Και παλι για την ΕΡΤ

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Και παλι για την ΕΡΤ

Δημοσίευσηαπό James » 13 Ιουν 2013, 15:11

Αυτά λέμε δυό μέρες τώρα και δε γίνεται τίποτα...
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 13 Ιουν 2013, 16:58

Έκτακτη είδηση (την έμαθα εκ των έσω): Πριν από 1 ώρα η EBU έστειλε επίσημο εξώδικο στο Υπ. Οικονομικών για να απαντήσουν στα περί της συμβάσεώς τους με το ελληνικά δημόσιο. Πανικός επικρατεί καθώς

1) το υπουργείο δεν την έχει καν διαβάσει
2) δεν υπάρχουν γνώστες του θέματος
3) η απάντηση θα πρέπει να δοθεί στα αγγλικά και κανείς δεν ξέρει τόσο καλά για να τους απαντήσει.

Ο χορός των μηνύσεων αρχίζει.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 13 Ιουν 2013, 20:20

Παρακολουθω με ενδιαφερον εως απαθεια, και αυτό είναι μαλλον το χειροτερο που μπορουσε να συμβει, τον υπερπολιτισμενο «διαλογο» μεταξυ των μελων του πειρατικου, ο οποιος διεξαγεται με ανταλλαγη βαρυσημαντων «πολιτικων επιχειρηματων» (malakas/ilithios/baskinas etc..) ανταξιων του πολιτικου επιπεδου του think-tank των πειρατων …

Ας μου επιτραπει λοιπον να πω κι’εγω δυο λογια για την ΕΡΤ.

«Αυτοί που κάνουν αδύνατη την ειρηνική επανάσταση, κάνουν αναπόφευκτη τη βίαια επανάσταση» John F.Kennedy

Αυτό, τηρουμένων των αναλογιών, ίσχυσε και για την ΕΡΤ. Αυτοί που έκαναν αδύνατη τη μεταρρύθμιση της προγραμματισμένα, έκαναν αναπόφευκτο το κλείσιμό της.
Ακριβώς όπως εκείνοι που έκαναν αδύνατες τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, έκαναν αναπόφευκτη τη χρεοκοπία της.

Διαφωνω λοιπον , με το αυθαιρετο, αντισυνταγματικο / πραξικοπηματικο κλεισιμο της ΕΡΤ :

1. ΟΧΙ γιατι ξαφνικα οι πλουσιοπαροχα αμειβομενοι – στη συντριπτικη τους πλειοψηφια «προστατευομενοι» της κομματοκρατιας – εμειναν «ανεργοι»… Υπαρχουν 2 μυρια ανεργοι εκει εξω οι οποιοι ΔΕΝ εχουν καμμια δυνατοτητα να εκφραστουν , τοσο προνομιακα οσο οι «προυχοντες» της ΕΡΤ, η οποια φυσικα δεν τους την εδωσε ΠΟΤΕ !

2. ΟΧΙ γιατι ξαφνικα θα στερηθουμε την «αντικειμενικη, αδεσμευτη και εγκυρη» πληροφορηση που ΠΟΤΕ δεν μας παρειχε η ΕΡΤ, για την οποια τωρα κοπτονται ολοι με μαυρο δακρυ, ξεχνωντας την πατροπαραδοτη οσφυοκαμψια τους στην εκαστοτε «κυβερνηση» την οποια υπηρετουσαν με ταχυτητα ανακλαστικων αιλουροειδους

3. ΟΧΙ γιατι θα μου λειψει η προνομιακη και αποκλειστικη προβολη της προπαγανδας της εκκλησιας η οποια ειχε το προνομιο να επιβαλλει την παρουσιαση της λειτουργιας μιας μονο θρησκειας, της Ορθοδοξης , κατά παραβαση του Συνταγματος !

4. ΟΧΙ γιατι θα μου λειψουν οι πολυδαπανες συνοδειες των εκαστοτε «πρωθυπουργων» και λοιπων παρατρεχαμενων , απο τεραστιες κουστωδιες ακολουθων με αποκλειστικο σκοπο την προβολη του κυβερνητικου «εργου» στην ημεδαπη και στην αλλοδαπη…

5. ΟΧΙ γιατι θα μου λειψει η Eurovision και τα λοιπα show και πρωιναδικα της συμφορας

6. ΟΧΙ γιατι εκεινοι (κκε,συριζα,καμμενοι εγκεφαλοι κλπ) οι οποιοι μια ζωη κατηγορουσαν την ΕΡΤ σαν κρατική τηλεόραση με κομματισμο κ μεροληπτική πρακτική , τωρα σχιζουν τα ιματια τους για την απωλεια της δημοσιας φωνης στην ενημερωση !

7. ΟΧΙ γιατι ανησυχω για τη Δημοκρατία που κινδυνεύει για την οποια κάνουν λόγο οι διάφοροι προστρέξαντες.. Το Δελτίο Ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ. δεν ήταν το κουρελόπανο που σφούγγιζε τον κάθε Υπουργό και Πρωθυπουργό; Πότε η Ε.Ρ.Τ. έκανε κάτι ανεξάρτητο από την Κυβέρνηση; έχουμε τίποτα να θυμόμαστε ή τίποτα να χάσουμε από το δελτίο τους ;

…και πολλα ακομη, γνωστα (όπως π.χ. ότι η κα Παναγιωταρέα, από απλή γραμματεύς της Ε.Ρ.Τ., έγινε τελικά δημοσιογράφος και μαλιστα εγινε καθηγήτρια σε έδρα που βγάζει νέους δημοσιογράφους !!), οσο και αγνωστα (όπως π.χ. οι 7 …κηπουροι που φροντιζαν τους κρεμαστους κηπους του Ραδιομεγαρου που φυσικα δεν ειχαν …δεντρα !!!)

αλλα ΓΙΑΤΙ :

1. επιβληθηκε με τον πιο ωμο και στυγνο τροπο η αντιληψη ότι κάθε δημοσιο «αγαθο» είναι «κρατικη» ιδιοκτησια και ως τετοιο θα αντιμετωπιζεται του λοιπου !

2. μια συγκυριακη κυβερνητικη πλειοψηφια ασκει σαν αυτονοητο δικαιωμα το να ανοιγοκλεινει ή να πουλαει λες και είναι οιονει δικη της ιδιοκτησια, «δημοσιες» λειτουργίες που εκτεινονται πολύ περα απο την στενα εννοουμενη οικονομικη τους διασταση (όπως π.χ. οι υπηρεσιες Υδρευσης, Ενημερωσης κλπ)

3. επιβληθηκε με μια ουσιαστικα εκνομη πραξη η καταφωρη παραβιαση του Συνταγματος με την καθ’υπερβολην χρηση της διαδικασιας της Πραξης Νομοθετικου Περιεχομενου σε ένα υπαρκτο προβλημα, το οποιο όμως ουτε επειγον ηταν ουτε αγνωστο, δεδομενου ότι επι χρονια συζητιοταν η αναγκη επιλυσης του. Η ιδρυση της ΕΡΤ εγινε με νομο και με νεο νομο οφειλε να προβλεφθει η αντικατασταση της απο το νεο σχημα χωρις να διακοπει η συνεχεια της.

4. αυτή τη διαδικασια θεωρω αυθαιρετη και καταχρηστικη, προσβλητικη της δημοκρατιας – εστω και αυτης της κολοβης που ζουμε – και ενδεικτικη της χρονιας πολιτικης ηλιθιοτητας και ανικανοτητας που μαστιζει την ελληνικη πολιτικη σκηνη στο συνολο της !

Ναι, θα μου λειψουν και μενα , το Παρασκηνιο, ο Εξαντας, το Τριτο Προγραμμα κλπ
Ναι, αισθανομαι εξοργισμενος γιατι τωρα παραδινομαι δεσμιος στο μπομπολισταν και στο αντενασταν και στους λοιπους αετονυχηδες – αρπακτικα της idiotic / private τουβουλας, για ραδιοφωνοι να μη μιλαμε καλυτερα.

Όμως εγω μπορω να αντισταθω σ’ αυτό. Εχω (ακομη) το ιντερνετ.

Ναι, συμφωνω με πλειστα οσα, απο αυτά που πολύ σωστα αναφερει ο Διονυσης παραπανω…

Όμως το φλεγον αυτή τη στιγμη πιστευω δεν είναι η κλαψα γι’ αυτό που χαθηκε – και οντως χαθηκαν καποια πραγματα – αλλα η με κάθε τροπο επισημανση αυτων που πρεπει πασει θυσια να κερδηθουν !

Εμας σαν πειρατες πρεπει να μας απασχολει το ποια είναι αυτά και όχι το αμαρτωλο παρελθον που ειχε και τις καλες του στιγμες. Στο κατω κατω και το novacinema προβαλλει καλες ταινιες…

Κατά τη γνωμη μου αυτά μπορουν να είναι :

1. η διασφαλιση πασει θυσια του δημοσιου – και ΟΧΙ κρατικου – χαρακτηρα της Νεας ΕΡΤ

2. η διασφαλιση της απολυτα διαφανους λειτουργιας της τοσο οικονομικα οσο και διοικητικα

3. η διασφαλιση της αξιοκρατικης της διαρθρωσης στο μεγιστο βαθμο

4. ο αποκλεισμος των κομματικων επιρροων σε όλα τα επιπεδα δομης και λειτουργιας της

5. η διασφαλιση της δημοκρατικοτητας στην εκπροσωπηση ολων των τασεων – πολιτικων και κοινωνικων .

6. η διασφαλιση της δυνατοτητας των πολιτων να ελεγχουν τα πεπραγμενα και τη λειτουργια του ενημερωτικου μεσου που οφειλει να υπηρετει πρωτιστως τις δικες τους αναγκες και όχι αυτές του πολιτικου κατεστημενου

7. η διασφαλιση της προστασιας ολων οσων μπορουν και θελουν να προσφερουν σοβαρες πρωτογενεις εσωτερικες πληροφοριες που αφορουν στη λειτουργια του πολιτικου – οικονομικου – εκπαιδευτικου κλπ συστηματος και στην αποκαλυψη καταστασεων διαφθορας , αναξιοκρατιας κλπ

8. η διασφαλιση ενός αξιοπρεπους επιπεδου πολιτιστικης και μορφωτικης ενημερωσης, ανεξαρτητα απο κατασκευασμενους δεικτες «τηλεθεασης» , που να καλυπτει το ευρυτερο δυνατο κοινο

Ειμαι σιγουρος ότι υπαρχουν και αλλα που μπορουμε να διεκδικησουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, περα απο την παρωχημενης αντιληψης ανακοινωσιολογια.
Να ασχοληθουμε πειρατικα με τους όρους και τις προϋποθέσεις δημιουργίας της νέας ΕΡΤ, σαν μιας Ανεξαρτητης Δημοσιας Αρχης Ενημερωσης προβαλλοντας τις δικες μας αρχες και τις δικες μας απαιτησεις.

Αλλοιως, αν συρθουμε πισω απο την παλαιοκομματικη κλαψα που εστιαζει αποκλειστικα στο πραξικοπημα της κυβερνησης τοτε θα συντελεσουμε στο να γίνει της «Μεσσηνίας» εκεί μέσα, και θα αποτελουμε και εμεις μερος του προβληματος αντι να γινουμε η λυση…
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 13 Ιουν 2013, 20:57

Εδώ κάτι δεν μου πάει καλά...

Όνομα χώρου: ert.gr
Διαθεσιμότητα: Σε χρήση
Σχόλια: Εκχωρημένο Όνομα Χώρου ή ομόγραφο εκχωρημένου Ονόματος.
Στοιχεία: Domain Name:ert.gr
Domain Handle:dr-1488-gr
Protocol Number:1488
Creation Date:23-3-1998
Expiration Date:31-12-2013
Updated Date:12-6-2013
Registrar:PAPAKI ΕΠΕ
Registrar Referral URL:http://www.papaki.gr
Registrar Email:info@papaki.gr
Whois Server:
Bundle Name:ert.gr
Name Server:dns-eu1.powerdns.net
Name Server:dns-eu2.powerdns.net
Name Server:dns-us1.powerdns.net
Name Server:dns-us2.powerdns.net
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 13 Ιουν 2013, 21:04

γι'αυτο ρε εκλεισαν την ΕΡΤ, εληγε το domain name
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 13 Ιουν 2013, 21:13

+++++++++ @omissman
Αυτές οι θέσεις εκφράζουν και εμένα. Ξοδέψαμε χρόνο και ανόητα ποσταρίσματα και αντεγκλήσεις μεταξύ μας για να βρούμε ποιος είναι υπεύθυνος για να βγει μια ρημάδα ανακοίνωση, που θα ψηφιστεί, με ποιόν κανονισμό και σε ποιο εργαλείο.
Προσπάθησα να συνθέσω απόψεις, να τρέξω μια δοκιμαστική διαδικασία (που "αύριο" θα είναι ψηφισμένη όπως όλα δείχνουν), να είμαι συνεχώς online μήπως προκύψει τίποτα που θα πρέπει να δώσω την υπογραφή μου (δεν ξεχνώ ότι είμαι αντιπρόεδρος - πανάθεμα με - και αναπληρώνω τον πρόεδρο), αλλά είμαστε τελικά "λίγοι" για να πράξουμε τα αυτονόητα που έχουμε στις Αρχές μας.
Τέλος πάντων, συμφωνώ απόλυτα με τον @ omissman στα παραπάνω, έστω και με καθυστέρηση βρήκαμε τον δρόμο μας.
Γράφοντας αυτά έληξε και η ψηφοφορία για την τοποθέτηση web player στο site μας https://liquid.pirateparty.gr/issue/show/122.html κάντε το !! παρ' όλες τις απειλές ότι θα υποστούν κυρώσεις όσοι αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της "κλειστής" ΕΡΤ http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231253118 δεν έχω καμία αναστολή και δέχομαι να βάλω την υπογραφή μου και να πάω σαν θεσμικά (αναπληρωτής) υπεύθυνος, κατηγορούμενος στις αρμόδιες αρχές. Ελπίζω να σας έλυσα τα χέρια αν ακόμα έχετε αντιρρήσεις επ' αυτού.

Υ.Γ. εντός ολίγου λήγει και η ψήφιση του κειμένου της ανακοίνωσης για την ΕΡΤ μπείτε και ψηφίστε https://liquid.pirateparty.gr/issue/show/123.html
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες