)
Πρόσβαση στην υποβολή κειμένων στην ταχεία διαδικασία (για την αποφυγή κατάχρησης) να έχουν τα μέλη ΔΕ, ΕΔ, ΟΜΕΠ και Υπεύθυνοι Οικονομικών.
Τα μέλη στέλνουν τα κείμενά τους σε έναν από τους παραπάνω και εγκρίνεται ή απορρίπτεται αιτιολογημένα ως προς την επείγουσα κατάστασή τους (αρκεί και ένα μέλος των ΔΕ, ΕΔ, ΟΜΕΠ, Υπ.Οικονομικών για να εγκριθεί το επείγον).
Τα κείμενα που απορρίπτονται από την "ταχεία διαδικασία" μπορούν να υποβληθούν σε ψήφιση με την "βασική διαδικασία"
η συζήτηση στο forum: viewtopic.php?f=148&t=4277

(η πρόταση - - για το τι ακριβώς ψηφίζουμε έχει απαντηθεί "ότι εγκρίνουν τα ΥΠΕΥΘΥΝΑ μέλη" δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί {-εκτός και αν τους θεωρούμε όλους τους παραπάνω ανίκανους να κρίνουν-} Οι χρόνοι μπήκαν αναλυτικά και η απαρτία υπήρχε ήδη στο αρχικό προσχέδιο 5%)

ΚΑΙ τον κανόνα των 3 πειρατών ψηφισμένους και σε λειτουργία (για συγκεκριμένους τομείς/θέματα βεβαίως-βεβαίως)
https://liquid.pirateparty.gr/initiative/show/222.html
Ναι: 29 (81%) · Αποχή: 6 · Όχι: 7 (19%) · Εγκεκριμμένο
Πρωτοβουλία Υιοθέτησης του κανόνα των τριών πειρατών
Ψηφίζεται η πιλοτική εφαρμογή του κανόνα των τριών πειρατών.
Σκοπός του κανόνα είναι να βοηθήσει στην σχεδόν καθημερινή μας παρουσία, δίνοντας δυνατότητα για γρήγορες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ.

Βάσει αυτού λοιπόν, αν κάποιο θέμα χρήζει λήψης άμεσης δημόσιας θέσης, θα μπορούν οποιαδήποτε 3 μέλη του κόμματος με συμφωνία και πλήρη δική τους ευθύνη, να πάρουν μία πρωτοβουλία σε σχέση με τα παρακάτω στο όνομα του κόμματος, ενώ απαραίτητη είναι και η υπογραφή με τα δικά τους φυσικά ονόματα.
Ο κανόνας των τριών πειρατών μπορεί να εφαρμοστεί για οποιοδήποτε θέμα εμπίπτει άμεσα και χωρίς αμφιβολία στις παρακάτω κατηγορίες:

-Προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών ελευθεριών από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών και προστασία πληροφοριοδοτών, δημοσιογράφων και bloggers, όταν δημοσιοποιούν παρανομίες.
-Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
-Νομοθεσία για τις πατέντες και τα Copyright.

Σε περιπτώσεις που:

Οι πρωτοβουλίες δεν έχουν σχέση με τα παραπάνω,
-Η εκάστοτε πρωτοβουλία αντιτίθεται στις αρχές του κόμματος,
-Το κόμμα δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε αυτό το θέμα,
-Η εκάστοτε πρωτοβουλία περιλαμβάνει οικονομικές ενέργειες και συναλλαγές με κρατικές και δικαστικές αρχές,
-Τέσσερα (4) τουλάχιστον μέλη διαφωνούν με την υλοποίηση της εκάστοτε πρωτοβουλίας και εκφράσουν την αντίρρησή τους δημόσια στα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη της απόφασης.

Ο κανόνας των τριών πειρατών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ακολουθείται η εκάστοτε ισχύουσα διαδικασία διαβούλευσης στο LiquidFeedback.
Για προστασία από κατάχρηση ή κακή χρήση του κανόνα, κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται με τον κανόνα των τριών πειρατών θα δημοσιοποιείται:

-στην mailing list "announce" με τυποποιημένο τίτλο: "Κανόνας 3 πειρατών - <τίτλος πρωτοβουλίας>"
-στην κατηγορία "Παρεμβάσεις με τον κανόνα 3 πειρατών" που στο εξής δημιουργείται μέσα στο χώρο μελών κι έχει δικό της αυτόνομο RSS feed για άμεση ενημέρωση.
Η παραπάνω δημοσιοποίηση θα γίνεται τουλάχιστον:

-Πέντε ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περιπτώσεις που η απόφαση έχει ληφθεί σε μη δημόσια ή κανάλια επικοινωνίας που δεν ανήκουν στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
-Δύο ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περίπτωση που η απόφαση ληφθεί στο φόρουμ ή σε λίστα ή pad των οποίων ο σύνδεσμος έχει ανακοινωθεί στο φόρουμ.
Μετά από την απόφαση υλοποίησης της κάθε πρωτοβουλίας, αυτή θα καταγράφεται στο wiki

διαλέξτε και πάρτε την πρωτοβουλία, έναν θα βρείτε συνεχώς online να σας βοηθήσει :o :?:
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Phoebus
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Phoebus » 18 Ιουν 2013, 14:09

"Δυστυχώς κύριοι/ες, θέλετε ένα κόμμα που όλοι τα κάνουν όλα!!! Δεν γίνεται αυτό!!
Κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένες δεξιότητες και αδυναμίες!!"

Συμφωνώ απόλυτα... όσο για την οργάνωση - θέλει λαγουδέρα ΚΑΙ καλύτερη ακόμη μηχανοργάνωση. Και ξαναλέω για 100στη φορά... asterisk server και ειδοποιήσεις, μεσω τηλ, μεσω εμαιλ μεσω παντων καναλιών. Ναι, να μας "κυνηγάει" το σύστημα να ψηφίσουμε. Εφόσον δεν δεχόμαστε να μας κυνηγάνε άνθρωποι - και εφόσον δεν έχουμε και ανθρώπους να μας κυνηγάνε 24/7.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 18 Ιουν 2013, 20:25

tvelocity έγραψε:Το σίγουρο είναι ότι πάσχουμε πάρα πάρα πάρα πολύ οργανωτικά. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε θέματα αρμοδιοτήτων κλπ, αφού αυτή την στιγμή ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει.

Παρ όλα αυτά:
(α) Κανείς δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο υπεύθυνος για αυτό. Όλοι είχαμε την δυνατότητα να προτείνουμε λύσεις, κανείς μας δεν το έκανε (ολοκληρωμένα τουλάχιστον).
(β) Η παρουσία του Θανάση και Γιώργου στην ΕΡΤ ήταν εξαίσια, δεδομένη των συνθηκών. Μακάρι να είχαν κάποια καλύτερη οργάνωση από πίσω τους, αλλά τουλάχιστον πήραν έστω τα λίγα που έχουμε ξεκαθαρίσει μεταξύ μας και έπαιξαν μπάλα με αυτά.

Για να μην ακούω όλο το ότι κανένας δεν προτείνει και αν θες ξεκίνα το θέμα κλπ, , ολοκληρωμένη πρόταση έγινε εδώ [url]http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=167&t=2856&hilit=Οργάνωση[/url] και κατατέθηκε στο φόρουμ για συζήτηση το Δεκέμβριο του 2012.

Τότε βέβαια είχαμε τις ενδοκομματικές ίντριγκες και ουδείς κάθησε να συζητήσει.

Σε ανά θέρμανση του θέματος, μόνο ο Φοίβος προς τιμή του καταδέκτηκε να συζητήσει.
Και επισημάνω σε αυτή την πρόταση δεν χρειάζεται ΟμΕπ υπό την ΔΕ, απλά ΟμΕπ σαν συντονιστικό όργανο και ΣτΜ ως λειτουργικό.

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα.
Ποιοί είμαστε ( όλοι έχουν την εντύπωση ότι γνωρίζουν ποιοι είμαστε αλλά αν ρωτήσεις τρία διαφορετικά άτομα θα πάρεις διαφορετικές απαντήσεις. Τώρα θα μου την πέσει η Χριστίνα)
Δομή λειτουργία.
Και μετά ας αρμενήσουμε για αγώνες.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Kotsos, έχει επεξεργασθεί 18 φορά/ες συνολικά
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 18 Ιουν 2013, 20:33

Phoebus έγραψε:"Δυστυχώς κύριοι/ες, θέλετε ένα κόμμα που όλοι τα κάνουν όλα!!! Δεν γίνεται αυτό!!
Κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένες δεξιότητες και αδυναμίες!!"

Συμφωνώ απόλυτα... όσο για την οργάνωση - θέλει λαγουδέρα ΚΑΙ καλύτερη ακόμη μηχανοργάνωση. Και ξαναλέω για 100στη φορά... asterisk server και ειδοποιήσεις, μεσω τηλ, μεσω εμαιλ μεσω παντων καναλιών. Ναι, να μας "κυνηγάει" το σύστημα να ψηφίσουμε. Εφόσον δεν δεχόμαστε να μας κυνηγάνε άνθρωποι - και εφόσον δεν έχουμε και ανθρώπους να μας κυνηγάνε 24/7.

Φοίβο όσο και να φωνάζεις, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λές μηχανοργάνωση, αλλά το ότι το σύστημα πρέπει να μας " κυνηγάει" είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν ξέρω τι είναι το σέρνει που λές αλλά πρέπει οπωσδήποτε από την έναρξη μιας ψηφοφορίας να αποστέλλεται μία ειδοποιήση.

Ξέρω θα βγεί ο Στράτος να πει να μπαίνεις στο Λικουντ, αν και εμένα όσο και αν προσπάθησα δεν μου στέλνει εμαιλ, αλλά και να μου έστελνε η ΙΤ της εταιρίας νου έχει μπλοκάρει τα εξωτερικά εμαιλ λόγω ασφαλείας αλλά και μου απαγορεύει να μπώ στο λίκουιντ γα τους ίδιους λόγους. Φαντάζεσαι να πρέπει κάθε μία ώρα να πρέπει να μπαίνω από κινητό με όλη την διαδικαδία που παίρνει για να δώ τι, αν κάπνισε κάποιου να καταθέσει πρόταση με επείγοντα χαρακτήρα;;;
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 18 Ιουν 2013, 20:54

mankasp έγραψε:
chprokop έγραψε:Αν δεν καταλαβες, ο Αλεκος μολις σου ειπε οτι ειναι αστειο να μην εχουμε την τολμη να πουμε ποσα ατομα ελαβαν την αποφαση (αυτη που οριζεται στον Κανονισμο ψηφοφοριων που λες)...

Και το οποιο καλυφτηκε επιμελως, βεβαιως βεβαιως...

Συμφωνώ, μου θυμίζει την εποχή προ ίδρυσης που ενώ δεν είχαμε καλά καλά μαζέψει τις υπογραφές για τον άρειο πάγο λέγαμε πως είμαστε περισσότεροι από 1000 και τα άλλα πειρατικά μέναν με ανοιχτό το στόμα.

Το συγκεκριμένο κομμάτι όπου η ερώτηση "πόσοι ψηφίσανε" απαντήθηκε με αυτόν τον τρόπο, ήταν λυπηρότατο. Κατανοητό βέβαια γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα ντρέπονται που είμαστε λίγοι και με smoke and mirrors θέλουν να φέρουν και άλλους. Προσωπικά θα μου άρεσε να αλλάξει αυτή η νοοτροπία και να λέμε όντως τα πράγματα με το όνομά τους έστω και αν μας "βλάπτει". Λες και τα ΜΜΕ δεν θα μας πουν γραφικούς αν είμαστε 1000 και όχι 100.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 18 Ιουν 2013, 21:33

Kotsos έγραψε:αν και εμένα όσο και αν προσπάθησα δεν μου στέλνει εμαιλ, αλλά και να μου έστελνε η ΙΤ της εταιρίας νου έχει μπλοκάρει τα εξωτερικά εμαιλ λόγω ασφαλείας αλλά και μου απαγορεύει να μπώ στο λίκουιντ γα τους ίδιους λόγους.

Τι εννοείς Κώτσο;
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες