iznogood wrote:

mental

Re: Νέα συζήτηση Εκκλησία-κράτος

Δημοσίευσηαπό mental » 06 Απρ 2012, 01:20

Ο μέσος άνθρωπος, για να πειθαρχήσει, πρέπει να έχει κάτι να φοβάται. Δεν πειθαρχεί στον άλλο άνθρωπο αν δεν φοβάται, ούτε βέβαια πειθαρχεί σε γραπτά κείμενα-συντάγματα. Που ακούστηκε να πειθαρχεί κάποιος σε σκαλίσματα και γραμμές; Οι σκαλισμένες 10 εντολές, αν ήταν του Μωυσή και όχι του Θεού, δεν θα πειθαρχούσαν οι Εβραίοι. Αν δεν υπάρχει θρησκεία, κάτι ανώτερο να φοβάται αλλά και να ελπίζει, ο πολίτης θα έχει την τάση να κάνει την λαδία του όποτε μπορέσει, οπότε οι πόροι που χρειάζεσαι για να πειθαρχήσεις τους πολίτες είναι τεράστιοι. Σε ένα μη θρησκευτικό κράτος, το αστυνομικό κράτος, το κράτος της βίας και ο μεγάλος αδελφός διογκώνονται, σε βάρος βέβαια της ανάπτυξης, και αυτό είναι που βιώνουμε σήμερα σε όλες τις δυτικές κοινωνίες.

Η θρησκεία, άσχετα αν είναι αλήθεια ή όχι ο Θεός, είναι και οικονομία πόρων. Δημιουργεί εσωτερική πειθαρχία, χωρίς να χρειάζεσαι και από έναν αστυνόμο σε κάθε γωνία για να την επιβάλει. Και η πειθαρχία, απαραίτητο συστατικό σε ένα έθνος φύση απείθαρχο σαν το δικό μας, δημιουργεί ομόνοια και ανάπτυξη . Γιαυτό λοιπόν αξίζει, ως κράτος, να επενδύσει κανείς πάνω στην θρησκεία.

In God we trust, λένε και οι Αμερικάνοι, μόνο που γιαυτούς ο θεός τους είναι το χρήμα. Κάτι που δεν έχει καμιά χρησιμότητα. Κάτι που είναι απλά νούμερα, ψηφία σε υπολογιστικά συστήματα, ψεύτικα χαρτιά ή άχρηστα μέταλα (χρυσός), κατι που δεν έχει καμιά πρακτική πραγματική αξία. Παρόλαυτά, αυτοί σε αυτό πιστεύουν. Αυτή είναι η θρησκεία τους, το νόμισμα-χρήμα, που πρωτοδημιουργήθηκε κατά τον Αριστοτέλη από την γυναίκα του Μιδα, την Δημοδίκη της αιολικής Κύμης. Τα δέ πρώτα νομίσματα έχουν βρεθεί στο ναό της Εφέσιας Αρτέμιδας, πολύ πιθανό η Δημοδίκη να ήταν εκεί ιέρεια. Πολύ σωστά το είπαν νόμισμα οι έλληνες, μιας και είναι κάτι που νομίζουμε (και με νόμο ορίζουμε) ότι έχει αξία (ενώ πραγματικά δεν έχει). Παρόλαυτά οι βάρβαροι νομίζουν και πιστεύουν στο χρήμα σαν Θεό, και σκοτώνουν και την μάνα τους για αυτό. Που να καταλάβουν άλλωστε οι βάρβαροι την πραγματική φύση-έννοια του χρήματος, που ταυτίζεται με μια θρησκευτικού τύπου πίστη, και μάλιστα πίστη Γυναικεία και Έλληνική από Αρχαίο Ελληνικό ιερατείο βγαλμένη; Γνωρίζετε ποιά ήταν η πρώτη επιγραφή που γράφτηκε ποτέ σε νόμισμα; Είναι η επιγραφή "ΦΑΝΕΟΣ ΕΜΙ ΣΗΜΑ" που βρέθηκε στα αρχαιότερα νόμισματα που έχουν βρεθεί, στα θεμέλια του ναού της Εφέσιας Αρτεμιδος. Το ποιος ήταν ο Φανεός, μπορούμε να το διαβάσουμε εδώ, ενώ το "σήμα" μπορεί να μεταφραστεί είτε ως σημάδι είτε ως τάφος. Η συγκεκριμένη λοιπόν επιγραφή, μπορεί να μεταφραστεί είτε ως "είμαι το σημάδι του εωσφόρου" είτε ως "είμαι ο τάφος του φωτός". Και στις δύο περιπτώσεις λοιπόν, δεδομένου του 666 χωρις το οποίο δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε, αλλά και των 30 αργυρίων, είναι έντονα θρησκευτική αλλά και προφητική η σημασία της πρώτης αυτής επιγραφής. Δηλώνει ξεκάθαρα την θρησκευτική προέλευση του χρήματος, αλλά και το γεγονός ότι αυτοί που το εφηύραν είχαν πνευματικές αλλά και προφητικές ικανότητες. Η θρησκευτική προέλευση του χρήματος ορίζεται και στην βίβλο, με τον θεό Μαμωνά, που σημαίνει στα αραμαϊκά "αυτό το οποίο κάποιος εμπιστεύεται", δηλαδή ουσιαστικά το "νόμισμα" ή κατά την Μετάφραση των Εβδομήκοντα τον "πλούτο ή το αργύριον".

Όσοι υποστηρίζουν λοιπόν τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, γιατί ξεχνούν να αναφέρουν και την εκκλησία του χρήματος; Μήπως γιατί αν στερηθεί το κράτος από την πίστη των υπηκόων του στην θρησκεία του χρήματος, χάνει την υπόστασή του ως κράτος; H πίστη λοιπόν, οποιασδήποτε μορφής, είναι χρήσιμο εργαλείο του κράτους και αναπόσπαστο κομμάτι του, αφού ακόμα και αυτή η ίδια η οικονομία του κράτους στην πίστη βασίζεται.

Αυτά όσον αφορά το πολιτικό επίπεδο της συζήτησης, τα έχω άλλωστε πει και σε άλλο θρεντ .

Όσον αφορά το θρησκευτικό επίπεδο, από όλες τις μεταφυσικές θεωρήσεις-θρησκείες, από την αθεΐα, από την θρησκευτική πίστη στο κρατικό χρήμα, από τον υλισμό, τον Βουδισμό, τον Μωαμεθανισμό μέχρι και τον Χριστιανισμό, ένα είναι το σίγουρο. Μία μόνο από όλες είναι η πραγματική και αληθινή. Το ποιά είναι αυτή, θα το καταλάβουμε όλοι,από τον πιο έξυπνο μέχρι τον πιο χαζό, και μάλιστα πολύ σύντομα. Σε 80-90 το πολύ χρονάκια. Όταν θα πεθάνουμε δηλαδή. Υπομονή.
Τελευταία επεξεργασία από 8 και mental, έχει επεξεργασθεί 10 φορά/ες συνολικά
"ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς· δια την απιστίαν υμών. αμήν γαρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται, και ουδέν αδυνατήσει υμίν."

mental

Re: Νέα συζήτηση Εκκλησία-κράτος

Δημοσίευσηαπό mental » 06 Απρ 2012, 02:24

Kostis έγραψε:Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kappa Research, στην ερώτηση αν πιστεύουν στο θεό, 13% των Ελλήνων απάντησε "όχι" , 7,7% "μάλλον όχι", το 20% απάντησε "μάλλον ναι", και αξιοσημείωτο είναι πως το 48,1% των Ελλήνων δεν πιστεύει στην ανάσταση νεκρών.

Μην ακούω για 98% χριστιανών, βασιζόμενο σε έρευνα που έγινε με προπολεμικές μεθόδους και μηδενική αξιοπιστία...

Η αλήθεια δεν μπαίνει σε δημοψήφισμα.
Η αλήθεια είναι μία, άσχετα με το τι πιστεύει και ψηφίζει ο καθένας.
Το αν δεν υπάρχει Θεός ή το αν υπάρχει Θεός και το πως πραγματικά Αυτός είναι, αυτό δεν επηρεάζεται από τις δημοσκόπησεις της Kappa Research.
"ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς· δια την απιστίαν υμών. αμήν γαρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται, και ουδέν αδυνατήσει υμίν."

izno2

Re: Η γνώμη μου για το κόμμα σας

Δημοσίευσηαπό izno2 » 06 Απρ 2012, 09:30

spkostas έγραψε:Διάβασα το thred για την απόφαση συμμετοχής στις εκλογές. Η λογική "δεν πάμε να κυβερνήσουμε" είναι λάθος. Ενα κομμα που θα μπεί στη βουλή, αυτή τη στιγμή, μπορεί να συμμετέχει σε συνεργασία με άλλα κόμματα σε κυβέρνηση. "Θα πάρουμε τις ψήφους εκείνων που δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν": μα αν είναι να μπείτε με τις ψήφους των αδιάφορων σε όλα όσα γίνονται, των απολίτικων,τότε προφανώς απευθύνεστε σε αυτούς που μπορεί και να ψήφιζαν τη Τζούλια. Αυτές οι εκλογές δεν προσφέρονται για "απόκτηση εμπειριών" και διαφήμιση. Ας περιμένατε τις ευρωεκλογές. Αλλά εν πάση περιπτώση, ακόμα και τώρα περιμένουμε κάποια πρόοδο στη συζήτηση. Με το να μην ψηφίζετε κάποιες προτάσεις όποιες και αν είναι αυτές, δεν κλείνουν τα θέματα, συνεχίζεται ένας ατέρμονος διάλογος όπου ανακυκλώνονται τα ίδια πράγματα. Μόνο αν προχωρίσει η κάθε επιτροπή σε βασικά ζητήματα μπορεί να έχει νόημα η παραπέρα συζήτηση.
Φιλικά
Κ.Σ.

+++

Μην λες τέτοια εδώ μέσα. Οι Τζούλιες του κόμματος θα σε κατηγορήσουν για ιζνο.
http://iznogood.eucube.gr

zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: iznogood wrote:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 06 Απρ 2012, 14:58

Η αλήθεια είναι μία, άσχετα με το τι πιστεύει και ψηφίζει ο καθένας.

Πολύ χαριτωμένο αυτό. Και ποιανού η αλήθεια είναι η σωστή από τις δεκάδες θρησκείες και αιρέσεις? Εμένα πάλι αν δεν μου το αποδείξεις δεν το πιστεύω. Η λογική λέει πως η πιο απλή λύση συνήθως είναι και η σωστή. Άρα τι είναι πιο εύκολο να πιστέψω σαν λογικό ον? Πως υπάρχουν μαγικά, μη μετρήσιμα, μη παρατηρήσιμα υπερφυσικά όντα, ή πως δεν υπάρχουν?

Όσο για την πίστη των Ελλήνων, οι άδειες εκκλησίες νομίζω πως αποτελούν μόνες τους απόδειξη για το ότι ξεφεύγουμε αργά αλλά σταθερά από το σκοταδισμό. Χωρίς να σημαίνει βέβαια πως όσοι θέλουν να πιστεύουν δεν μπορούν, δικαίωμά τους. Απλά τέλειωσε η εποχή που η θρησκεία είχε και λόγο στην δημόσια ζωή και στην προσωπική ζωή των μη πιστών.

Για παράδειγμα εγώ δεν θέλω να με θάψουν αλλά να με κάψουν. Μια εκκλησία την οποία δεν πιστεύω είναι εμπόδιο στις αποφάσεις μου, αν και εγώ ποτέ δεν πολέμησα για να τους περιορίσω το δικαίωμα στα ευχέλαια.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 06 Απρ 2012, 15:15

Για παράδειγμα εγώ δεν θέλω να με θάψουν αλλά να με κάψουν

Εγώ πάλι προτιμώ να ταφώ. Όχι για κανέναν άλλο λόγο παρά για να γίνω ένα με τον πλανήτη μου.
Θα πει κάποιος βέβαια, πως και με την καύση, τα προϊόντα της διαχέονται στην ατμόσφαιρα, που και αυτή είναι συστατικό του πλανήτη μας.....
..... Εγώ όμως θέλω να είμαι εκεί που πέρασα το μεγαλύτερο τμήμα της ζωής μου: Στη στεριά
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 06 Απρ 2012, 15:24

Όχι για κανέναν άλλο λόγο παρά για να γίνω ένα με τον πλανήτη μου.

Συμφωνώ, αλλά το να γίνεις ένα με τον πλανήτη είναι ανέφικτο στην Αθήνα, όπου οι τάφοι είναι τσιμεντένιοι, σε ξεθάβουν πολύ πριν γίνεις χώμα και λειώνουν τα λείψανα σε ασβέστη. Επιπλέον έχει στηθεί μια μπίζνα εκατομυρίων με τις αγοραπωλησίες τάφων, για να μην αναφερθώ στο υγειονομικό κομμάτι του να έχεις πτώματα σε αποσύνθεση μέσα στην πόλη. Σε μικρές κοινότητες είναι διαφορετικά.

Σε κάθε περίπτωση δικαίωμα του καθενός να διαλέξει, αλλά οι παπάδες αρνούνται το αυτονόητο.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 06 Απρ 2012, 15:27

Επιμένετε να ταΐζετε...
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 06 Απρ 2012, 15:35

Επιμένετε να ταΐζετε...

Εκ των υστέρων το κατάλαβα!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 06 Απρ 2012, 16:52

spkostas έγραψε:Άμα είναι να απαντήσει κανείς ας απαντήσει συνολικά στο σκεπτικό μιας τοποθέτησης που έχει αρχή,μέση και τέλος. Όχι απομονωνομένα να απαντάμε , σε όποια πρόταση μας κάνει, μόνο και μόνο για να πάμε αλλού την κουβέντα και να μην απαντήσουμε στην ουσία μήπως και δυσαρεστήσουμε κανένα ψηφοφόρο. Εκτός και αν το ελβετικό μοντέλο δημοκρατίας πάει μαζί με τη γνωστή ελβετική ουδετερότητα.... .
anestis έγραψε:Μας επιτρέπεις ελπίζω να αποφασίζουμε εμείς για μας.
. Συμφωνώ. Αποφασίστε εσείς για εσάς που θέλετε να πάτε πρωτού ζητήσετε από τους υπόλοιπους να έρθουν γιατί δεν έχουν όλοι αχρωματοψία. Διαφορετικά πρόκειται για ψάρεμα στα θολά νερά.
Εγώ αυτό είναι που θεωρώ έλλειψη σεβασμού.

όχι και τόσο φιλικά πλέον.
Κ.Σ.

Πέστα ρε μεγάλε, υπάρχουν δυο τρεις εδώ μεσα,( δυστυχώς σε θέση ευθύνης) και διώχνουν όλο το κόσμο με τις αποφάσεις τους.
Η έλλειψη πραγματικού σεβασμού φαίνεται από το επαίσχυντο καταστατικό τους, και από το ότι βαφτίζουν izno όποιον διαφωνεί μαζί τους.
(και από το ότι με λογοκρίνουν συνέχεια γιατί αντιτίθεμαι στην ατζέντα τους, αλλά αυτό ας το πουν-κρίνουν άλλοι).

Σας πήρανε χαμπάρι και άλλοι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 06 Απρ 2012, 17:08

δεν σε ακούνε ρε spcostas.
τους τα έχω πει χιλιάδες φορές.
έχουν μαρμελάδα στα αυτιά.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες