ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

gregtsourou

Re: Συμμετοχή σε εκλογές 17 Ιουν.

Δημοσίευσηαπό gregtsourou » 16 Μάιος 2012, 12:57

Πρώτα οργάνωση και μετά συμμετοχή, ακόμα και σήμερα υπάρχουν άτομα που δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του κόμματος.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τη δημοτικότητα των Πειρατών.
Να μάθουν όλοι ποιες είναι οι θέσεις και τι υποστηρίζουμε.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 16 Μάιος 2012, 13:02

Αυτό με το funding "κατά γράμμα του νόμου" θα πρέπει επιτέλους να το κοιτάξουμε. Θα ανοίξω άλλο θέμα, μάλλον σήμερα το βράδυ, όπου θα εκθέσω την πολιτική μου θέση για το ζήτημα της χρηματοδότησης.

Είναι άριστη ευκαιρία να κάνουμε πράξη αυτά που λέμε και να δείξουμε τι σημαίνει Πειρατές σε όλη την Ευρώπη.

Θεωρώ αδιανόητο να έχουμε ως κριτήριο το οικονομικό για την κάθοδο σε εκλογές. Αν αυτός είναι ο λόγος, να πάμε σπίτι μας γιατί μας έχει αλλοτριώσει το σύστημα μέχρι το μεδούλι.

Περισσότερα αργότερα.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 16 Μάιος 2012, 13:04

jammamon έγραψε:ΝΑΙ

επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μάλλον ανόητο: η οικονομική ενίσχυση για τα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μόνο για όσους έχουν μπει στη βουλή ε;

επιχορηγηση παιρνουν τα κομματα με 1,50% και ανω
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

arxondas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό arxondas » 16 Μάιος 2012, 13:08

Γεια σας

Να ρωτησω, εχω κανει εγγραφη εδω με account στο forum, με τις συνδρομες μου -χωρις να στειλω κεπ- , αλλα δεν μου βγαζει να ψηφισω.

Κ.
http://www.arxondas.com/

laskaris_vasilis

Re: ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 16 Μάιος 2012, 13:11

Φίλε marino.
Διαφωνώ με αρκετά από όσα λες αλλά, έτσι είναι η ζωή.
Θέλω να σταθώ πάντως στο σημείο που αναφέρεις/προτείνεις να "συμφωνήσουμε" με "αντάλλαγμα".
Μήπως είδες τι έπαθε το super duper αγόρι που ανέφερες προηγούμενα; (Για τα non paper μιλάω) ;) ;)
Για τα διλήμματα, τι να πω.
Δεν έχεις βαρεθεί όλα αυτά τα χρόνια τα διλήμματα που σου βάζουν;
Από το "Καραμανλής ή τανκς" μέχρι το "Ευρώ και εκλεπτυσμένο πή@#%μα ή δραχμή και άγριο γα#%^&σι". Όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις εμπεριείχαν και έναν εκβιασμό.
Ήμουνα νιός και γέρασα. Αρνούμαι να πάω για άλλη μία φορά στις κάλπες και να έχω από πάνω μου την Δαμόκλειο σπάθη.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 16 Μάιος 2012, 13:13

arxondas έγραψε:Γεια σας

Να ρωτησω, εχω κανει εγγραφη εδω με account στο forum, με τις συνδρομες μου -χωρις να στειλω κεπ- , αλλα δεν μου βγαζει να ψηφισω.

Κ.

Αν δεν έχεις στείλει το χαρτί από ΚΕΠ, δεν είσαι πιστοποιημένο μέλος και δεν μπορείς να ψηφίσεις.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

alexgkain

Δημοσίευσηαπό alexgkain » 16 Μάιος 2012, 13:26

Καλημέρα σε όλους,

πιστεύω ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι αυτονόητη και θα πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η συλλογικότητα που πρεσβεύουμε να γίνει πράξη. Απαιτείται μαζική συμμετοχή των μελών σε όλες τις ψηφοφορίες, συζητήσεις, συναντήσεις και δράσεις.

marinos

Δημοσίευσηαπό marinos » 16 Μάιος 2012, 13:59

Ευχαριστώ φίλε μου για τον διάλογο.
Μα αυτό το λάθος γίνεται από αρκετούς.
Οι εκλογές δεν θα κριθούν εάν δέχεσαι εσύ ή εγώ το δίλημμα. Εάν είναι υπαρκτό ή όχι.
Από την στιγμή που θα το βάλουν το αποτέλεσμα θα κριθεί έτσι. Θυμίζω το προηγούμενο : Μνημόνιο -αντιμνημόνιο. Ηταν αυτό το ζητούμενο ; Αδιάφορο. Με αυτό ψήφισε ο κόσμος.
Μην κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι εγώ λέω ότι αυτό είναι . Κάνω ανάλυση και λέω ότι εάν πάμε σε εκλογές με αυτό το δίλημμα πρέπει να έχουμε στρατηγική και απάντηση ως κόμμα (εγώ και εσύ μπορεί να κάνουμε ότι θέλουμε, να το αγνοήσουμε κλπ) το εκλογικό σώμα όμως όχι.
Και εδώ μιλάμε τι κάνει ή τι μπορεί να κάνει το κόμμα.
Αποδεκτό επίσης (αλλά να γίνει συνειδητά) ότι εμείς αυτοί είμαστε, δεν μας νοιάζουν οι όροι και τα διλήμματα, και ότι πάρουμε. Οκ αλλά ξέρουμε που πάμε/πάτε.
Και πάλι ευχαριστώ για τον πολιτισμένο διάλογο.

laskaris_vasilis έγραψε:Φίλε marino.
Διαφωνώ με αρκετά από όσα λες αλλά, έτσι είναι η ζωή.
Θέλω να σταθώ πάντως στο σημείο που αναφέρεις/προτείνεις να "συμφωνήσουμε" με "αντάλλαγμα".
Μήπως είδες τι έπαθε το super duper αγόρι που ανέφερες προηγούμενα; (Για τα non paper μιλάω) ;) ;)
Για τα διλήμματα, τι να πω.
Δεν έχεις βαρεθεί όλα αυτά τα χρόνια τα διλήμματα που σου βάζουν;
Από το "Καραμανλής ή τανκς" μέχρι το "Ευρώ και εκλεπτυσμένο πή@#%μα ή δραχμή και άγριο γα#%^&σι". Όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις εμπεριείχαν και έναν εκβιασμό.
Ήμουνα νιός και γέρασα. Αρνούμαι να πάω για άλλη μία φορά στις κάλπες και να έχω από πάνω μου την Δαμόκλειο σπάθη.

StathisZante

Δημοσίευσηαπό StathisZante » 16 Μάιος 2012, 14:09

Φυσικά πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογές αλλά χωρίς προεκλογική εκστρατεία γιατί χάνονται λεφτά για να ανέβει το ποσοστό λίγο η και καθόλου
μας λείπουν πολλές περιφέρειες και ο κόσμος θα πάει να βγάλει κυβέρνηση πιστεύω,οπότε μπορεί να πάμε και χειρότερα
αν μπορούσα να μας ψηφίσω πάντως θα μας ψήφιζα για να τα χω καλά με τον εαυτό μου και ας ήξερα ότι δεν θα κάνουμε πολλά

ας φτιάξουμε ψηφοδέλτια μονό!

κοιτάμε μπροστά για τις δημοτικές....

dizzyk

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 16 Μάιος 2012, 14:19

4. Για το θέμα του copyright και των blog έχω την δική μου άποψη. Δεν μπορεί να φτιάχνουμε 1-2 άτομα ένα λογισμικό 6 μήνες, να το πουλάω 20-40 ευρω για χαρτζιλίκια ... να μου το σπάει ο άλλος και να το βρίσκω στο spaodll.com και να μου λέει ένα κόμμα ότι δικαίωμα του. Ναι... αλλά όχι ρε φίλε να βγάζει λεφτά από διαφημίσεις, μπλουζάκια κλπ. Οκ καταλαβαίνω ότι το θέμα ιδιωτικότητας είναι πολύπλοκο, απλά μην πάμε στο άκρο που στηρίζει την κερδοσκοπία από την πειρατεία. Μήπως έχετε πάει στο άλλο άκρο ; (δεν ξέρω μπερδεμένος είμαι και εγώ και άλλοι φίλοι που μιλώ μαζί τους)

Πιθανότατα θα πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα. Η υποστήριξη του ελεύθερου λογισμικού και η θέση κατά του copyright δεν έχει να κάνει με την παράνομη χρήση. Φαντάζομαι ότι πολλά άτομα του χώρου που η πειρατεία λογισμικού τους κάνει τη ζωή δύσκολη μπορεί να συγχέουν τα θέματα.

Στο on-topic :
Βλέποντας το θέμα από πολιτική άποψη, το Κόμμα Πειρατών επιβάλλεται να συμμετέχει στις εκλογές.

Η συμμετοχή στις εκλογές προϋποθέτει 3 πράγματα: 1. Πολιτική θέληση (ο σκοπός της συγκεκριμένης ψηφοφορίας) 2. Οικονομική ευχέρεια (την οποία θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε μόνο με μια ερώτηση του τύπου "είστε διατεθειμένοι να δώσει ο καθένας το χ ποσό" και 3. Εθελοντική εργασία (άρα άλλη μια ερώτηση "ποιοι θα είστε διαθέσιμοι τον επόμενο μήνα σε αυτές τις περιοχές".

Μια γενική απάντηση "Ναι στη συμμετοχή" που δεν περιλαμβάνει απαντήσεις στα υπόλοιπα 2 ερωτήματα δε θα είναι πλήρης.

ΥΓ. Η αίτηση μέλους θα είναι στο ταχυδρομείο αύριο. Μήπως τη δέχεστε και σκανναρισμένη;

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες