Digea και 902

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
hrsfpgyjrnptrd

Digea και 902

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 18 Ιουν 2013, 02:30

Εδω ισως υπήρχε ενα θέμα και τώρα που τελείωσε μπορούμε να ασχοληθούμε ή να το θάψουμε.

Όπως ειναι γνωστό η DIgea ερειχνε μπαρες στον 902 καθε φορά που (και για όσο) που αυτός έδειχνε πειρατικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Όμως απο που προκύπτει το δικαίωμα της αυτό? Ειναι η Digea υπεύθυνη για το πρόγραμμα του κάθε σταθμοί? (δεν ξερω ρωταω)
Λογικό είναι κάθε σταθμός να ειναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα του και η digea να είναι υπεύθυνη για την μεταδοση και μονο (*).
Αν το ΥΠΟΙΚ ή οποίος άλλος εχει πρόβλημα ας τα βρει με τον σταθμο, η DIGEA είναι άπλα παροχος και δεν (θα έπρεπε να) εχει καμιά δουλειά να ασχολείται με το περιεχόμενο του κάθε σταθμοί.

Είναι σαν η forthnet να μου κόψει το Ίντερνετ γιατι κατεβάζω torrent. Μπορει ο δημιουργός να με μηνύσει και να ζητήσει οτι θέλει από τα δικαστήρια άλλα η forthnet καλά θα κάνει να μην κάνει τίποτα όσο είμαι συνεπής απέναντι της.

Για εμένα, αυτό είναι σημαντικότερο θέμα απο το κλείσιμο της ΕΡΤ γιατί σημαίνει ότι ο σπάει το net neutrality που ο εν λόγω πάροχος θα έπρεπε να παρέχει.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να δει το πλαίσιο λειτουργίας της DIGEA (ή να το ζητήσει η ΔΕ) και να δούμε αν πρέπει να προτείνουμε νέο ή να φωνάξουμε για την κακή εφαρμογή του?

(*) προσοχή δεν λεω οτι η DIGEA θα επρεπε να προβαλει την ΕΡΤ ακόμα και αν διαχειριζόταν αυτή τα κανάλια της ΕΡΤ. Λέω οτι η DIGEA δεν έχει λόγο ούτε ευθύνες για το τι θα δείξει ενας σταθμός δια μεσώ των υποδομών της. Αυτό είναι αποκλειστική απόφαση και ευθύνη του κάθε ένα σταθμού να το κάνει.

James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Digea και 902

Δημοσίευσηαπό James » 18 Ιουν 2013, 03:33

Υπάρχει ένα βίντεο που έχει ποστάρει ο Πέτρος , μιλάει ένας τεχνικός της ΕΡΤ και διευκρινίζει ακριβώς τι λάθος κάνει η digea.
Θα ψάξω να το βρώ
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 18 Ιουν 2013, 04:11

Ειναι εδω και το έχω δει αλλά ο ίδιος τεχνικός προηγουμένως υποστηρίζει ότι είναι παράνομο που πήραν το nerit.gr πίσω, οπότε ψάχνω για κάτι πιο αξιόπιστο.
Πρέπει να ξέρουμε αν το πρόβλημα είναι στους κανόνες ή στην εφαρμογή τους για να μιλήσουμε για αυτό που πρέπει.

Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Petros » 18 Ιουν 2013, 09:18

«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες