zio_donnie έγραψε:Συνεπώς εφόσον είσαι κόμμα ειδικού σκοπού θα πρέπει να από δεχθείς ότι δεν θα έχεις καμία επιρροή στην κυβερνητική πολιτική αλλά ούτε θα μπορείς να ευαισθητοποιήσεις την κοινή γνώμη για πολλά χρόνια
Ναι προφανώς δεν γίνεται σε ένα χρόνο να γίνεις κυβέρνηση. Το οικολογικό κίνημα πήρε 30 χρόνια να γίνει κοινός τόπος και σε πολλές χώρες έγινε και κυβέρνηση όταν ωρίμασαν οι καιροί. Εγώ δεν βιάζομαι, εσύ που είσαι διάνοια φτιάξε ότι θεωρία θες και αν θες πες τες και πειρατικές, εδώ το Πασοκ λέει τον εαυτό του σοσιαλιστικό κόμμα.
τις ιδεολογίες που ασπάζονται πριν μπούν στο κόμμα για να καλύψουν τα κενά
Και ποια θα ήταν αυτή αν επιτρέπεται?
Επειδή είμαι παλιός στο κουρμπέτι το οικολογικό κίνημα δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που φαντάζεσαι ότι έχει το Πειρατικό κίνημα.
Εκτός αν νομίζεις ότι μπορούν οι πειρατές να βγάζουν ολοσέλιδες διαφημίσεις στις εφημερίδες κάθε βδομάδα.
Είχε μία τεράστια χρηματοδότηση από την Σοβιετική Ένωση και μετέπειτα από την Γερμανία και χρησιμοποιήθηκε από την πτώση του τοίχους και μετά για να απενοχοποιήσει στα μάτια των πολιτών τα λαδώματα των πολιτικών από τους πατρώνες του.
Τι ακριβώς πολιτικές κατάφερε να περάσει πλήν αυτών που έχουν μίζες ( πχ ανεμογενήτριες, φωτοβολταϊκά) ή αυτών που βολεύουν τις δυτικές οικονομίες ( φόρος άνθρακα για να μπλοκάρουμε τις εισαγωγές από την Κίνα).
Εγινε δε κυβέρνηση όταν επέκτεινε τις αρχές του σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Εκτός από το Ελληνικό που έγινε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό παραμένει άπατο.
Λυπάμαι που έχει κλείσει η gigapedia αλλιώς θα σου συνιστούσα καμιά δεκαριά βιβλία να διαβάσεις για το οικολογικό κίνημα και το πως εξελίχθηκε σε πολιτική.
Ενα καλό που είναι και φτηνό είναι το world changing, a users guide for the 21st century.
Ακόμα και να μην δεχθείς τίποτα από τα παραπάνω το οικολογικό κίνημα με σκοπό να επηρεάσει το κυβερνητικό έργό δεν θέλησε να γίνει κόμμα για τουλάχιστο είκοσι χρόνια και έγινε πολιτικό κόμμα όταν απέκτησε το θεωρητικό υπόβαθρο να εκφράζει τις αρχές του σε όλους τους τομείς.
Επειδή εγώ σαν άνθρωπος μου αρέσει να επιλέγω τις μάχες μου και να επιτυγχάνω τους σκοπούς μου, δεν έχει κανένα νόημα να κάνω ένα πολιτικό κόμμα αν σκοπός μου είναι ένα μόνο θέμα. Αυτό διώχνει τον κόσμο από τον σκοπό μου γιατί η υποστήριξη στον σκοπό μου δίνει στον υποστηρικτή πολιτική ταυτότητα.
Αντίθετα ας το κλείσω το μαγαζί και να κάνω μία πειρατική οργάνωση ΜΚΟ που ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που κινούνται οι υποστηρικτές μου θα βρούνε ένα κοινό χώρο να ασκήσουν πίεση σε αυτό το θέμα.
Άσε που θα μου λύσει και άλλα προβλήματα όπως τα λεφτά που θα δίνω για εκλογικές αναμετρήσεις θα τα διοχετεύει για διαφήμιση του σκοπού μου.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.