Το ζουμί είναι στα Links στο τέλος του post...
Ποια είναι η ΕΕΤΤ http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/EETT/AboutEETT/
Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), είναι η Ανεξάρτητη Αρχή η οποία αποτελεί τον Εθνικό Ρυθμιστή που ελέγχει, ρυθμίζει και εποπτεύει: (α) την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ασύρματων επικοινωνιών και διαδικτύου και (β) την ταχυδρομική αγορά, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταχυμεταφοράς. Επιπλέον, η ΕΕΤΤ ασκεί τις αρμοδιότητες Επιτροπής Ανταγωνισμού στις εν λόγω αγορές....
Παρουσίαση Ρυθμιστικής Στρατηγικής της ΕΕΤΤ για το 2013, 18 Φεβρουαρίου 2013
http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0079.html
Τη Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ για την ελληνική τηλεπικοινωνιακή και απελευθερωμένη ταχυδρομική αγορά, καθώς και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Αρχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ & BEREC, Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος μαζί με τους δύο Αντιπροέδρους της Αρχής, κ.κ. Κων/νο Δεληκωστόπουλο και Μιχάλη Σακκά.
Το Σχέδιο Δράσης της ΕΕΤΤ, γα το 2013, βασίζεται στους ακόλουθους στρατηγικούς άξονες:
Προαγωγή ανταγωνισμού, ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων σε σταθερά και κινητά δίκτυα (VDSL, LTE...) για την παροχή νέων τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών προς όλους τους καταναλωτές. Προτεραιότητες της Αρχής είναι η επέκταση ευρυζωνικής κάλυψης στην ελληνική επικράτεια, η μείωση των τελών τερματισμού στη χονδρική αγορά κλήσεων προς σταθερά δίκτυα, η απλοποίηση της αδειοδότησης για ασύρματα δίκτυα, καθώς και η εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Προάσπιση των δικαιωμάτων και της πρόσβασης του καταναλωτή σε νέες υπηρεσίες με κριτήρια διαφάνειας, ποιότητας και τιμής. Πολύτιμα υποστηρικτικά εργαλεία είναι το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών προϊόντων λιανικής, η εκστρατεία μετρήσεων των δεικτών ποιότητας για συνδέσεις κινητής ευρυζωνικότητας και την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία, η αύξηση των ελέγχων στην αγορά ραδιοεξοπλισμού και τηλεπικοινωνιακού τερματικού εξοπλισμού, καθώς και διαδικτυακές εφαρμογές της ΕΕΤΤ για τον έλεγχο της ποιότητας και της χρέωσης από τους ίδιους τους καταναλωτές.
Αναπτυξιακή διαχείριση φασματικών πόρων για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, την αξιοποίηση του ψηφιακού μερίσματος και την αποτελεσματικότερη εποπτεία του φάσματος μέσω του αναβαθμισμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων (ΕΣΔΕΦ).
Συμβολή στη χάραξη της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής πολιτικής μέσω της Προεδρίας στο Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και της ενεργούς συμμετοχής στο Σώμα των Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) και στην Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU), προς όφελος του καταναλωτή, της αγοράς και της ελληνικής οικονομίας.
Σχετικά links:
H Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ για το 2013 (videos) http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/SpeechInterv/SpeechPresents/
Πρακτικά Συνέντευξης Τύπου (σε συντομία) http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/PressReleases/PressConf18_02_2013.pdf
Παρουσίαση Ρυθμιστικής Στρατηγικής της ΕΕΤΤ για το 2013
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Re: Παρουσίαση Ρυθμιστικής Στρατηγικής της ΕΕΤΤ για το 2013
Ευχαριστώ Κομπειλάδας.
Ξέρει κανείς να εξηγήσει τι ακριβώς λένε εδώ; Για ποιες καμπίνες μιλάνε, τι σχέση έχουν με το VDSL και ποιο είναι το πρόβλημα με τον ΟΤΕ (αρνείται να βάλει;);
Ξέρει κανείς να εξηγήσει τι ακριβώς λένε εδώ; Για ποιες καμπίνες μιλάνε, τι σχέση έχουν με το VDSL και ποιο είναι το πρόβλημα με τον ΟΤΕ (αρνείται να βάλει;);
Δ. Μαλλάς / Ημερησία: Για το VDSL ο ΟΤΕ ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ανοίξει άλλες καμπίνες πέραν των 1.500. Για τα 3,6 και 3,8 GHz ποια η διαδικασία; Τα 3,8 GHz είναι ελεύθερα;
Λ. Κανέλλος, Πρόεδρος ΕΕΤΤ: Πρώτη φορά το ακούμε ότι ο ΟΤΕ δεν μπορεί να ανοίξει καμπίνες. Το μοντέλο υπολογισμού είναι γνωστό και εφαρμόζεται ανεξαρτήτως αριθμού καμπινών. Αναφορικά με το φάσμα 3,6 - 3,8 GhZ, η διαγωνιστική διαδικασία θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ενδιαφέρον. Επίσης, τα έσοδα θα διαμορφωθούν σε αντιστοιχία με το ευρωπαϊκό benchmarking για τις ζώνες αυτές.
Δ. Μαλλάς / Ημερησία: Για πόσες άδειες μιλάμε;
Χ. Γερωνυμάκης, Προϊστάμενος ΕΕΤΤ: Τουλάχιστον δύο. Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι πάλι 4 άδειες. Για λεπτομέρειες επί του θέματος, μπορείτε να ανατρέξετε στο κείμενο που έχει ήδη διατεθεί για Δημόσια Διαβούλευση.
Κ. Χαμπίδης / ADSLGR.COM: Υπάρχει περιορισμός για γεωγραφικές περιοχές αναφορικά με τη διάθεση του VDSL από τον ΟΤΕ;
Λ. Κανέλλος, Πρόεδρος ΕΕΤΤ: Ο ΟΤΕ δεν χρειάζεται από εμάς ειδική άδεια για να βάλει καμπίνες. Υπάρχει όπως είπα σχετικό οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζεται για συμπίεση περιθωρίου κέρδους.
-
Μιλάνε για εξοπλισμό στα πρώην ΚΑΦΑΟ ώστε να μπορείς να έχεις VDSL σε αποστάσεις μεγαλύτερες του 1 χλμ από τα κέντρα του ΟΤΕ.
Ο ΟΤΕ έχει δικό του πλάνο ανάπτυξης για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
Εγώ να προσθέσω, καμία κουβέντα για απελευθέρωση συχνοτήτων για δημόσια χρήση (όπως τα 2.4 και 5 GHz των wifi). Να θυμίσω τα εκατομμύρια που δόθηκαν για τις άδειες WIMAX με υποχρεωτική πανελλαδική κάλυψη μέσα σε 3 χρόνια (έχουν περάσει 8-10). Έχετε δει εσείς κανέναν WIMAX provider;
Εγώ να προσθέσω, καμία κουβέντα για απελευθέρωση συχνοτήτων για δημόσια χρήση (όπως τα 2.4 και 5 GHz των wifi). Να θυμίσω τα εκατομμύρια που δόθηκαν για τις άδειες WIMAX με υποχρεωτική πανελλαδική κάλυψη μέσα σε 3 χρόνια (έχουν περάσει 8-10). Έχετε δει εσείς κανέναν WIMAX provider;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
baskin έγραψε:Μιλάνε για εξοπλισμό στα πρώην ΚΑΦΑΟ ώστε να μπορείς να έχεις VDSL σε αποστάσεις μεγαλύτερες του 1 χλμ από τα κέντρα του ΟΤΕ.
ΟΚ, άρα για να έχουμε VDSL εμείς οι ούγκα-ούγκα που με το ζόρι πιάνουμε 8 Mbps με ADSL, πρέπει να έρθει ο ΟΤΕ να βάλει "καμπίνα" στην περιοχή μας. Που είναι το πρόβλημα; Ο ΟΤΕ καθυστερεί/δεν θέλει;
-
Ακριβώς.
Και εγώ που μένω 5-6 χλμ από το την πόλη της Ερμούπολης, μέχρι 8Mbps πιάνω στην 24άρα που πληρώνω. Για να μπορέσω να βάλω VDSL πρέπει να μπει dslam στο ΚΑΦΑΟ (οι καμπίνες) και να συνδεθεί με οπτική ίνα με το κέντρο του ΟΤΕ. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...
Το πρόβλημα του ΟΤΕ είναι ότι διπλό. Από την μία πρέπει να επενδύσει ο ίδιος από την άλλη εφόσον επενδύσει είναι υποχρεωμένος να δίνει χοντρική στους εναλλακτικούς. Οπότε και δεν μπορεί (πολύ άμεσα) και δεν θέλει...
Ελπίζω να κατάλαβες.
Συνεχίζω να λέω ότι το ζουμί είναι η ΜΟΥΓΚΑ για απελευθέρωση συχνοτήτων για δημόσια χρήση (πράγμα που θα ήταν ανταγωνιστικό του VDSL...). Και ο νοών νοείτω...
Και εγώ που μένω 5-6 χλμ από το την πόλη της Ερμούπολης, μέχρι 8Mbps πιάνω στην 24άρα που πληρώνω. Για να μπορέσω να βάλω VDSL πρέπει να μπει dslam στο ΚΑΦΑΟ (οι καμπίνες) και να συνδεθεί με οπτική ίνα με το κέντρο του ΟΤΕ. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...
Το πρόβλημα του ΟΤΕ είναι ότι διπλό. Από την μία πρέπει να επενδύσει ο ίδιος από την άλλη εφόσον επενδύσει είναι υποχρεωμένος να δίνει χοντρική στους εναλλακτικούς. Οπότε και δεν μπορεί (πολύ άμεσα) και δεν θέλει...
Ελπίζω να κατάλαβες.
Συνεχίζω να λέω ότι το ζουμί είναι η ΜΟΥΓΚΑ για απελευθέρωση συχνοτήτων για δημόσια χρήση (πράγμα που θα ήταν ανταγωνιστικό του VDSL...). Και ο νοών νοείτω...
baskin έγραψε:Συνεχίζω να λέω ότι το ζουμί είναι η ΜΟΥΓΚΑ για απελευθέρωση συχνοτήτων για δημόσια χρήση (πράγμα που θα ήταν ανταγωνιστικό του VDSL...). Και ο νοών νοείτω...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... networks#G
Greece
OTE claims to have set up two large pilot WiMAX networks in operation in Attiki and one in Mount Athos and to be planning nationwide deployment.[16] As of now,[when?] no availability, pricing, or expected dates of commercial deployment have been announced.
Καλά ο ΟΤΕ είμαι σίγουρος πως θα ήθελε να μας δίνει ISDN με χρονοχρέωση. Οι εναλλακτικοί τι κάνουν;
-
Το WIMAX είναι ένα μόνο κομμάτι. Τώρα με την ψηφιακή τηλεόραση "αδειάζουν" συχνότητες που μπορούν να κάνουν θαύματα...
Ξέρεις από πότε είναι το πιλοτικό πρόγραμμα; Επίσης ψάξε να δεις (δεν τα έχω εύκαιρα) τις εταιρείες φαντάσματα που πήραν τις άλλες άδειες WIMAX στην Ελλάδα.
Για να μην ψάχνεις και πολύ, παραμάγαζα των κινητάδων ήταν, απλά για να μην γίνει ποτέ εφαρμογή γιατί το WIMAX επιτρέπει και νομαδική επικοινωνία (εν κινήση) και θα είχαν ανταγωνιστές.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα και λίγο ιστορικό.
Τότε είχαμε γκρινιάξει διάφοροι "ασυρματάδες" ότι οι "προδιαγραφές" του διαγωνισμού για το WIMAX ήταν έτσι φτιαγμένες ώστε μόνο μεγάλοι παίχτες να μπορούν να παίξουν αφού προέβλεπε πανελλαδική κάλυψη (με ρήτρες που δεν τηρήθηκαν, αλλά άλλη συζήτηση αυτή). Έτσι αποκλειόταν π.χ. κάποιος μικρός που θα ήθελα να καλύψει μια μικρότερη περιοχή (εγώ είχα επενδυτικό πλάνο για το νησί της Σύρου). Το αποτέλεσμα είναι ότι το κράτος εισέπραξε (ξέπλυνε) μερικά εκατομμύρια από τους νταβατζήδες και επενδύσεις δεν έγιναν ποτέ, ούτε πρόστιμα για τις ρήτρες.
Ξέρεις από πότε είναι το πιλοτικό πρόγραμμα; Επίσης ψάξε να δεις (δεν τα έχω εύκαιρα) τις εταιρείες φαντάσματα που πήραν τις άλλες άδειες WIMAX στην Ελλάδα.
Για να μην ψάχνεις και πολύ, παραμάγαζα των κινητάδων ήταν, απλά για να μην γίνει ποτέ εφαρμογή γιατί το WIMAX επιτρέπει και νομαδική επικοινωνία (εν κινήση) και θα είχαν ανταγωνιστές.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα και λίγο ιστορικό.
Τότε είχαμε γκρινιάξει διάφοροι "ασυρματάδες" ότι οι "προδιαγραφές" του διαγωνισμού για το WIMAX ήταν έτσι φτιαγμένες ώστε μόνο μεγάλοι παίχτες να μπορούν να παίξουν αφού προέβλεπε πανελλαδική κάλυψη (με ρήτρες που δεν τηρήθηκαν, αλλά άλλη συζήτηση αυτή). Έτσι αποκλειόταν π.χ. κάποιος μικρός που θα ήθελα να καλύψει μια μικρότερη περιοχή (εγώ είχα επενδυτικό πλάνο για το νησί της Σύρου). Το αποτέλεσμα είναι ότι το κράτος εισέπραξε (ξέπλυνε) μερικά εκατομμύρια από τους νταβατζήδες και επενδύσεις δεν έγιναν ποτέ, ούτε πρόστιμα για τις ρήτρες.
Φαίνεται πως ξέρεις τι λες, εγώ τα ξέρω επιφανειακά. Γράψε κείμενο να κάνουμε ερώτηση στην ΕΕΤΤ (ή όπου πρέπει) ως κόμμα.
-
pav έγραψε:Φαίνεται πως ξέρεις τι λες, εγώ τα ξέρω επιφανειακά. Γράψε κείμενο να κάνουμε ερώτηση στην ΕΕΤΤ (ή όπου πρέπει) ως κόμμα.
Πρέπει να ψάξω τις παραπομπές μου και να βρω χρόνο... (αφού βρω χρόνο να μελετήσω όλο τα πρακτικά). Μπορεί να καταφέρω να έχω άμεσα κάτι πιο απλό, όπως ερωτήσεις για ήδη απελευθερωμένες συχνότητες σε άλλες χώρες...
Δεν υπόσχομαι πάντως...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες