Φίλοι πειρατές κάντε το κάλεσμά σας σε όσους σας ψηφίσαμε και σε όσους θέλουν να σας ψηφίσουν και δειτε ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου. Σήμερα πάλευα με το paypal για να σας καταθέσω μια (ταπεινή) δωρεά. Ζητήστε ένα συμβολικό ποσό 1ευρώ από όλους όσους σας υποστηρίζουν, θα ανταποκριθούμε άμεσα πιστεύω... Βάλτε το στη σελίδα σας πρώτη μούρη. Πείτε "Βοηθήστε την καμπάνια μας, δεν έχουμε λεφτά αλλά θέλουμε να κατέβουμε δυνατά !!! YES WE CAN!!!(asteio)!!! ψηφοφόρε σήκω και δώσε ένα ψωροευρώ και μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους...." ή κάτι τέτοιο τέλοσπάντων....
Οργανώστε μια ψηφιακή ψηφοφορία με like στο Facebook, στο youtube ή στο site σας, δημιουργήστε viral καταστάσεις..... δώστε μας ένα μικρό βίντεο να δείχνουμε στον κόσμο, βγείτε με φορεσιές πειρατών (λέμε τώρα)...
Το θέμα είναι μην διανοηθείτε να μην κατέβετε (μόνοι σας εννοείται) αν γίνουν εκλογές..... θα είναι το χειρότερο, πάνω που μας φτιάχνετε να μας αφήνετε με το @#% στο χέρι στα κρύα του λουτρού..
Επίσης όσον αφορά τις συνεργασίες (όπως σας ξαναείπα): Γνωρίζω κόσμο που ψήφισε Τζήμερο οι οποίοι σήμερα βρίζουν γιατί συζητάει για συνεργασία με ΝΔ.... Αυτοί στις εκλογές βρίσκονταν ανάμεσα στον Τζήμερο και σε σας και τελευταία στιγμή ρίξαν την ψήφο αλλού.
Οκ αρκετά με την ωφελιμιστική προσέγγιση του θέματος (η οποία για εμένα δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί αλλά καταλαβαίνω ότι όσοι τρέξατε γι αυτο πρέπει να είσαστε εξουθενωμένοι οπότε πάω πάσο), τώρα στην ιδεολογική:
Αναίσχυντα αντιγράφω τον Τομ Ρομπινς από το χορο των εφτά πέπλων:
"Το να λέει κανείς ότι δεν δύναται να κάνει κάτι επειδή δεν έχει λεφτά είναι σαν μια νοικοκυρά να λέει ότι δεν μπορεί να φτιάξει κέικ επειδή δεν έχει γραμμάρια."
Απλά δεν υπαρχει δικαιολογία. Ή θέλεις να φτιάξεις κέικ ή δεν θέλεις. Αν θες θα βρείς τον τρόπο.
Χίλιες φορές να κατέβετε μόνο στην Α αθηνών με 100 τυπωμένα ψηφοδέλτια παρά να μην κατέβετε καθόλου ή να κατέβετε παρέα με τους οικολόγους, τη ντόρα, το τζημερο ή το σατανά τον ίδιο........
Είναι σαν να μου λέτε ότι οι linux-αδες θα δεχονταν να μοιραστούν ένα blog με apple ή microsoft fanboys λόγω budget.... Είμαστε σοβαροί?????
Και αν είναι να μην κατέβετε να μας το πείτε από τώρα να σταματήσουμε να πρήζουμε τους συγγενείς και φίλους.
Κάθοδος σε επαναληπτικές εκλογές. Ιδεολογική συζήτηση
-
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Κάθοδος σε επαναληπτικές εκλογές. Ιδεολογική συζήτηση
Θεόδωρος Χρόνης έγραψε:
Και αν είναι να μην κατέβετε να μας το πείτε από τώρα να σταματήσουμε να πρήζουμε τους συγγενείς και φίλους.
Προσωπικα θεωρω οτι η αυτονομη καθοδος στις εκλογες οποτε και αν γινουν αυτες ειναι κατι παραπανω απο βεβαιο(η πλειοψηφια αυτο επιθυμει),απλα πρεπει να δειξουμε σεβασμο και στις αρχες μας και στα μελη που ενδεχομενως εχουν διαφορετικη αποψη.Πειρατικα παντα.

Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
-
- Επικοινωνία:
Ahoy Ahoy
Θα κατέβουμε ρεεεεε
Δε γίνεται κάτι άλλο.
Αύριο πρωί μία βόλτα από τη eurobank μη πιείτε Fredo και βάλτε τα 5 ευρώ στη τράπεζα
Αρ.Λογ EUROBANK: 0026.0025.45.0201553382 μόνο αυτοπροσώπως στην τράπεζα.
Δικαιούχος: ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρέπει να εξοφλήσουμε τα ψηφοδέλτια της 6/5
Θα κατέβουμε ρεεεεε
Δε γίνεται κάτι άλλο.
Αύριο πρωί μία βόλτα από τη eurobank μη πιείτε Fredo και βάλτε τα 5 ευρώ στη τράπεζα
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
ιδεολογικά...πρ'επει να κατεβούμε...(τωρα τα εξοδα κλπ είναι αλλο θέμα)
Γνωρίζουμε ότι και να κατεβούμε επειδή θα έχουμε περισσότερους υποψήφιους θα πάρουμε πιθανόν και κάτι παραπάνω από ποσοστο ..ισως όχι 3%
Αρα το μόνο που μας μένει έιναι η Ευκαιρία για "πειρατικό σαματά"
that's all
Γνωρίζουμε ότι και να κατεβούμε επειδή θα έχουμε περισσότερους υποψήφιους θα πάρουμε πιθανόν και κάτι παραπάνω από ποσοστο ..ισως όχι 3%
Αρα το μόνο που μας μένει έιναι η Ευκαιρία για "πειρατικό σαματά"
that's all
αγαπητοί φίλοι γεια σας,
διάβασα με προσοχή τα σχόλια σας και είπα να εκφράσω κι εγώ κάποιες απόψεις. Καταρχάς το αν θα κατέβουμε ή όχι σε εκλογές δεν είναι θέμα ιδεολογικό. Ιδεολογικό είναι το θέμα του ότι δεν υπάρχει αναφορά στις θέσεις μας για την ΕΕ, για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και για τη διαχείρισή της μέσω μνημονίων. Αυτό, όπως το συζητήσαμε στην πρώτη μας συγκέντρωση, είναι ένα πολύ σοβαρό, κατά την άποψή μου, ζήτημα. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την άμεση δημοκρατία (επειδή γράφονται πολλά και διάφορα). Οι 32000 ψήφοι είναι πέραν των προσδοκιών μας και είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όμως στην πολιτική τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από την ενασχόληση με τον υπολογιστή μας.
Οι φίλοι που μιλούν για επερχόμενο πολωτικό κλίμα έχουν απόλυτα δίκιο. Οι εκλογές που έρχονται θα "σαρώσουν" τα κόμματα που δεν πέρασαν το όριο [με μια επιφύλαξη για επιστροφή ψήφων από τη Χρυσή Αυγή στο Λα.ο.ς]. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα - που δεν είμαι σίγουρος ότι την έχετε αντιληφθεί όλοι - δεν αφήνει πολυτέλειες του τύπου "είμαστε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό". Το πρώτο που με ρώταγαν οι άνθρωποι ήταν η θέση μας για το μνημόνιο και την ΕΕ. Και εδώ, δυστυχώς, δεν έχουμε θέση, μια παγίδα στην οποία έπεσε και ο φίλος που έδωσε την τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για το μεταναστευτικό.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ιδρυτική Διακήρυξη π ά σ χ ε ι σοβαρά ι δ ε ο λ ο γ ι κ ά, και αυτό θα έπρεπε να ήταν το πρώτο που θα αντιμετωπίζαμε. Μην κάνετε συγκρίσεις με άλλες χώρες επειδή είναι τελείως άσχετες με τα δεδομένα στον ελλαδικό χώρο. Καλή η αισιοδοξία αλλά αν ξεκόψεις από την πραγματικότητα θα οδηγηθείς σε σεχταριστικές επιλογές. Τώρα επί του θέματος της συμμετοχής στις εκλογές, είναι γεγονός ότι αυτοί που μας ψήφισαν επέλεξαν κάτι άλλο, μην είστε, όμως, και τόσο σίγουροι για το ότι δεν ήταν ψήφος διαμαρτυρίας. Έχω προσωπικά παραδείγματα να αναφέρω. Υπάρχουν, βέβαια, και οι συνειδητοί πειρατές. Γι αυτούς, με βάση την επερχόμενη κατάσταση, θα ήταν άδικο να μη συμμετάσχουμε. Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι θα ήταν καταστροφική επιλογή που θα οδηγούσε σε πλήρη αδρανοποίηση και εγκατάλειψη του εγχειρήματος. Όμως, υπάρχει και μια άλλη πλευρά που πολλοί έσπευσαν να την αποκλείσουν ασυζητητί. Η συμμετοχή σε ένα συνασπισμό έχει και τα θετικά του: πρώτον, πολλοί θα ήθελαν τις 32000 ψήφους και εδώ το παζάρεμα θα μπορούσε να αποβεί υπέρ των πειρατών, δεύτερον, συνεχίζουμε να υπάρχουμε και μάλιστα θα ακουστούμε και περισσότερο από όσους χρησιμοποιήσουν το όνομά μας και τρίτον, μη βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε οι "μοναδικοί". Παντού υπάρχουν αξιοπρεπείς παρουσίες και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Π.χ. η συμμετοχή μας σε ένα συνδυασμό με τους Οικολόγους [δεν τους ψήφισα, βέβαια] θα τους έδινε πιθανόν την είσοδο στη βουλή. Λέω πιθανόν επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα τις πολιτικές συγκυρίες. Αυτό, όμως, θα ήταν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια μας. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε αναλογική ή όχι συμμετοχή στον αριθμό των βουλευτών που θα εκλεγούν. Και από εδώ τα πράγματα παίρνουν τελείως διαφορετική τροπή.
Ας σκεφτούμε πιο ψύχραιμα και πιο δημοκρατικά. Έχω παρατηρήσει, τελευταία, κάποιες ηγεμονικές τάσεις μέσα στο χώρο. Αυτό δεν είναι, εξορισμού, κακό αλλά πιστεύω ότι θίγεται άμεσα η συμμετοχικότητα. Και για να ξεκαθαρίσω, προσωπικά είμαι κατά του κοινοβουλευτικού πανηγυριού, η άμεση δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Έτσι λοιπόν δεν με απασχολεί οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρουμε. Απλά εκφράζω κάποιες σκέψεις. Σας ευχαριστώ.
διάβασα με προσοχή τα σχόλια σας και είπα να εκφράσω κι εγώ κάποιες απόψεις. Καταρχάς το αν θα κατέβουμε ή όχι σε εκλογές δεν είναι θέμα ιδεολογικό. Ιδεολογικό είναι το θέμα του ότι δεν υπάρχει αναφορά στις θέσεις μας για την ΕΕ, για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και για τη διαχείρισή της μέσω μνημονίων. Αυτό, όπως το συζητήσαμε στην πρώτη μας συγκέντρωση, είναι ένα πολύ σοβαρό, κατά την άποψή μου, ζήτημα. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την άμεση δημοκρατία (επειδή γράφονται πολλά και διάφορα). Οι 32000 ψήφοι είναι πέραν των προσδοκιών μας και είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όμως στην πολιτική τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από την ενασχόληση με τον υπολογιστή μας.
Οι φίλοι που μιλούν για επερχόμενο πολωτικό κλίμα έχουν απόλυτα δίκιο. Οι εκλογές που έρχονται θα "σαρώσουν" τα κόμματα που δεν πέρασαν το όριο [με μια επιφύλαξη για επιστροφή ψήφων από τη Χρυσή Αυγή στο Λα.ο.ς]. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα - που δεν είμαι σίγουρος ότι την έχετε αντιληφθεί όλοι - δεν αφήνει πολυτέλειες του τύπου "είμαστε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό". Το πρώτο που με ρώταγαν οι άνθρωποι ήταν η θέση μας για το μνημόνιο και την ΕΕ. Και εδώ, δυστυχώς, δεν έχουμε θέση, μια παγίδα στην οποία έπεσε και ο φίλος που έδωσε την τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για το μεταναστευτικό.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ιδρυτική Διακήρυξη π ά σ χ ε ι σοβαρά ι δ ε ο λ ο γ ι κ ά, και αυτό θα έπρεπε να ήταν το πρώτο που θα αντιμετωπίζαμε. Μην κάνετε συγκρίσεις με άλλες χώρες επειδή είναι τελείως άσχετες με τα δεδομένα στον ελλαδικό χώρο. Καλή η αισιοδοξία αλλά αν ξεκόψεις από την πραγματικότητα θα οδηγηθείς σε σεχταριστικές επιλογές. Τώρα επί του θέματος της συμμετοχής στις εκλογές, είναι γεγονός ότι αυτοί που μας ψήφισαν επέλεξαν κάτι άλλο, μην είστε, όμως, και τόσο σίγουροι για το ότι δεν ήταν ψήφος διαμαρτυρίας. Έχω προσωπικά παραδείγματα να αναφέρω. Υπάρχουν, βέβαια, και οι συνειδητοί πειρατές. Γι αυτούς, με βάση την επερχόμενη κατάσταση, θα ήταν άδικο να μη συμμετάσχουμε. Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι θα ήταν καταστροφική επιλογή που θα οδηγούσε σε πλήρη αδρανοποίηση και εγκατάλειψη του εγχειρήματος. Όμως, υπάρχει και μια άλλη πλευρά που πολλοί έσπευσαν να την αποκλείσουν ασυζητητί. Η συμμετοχή σε ένα συνασπισμό έχει και τα θετικά του: πρώτον, πολλοί θα ήθελαν τις 32000 ψήφους και εδώ το παζάρεμα θα μπορούσε να αποβεί υπέρ των πειρατών, δεύτερον, συνεχίζουμε να υπάρχουμε και μάλιστα θα ακουστούμε και περισσότερο από όσους χρησιμοποιήσουν το όνομά μας και τρίτον, μη βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε οι "μοναδικοί". Παντού υπάρχουν αξιοπρεπείς παρουσίες και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Π.χ. η συμμετοχή μας σε ένα συνδυασμό με τους Οικολόγους [δεν τους ψήφισα, βέβαια] θα τους έδινε πιθανόν την είσοδο στη βουλή. Λέω πιθανόν επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα τις πολιτικές συγκυρίες. Αυτό, όμως, θα ήταν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια μας. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε αναλογική ή όχι συμμετοχή στον αριθμό των βουλευτών που θα εκλεγούν. Και από εδώ τα πράγματα παίρνουν τελείως διαφορετική τροπή.
Ας σκεφτούμε πιο ψύχραιμα και πιο δημοκρατικά. Έχω παρατηρήσει, τελευταία, κάποιες ηγεμονικές τάσεις μέσα στο χώρο. Αυτό δεν είναι, εξορισμού, κακό αλλά πιστεύω ότι θίγεται άμεσα η συμμετοχικότητα. Και για να ξεκαθαρίσω, προσωπικά είμαι κατά του κοινοβουλευτικού πανηγυριού, η άμεση δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Έτσι λοιπόν δεν με απασχολεί οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρουμε. Απλά εκφράζω κάποιες σκέψεις. Σας ευχαριστώ.
-
Άντε πάλι με τις συνεργασίες, μάστιγα κατάντησε...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
Να επαναλάβω για να μην χαλάμε φαιά ουσία ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
τυπικός/πρακτικός τρόπος προεκλογικής συνεργασίας για εκλογές 17/6 ?
Θέλουμε Συνέδριο (40 ημέρες minimum) δηλ 20/6
άρα μιλάμε για εκλογές που θα γίνουν μετά τις 20/7
τυπικός/πρακτικός τρόπος προεκλογικής συνεργασίας για εκλογές 17/6 ?
Θέλουμε Συνέδριο (40 ημέρες minimum) δηλ 20/6
άρα μιλάμε για εκλογές που θα γίνουν μετά τις 20/7
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
-
dinos έγραψε:Κάτι μας ψεκάζουν δεν εξηγείται αλλιώς..
Αλήθεια είναι αυτά που λες. Ο Exandas έχει ένα καλό ντοκιμαντέρ για το θέμα και για όσους δεν το έχουν δει βρίσκεται εδώ
http://www.exandasdocumentaries.com/vim ... e=37959215
Ίσως όντως είμαστε σε αυτή την δεύτερη φάση που πέρασε η Ισλανδία.
Εάν τα πράγματα φτάσουν σε ένα είδος σκληρής αντιπαράθεσης, που προσωπικά πιστεύω είναι πολύ πιθανό ,
δηλαδή ο σύριζα να κατέβει με όλες τις δυνάμεις του αριστερού χώρου και το ίδιο γίνει και από την άλλη πλευρά,
ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία για την ανάδειξη ενός άλλου μη αρχηγικού αλλά συμμετοχικού μοντέλου.
Θέλω να πω πως αν τα πράγματα καταλήξουν σε μια πολωτική μορφή του τύπου Αριστερά - Δεξιά - ΚΚΕ - ΧΑ είναι
ίσως η καλύτερη ευκαιρία για να μιλήσουμε για τον δρόμο της ισότιμης συμμετοχής όλων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων
ακόμη και αν χρειαστεί και ίσως πρέπει να αναδείξουμε ιδεολογίες που έχουν κατασυκοφαντηθεί όπως η αναρχία.
Για καθαρά ενημερωτικούς λόγους παραθέτω ένα link που δείχνει πως ορισμένα πράγματα μπορεί να ξεκινήσουν από απλές συγκυρίες
http://vimeo.com/27189317
Πειρατικά αλέκος
Ιδεολογικά και μόνο πιστεύω ότι οφείλουμε να κατέβουμε για αυτά τα οποία εκφράζουμε.
Πρακτικά, δεν ξέρω, θέλει κουβέντα.
Πρακτικά, δεν ξέρω, θέλει κουβέντα.
-
Dimitris Zappas έγραψε:Ahoy Ahoy
Θα κατέβουμε ρεεεεε
Δε γίνεται κάτι άλλο.
Σωστός
και συγνώμη στον baskin για την μόλυνση του νήματος με τέτοια θέματα που σωστά το λέει η συζήτηση θα έπρεπε να είναι Ιδεολογική,
οπότε eurobank και φρεδο μάλλον σε άλλο thread ταιριάζουν και όχι εδώ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες