Επιδρομή και κατάσχεση λάπτοπ από 9-χρονο κορίστι

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Επιδρομή και κατάσχεση λάπτοπ από 9-χρονο κορίστι

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 22 Νοέμ 2012, 19:44

baskin έγραψε:
Kotsos έγραψε:Οσοι δεν το έχετε καταλάβει είμαστε σε μία φάση που ο κόσμος πεινάει και αυτοκτονεί γιατί δεν έχει να φάει και ποσώς θα ενδιαφερθεί να δώσει την εξουσία σε ένα κόμμα που του λέει ότι θα του δώσει δωρεάν Ίντερνετ και δωρεάν ταινίες να κατεβάζει.
Δεν είμαστε το dvdάδικο της γειτονιάς να μαζέψουμε πελάτες.

Αν τη θέση μας για το διαδίκτυο δεν μπορέσουμε να την εκφράσουμε ως προς θα έπρεπε να λειτουργεί η οικονομία, η δικαιοσύνη, η κοινωνία γενικότερα τότε είμαστε καταδικασμένος να μείνουμε οι γραφικοί σαν το κόμμα ελληνισμού, τον βεργή και πολλούς άλλους.

Αυτό είναι δική σου άποψη, αλλά επέτρεψε μου να έχω διαφορετική. Η λύση σε όλα αυτά που λες περνάει μέσα από τις αρχές μας και αυτό πιστεύουμε.

Για τους υπόλοιπους που βιάζονται, υπάρχει το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και οι αγανακτισμένοι...

Επειδή αισθάνομαι ο μόνος βλάκας που δεν βλέπει την αλήθεια που λάμπει μπροστά του ενώ όλοι οι άλλοι έχουν όλες τις απαντήσεις θα ήθελα να με διαφωτίσεις πως οι αρχές μας εκφράζονται πχ στην σχέση μου σαν εργοδότη με τον υπάλληλό μου, πως εκφράζονται στο τι μισθό θα απαιτήσει ο εργαζόμενος μου και τι θα θεωρήσω δίκαιο να του δώσω και πως εκφράζονται αν θα πρέπει να τον απολύσω ή όχι.
Η απάντησή σου θα πρέπει να στηριχθεί στις επτά καθεστωτικές αρχές που έχουμε και όχι στο τί πίστευες πολιτικά στην προηγούμενη ιδεολογία που υποστήριζες πριν την παρνηθείς και αποφασίσεις να ενταχθείς στο κόμμα πειρατών Ελλάδος.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 22 Νοέμ 2012, 19:54

πχ στην σχέση μου σαν εργοδότη με τον υπάλληλό μου, πως εκφράζονται στο τι μισθό θα απαιτήσει ο εργαζόμενος μου και τι θα θεωρήσω δίκαιο να του δώσω και πως εκφράζονται αν θα πρέπει να τον απολύσω ή όχι.

Δεν εκφράζονται. Οι πειρατές δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσον και κυρίως δεν είναι ούτε θα γίνουν ποτέ κόμμα εξουσίας όσο και να βαυκαλίζονται και να μεγαλοπιάνονται κάποιοι. Είναι κόμμα ειδικού σκοπού αν θες και γι αυτό βλέπεις αυτό το μπάχαλο, επειδή μπήκε κόσμος για τους λάθος λόγους. Όχι ότι θέλω να διώξω κανένα αλλά το διεθνές πειρατικό κίνημα δεν έχει οικονομική θεωρία σαν τον κομμουνισμό ούτε και απαντήσεις επί παντός επιστητού. Και όσο γρηγορότερα το αποδεχθούν αυτό μερικοί τόσο καλύτερα. Εκτός αν θέλουν να πετάνε στα συννεφάκια και να φαντάζονται πως θα γίνουν υπουργοί και με ανδριάντα "η πατρίς ευγνωμονούσα".
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 22 Νοέμ 2012, 20:03

zio_donnie έγραψε:
πχ στην σχέση μου σαν εργοδότη με τον υπάλληλό μου, πως εκφράζονται στο τι μισθό θα απαιτήσει ο εργαζόμενος μου και τι θα θεωρήσω δίκαιο να του δώσω και πως εκφράζονται αν θα πρέπει να τον απολύσω ή όχι.

Δεν εκφράζονται. Οι πειρατές δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσον και κυρίως δεν είναι ούτε θα γίνουν ποτέ κόμμα εξουσίας όσο και να βαυκαλίζονται και να μεγαλοπιάνονται κάποιοι. Είναι κόμμα ειδικού σκοπού αν θες και γι αυτό βλέπεις αυτό το μπάχαλο, επειδή μπήκε κόσμος για τους λάθος λόγους. Όχι ότι θέλω να διώξω κανένα αλλά το διεθνές πειρατικό κίνημα δεν έχει οικονομική θεωρία σαν τον κομμουνισμό ούτε και απαντήσεις επί παντός επιστητού. Και όσο γρηγορότερα το αποδεχθούν αυτό μερικοί τόσο καλύτερα. Εκτός αν θέλουν να πετάνε στα συννεφάκια και να φαντάζονται πως θα γίνουν υπουργοί και με ανδριάντα "η πατρίς ευγνωμονούσα".

Οικονομική θεωρία δεν έχουμε. Και ούτε θα αποκτήσουμε. Αλλά μπορούμε να προτείνουμε ένα σύστημα που αποτελεί οικονομία (if you get my drift). Αυτό θέλουμε να το υιοθετήσουν οι πολίτες και άλλα κόμματα. Τώρα, αν γίνουμε ή δεν γίνουμε κυβέρνηση... ποσώς με ενδιαφέρει. Πολιτικές που στηρίζουμε θέλουμε να εφαρμοστούν. Οι θεωρίες μας κατέστρεψαν. Και αν δεν έχουμε να προτείνουμε κάτι πρακτικό, το βουλώνουμε...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 22 Νοέμ 2012, 20:08

Οικονομική θεωρία δεν έχουμε. Και ούτε θα αποκτήσουμε. Αλλά μπορούμε να προτείνουμε ένα σύστημα που αποτελεί οικονομία (if you get my drift). Αυτό θέλουμε να το υιοθετήσουν οι πολίτες και άλλα κόμματα. Τώρα, αν γίνουμε ή δεν γίνουμε κυβέρνηση... ποσώς με ενδιαφέρει. Πολιτικές που στηρίζουμε θέλουμε να εφαρμοστούν. Οι θεωρίες μας κατέστρεψαν. Και αν δεν έχουμε να προτείνουμε κάτι πρακτικό, το βουλώνουμε.

Προφανώς με βρίσκεις 100% σύμφωνο, και αυτό είναι που με κάνει να εξανίσταμαι με τις δημοκοπικές κορώνες που βαφτίζουμε ανακοινώσεις. Άσχετο που μερικοί το θεωρούν επίθεση και διάθεση αδράνειας.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 22 Νοέμ 2012, 20:47

zio_donnie έγραψε:

Συνεπώς εφόσον είσαι κόμμα ειδικού σκοπού θα πρέπει να από δεχθείς ότι δεν θα έχεις καμία επιρροή στην κυβερνητική πολιτική αλλά ούτε θα μπορείς να ευαισθητοποιήσεις την κοινή γνώμη για πολλά χρόνια.

Αντίθετα με εσένα εγώ πιστεύω ότι οι επτά αρχές μας δεν είναι ειδικού σκοπού και αν τις αναλύσεις στην ρίζα τους ( αυτό που κάποιοι ονομάζουν αμπελοφιλοσοφία) μπορούν να έχουν εφαρμογή στα πάντα. Μην ξεχνάς η πολιτική σε όλους τους τομείς είναι δέκα το πολύ ερωτήσεις για το τι θεωρείς ηθικό και δίκαιο. Με τις επτά αρχές που έχουμε όλες αυτές μπορούν να απαντηθούν.
Αλήθεια πως το open source κίνημα που βρήκε πολιτικό χώρο το κόμμα των πειρατών παγκοσμίως προτείνει οικονομική θεωρία;
Και επειδή λατρεύω το multidisciplinary και biomimicry και έχω μάθει να δουλεύω out of the box προσπάθησα να το κάνω αυτό πραγματικότητα τόσο σχηματίζοντας αρχές περιβάλλοντος, όσο σχηματίζοντας αρχές οικονομίας και αρχές για πολλούς άλλους τομείς απομακρυνόμενος κατά πολύ από την ιδεολογία του πολιτικού χώρου που ήμουν πριν τους πειρατές.
Και αυτό που με έχει κουράσει αφάνταστα είναι ότι οι συνπειρατές προσπαθούν να πλασάρουν τις ιδεολογίες που ασπάζονται πριν μπούν στο κόμμα για να καλύψουν τα κενά. ( το έχεις κάνει και εσύ πολλάκις)
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 22 Νοέμ 2012, 21:46

Συνεπώς εφόσον είσαι κόμμα ειδικού σκοπού θα πρέπει να από δεχθείς ότι δεν θα έχεις καμία επιρροή στην κυβερνητική πολιτική αλλά ούτε θα μπορείς να ευαισθητοποιήσεις την κοινή γνώμη για πολλά χρόνια

Ναι προφανώς δεν γίνεται σε ένα χρόνο να γίνεις κυβέρνηση. Το οικολογικό κίνημα πήρε 30 χρόνια να γίνει κοινός τόπος και σε πολλές χώρες έγινε και κυβέρνηση όταν ωρίμασαν οι καιροί. Εγώ δεν βιάζομαι, εσύ που είσαι διάνοια φτιάξε ότι θεωρία θες και αν θες πες τες και πειρατικές, εδώ το Πασοκ λέει τον εαυτό του σοσιαλιστικό κόμμα.

τις ιδεολογίες που ασπάζονται πριν μπούν στο κόμμα για να καλύψουν τα κενά

Και ποια θα ήταν αυτή αν επιτρέπεται?

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 22 Νοέμ 2012, 22:09

zio_donnie έγραψε:
Συνεπώς εφόσον είσαι κόμμα ειδικού σκοπού θα πρέπει να από δεχθείς ότι δεν θα έχεις καμία επιρροή στην κυβερνητική πολιτική αλλά ούτε θα μπορείς να ευαισθητοποιήσεις την κοινή γνώμη για πολλά χρόνια

Ναι προφανώς δεν γίνεται σε ένα χρόνο να γίνεις κυβέρνηση. Το οικολογικό κίνημα πήρε 30 χρόνια να γίνει κοινός τόπος και σε πολλές χώρες έγινε και κυβέρνηση όταν ωρίμασαν οι καιροί. Εγώ δεν βιάζομαι, εσύ που είσαι διάνοια φτιάξε ότι θεωρία θες και αν θες πες τες και πειρατικές, εδώ το Πασοκ λέει τον εαυτό του σοσιαλιστικό κόμμα.

τις ιδεολογίες που ασπάζονται πριν μπούν στο κόμμα για να καλύψουν τα κενά

Και ποια θα ήταν αυτή αν επιτρέπεται?

Επειδή είμαι παλιός στο κουρμπέτι το οικολογικό κίνημα δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που φαντάζεσαι ότι έχει το Πειρατικό κίνημα.
Εκτός αν νομίζεις ότι μπορούν οι πειρατές να βγάζουν ολοσέλιδες διαφημίσεις στις εφημερίδες κάθε βδομάδα.
Είχε μία τεράστια χρηματοδότηση από την Σοβιετική Ένωση και μετέπειτα από την Γερμανία και χρησιμοποιήθηκε από την πτώση του τοίχους και μετά για να απενοχοποιήσει στα μάτια των πολιτών τα λαδώματα των πολιτικών από τους πατρώνες του.
Τι ακριβώς πολιτικές κατάφερε να περάσει πλήν αυτών που έχουν μίζες ( πχ ανεμογενήτριες, φωτοβολταϊκά) ή αυτών που βολεύουν τις δυτικές οικονομίες ( φόρος άνθρακα για να μπλοκάρουμε τις εισαγωγές από την Κίνα).
Εγινε δε κυβέρνηση όταν επέκτεινε τις αρχές του σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Εκτός από το Ελληνικό που έγινε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό παραμένει άπατο.

Λυπάμαι που έχει κλείσει η gigapedia αλλιώς θα σου συνιστούσα καμιά δεκαριά βιβλία να διαβάσεις για το οικολογικό κίνημα και το πως εξελίχθηκε σε πολιτική.
Ενα καλό που είναι και φτηνό είναι το world changing, a users guide for the 21st century.

Ακόμα και να μην δεχθείς τίποτα από τα παραπάνω το οικολογικό κίνημα με σκοπό να επηρεάσει το κυβερνητικό έργό δεν θέλησε να γίνει κόμμα για τουλάχιστο είκοσι χρόνια και έγινε πολιτικό κόμμα όταν απέκτησε το θεωρητικό υπόβαθρο να εκφράζει τις αρχές του σε όλους τους τομείς.

Επειδή εγώ σαν άνθρωπος μου αρέσει να επιλέγω τις μάχες μου και να επιτυγχάνω τους σκοπούς μου, δεν έχει κανένα νόημα να κάνω ένα πολιτικό κόμμα αν σκοπός μου είναι ένα μόνο θέμα. Αυτό διώχνει τον κόσμο από τον σκοπό μου γιατί η υποστήριξη στον σκοπό μου δίνει στον υποστηρικτή πολιτική ταυτότητα.
Αντίθετα ας το κλείσω το μαγαζί και να κάνω μία πειρατική οργάνωση ΜΚΟ που ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που κινούνται οι υποστηρικτές μου θα βρούνε ένα κοινό χώρο να ασκήσουν πίεση σε αυτό το θέμα.
Άσε που θα μου λύσει και άλλα προβλήματα όπως τα λεφτά που θα δίνω για εκλογικές αναμετρήσεις θα τα διοχετεύει για διαφήμιση του σκοπού μου.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 22 Νοέμ 2012, 22:13

Αυτό που κάνεις είναι ερμηνεία. Για τον άλφα ή βήτα λόγο το πετύχανε και δεν νομίζω να πιστεύεις ότι οι χίπηδες και η greenpeace είναι σοβιετικοί πράκτορες. Τα υπόλοιπα είναι μια άλλη κουβέντα.

Δεν κατάλαβα ακόμα ποια νομίζεις πως είναι η ιδεολογία που κουβαλάω από πριν.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 22 Νοέμ 2012, 22:17

Σκέφτεσαι συμβατικά με όρους όπως τους ερμηνεύει η πλειοψηφία μέχρι τώρα (π.χ. κόμμα, ΜΚΟ κλπ).

Επίσης δεν χρειάζεται να μας αποδεικνύεις τις παντογνωστικές σου ιδιότητες, το έχουμε καταλάβει.

Το κόμμα του μέλλοντος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχεις στο κεφάλι σου. Είναι ζωντανό και ρέει. Τα εργαλεία ήρθαμε να βάλουμε στο παιχνίδι για να δουλέψει η ροή και τα εργαλεία είτε υπάρχουν, είτε φτιάχνονται, εξελίσσονται με τον πειραματισμό.

Αρκεί να καταλάβεις τι είναι το internet...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 22 Νοέμ 2012, 22:26

Για την Greenpeace έχουν βγεί ονόματα και ποσά από την εποχή της σοβιετικής ένωσης αλλά και της σημερινής εποχής από την Siemens και τη θυγατρική vestas.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι σαν μέλος το ΚΠΕ μπορείς να είσαι και μέλος της Greenpeace και να δράς και υπέρ του οικολογικού κινήματος παράλληλα με το Πειρατικό
Σαν μέλος των Οικολόγων όμως δεν μπορείς να είσαι μέλος του ΚΠΕ και δεν μπορείς να δράς υπέρ της Πειρατικές ιδέας.

Ισως κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτήκατε εσείς που σκέφτεστε μόνο κινηματικά να ιδρύσατε μία ΜΚΟ ώστε να ενισχύσεις το κίνημα και πολιτικά να εντάσεστε στο ΚΠΕ.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες