iznogood wrote:

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: iznogood wrote:

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 02 Απρ 2012, 18:01

Επειδή πρέπει να μπω στην διαδικασία να εξηγήσω τα αυτονόητα, προβλεπόταν μυστική "ψηφοφορία" μόνο ως προς τα "πρόσωπα" (δικαίως ποιούσα κατά την γνώμη μου).
Όχι ως προς τους θεσμούς........
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Απρ 2012, 18:02

izno2 έγραψε:Καλά τα λες, υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα, το ότι πρέπει για να γραφτεί κάποιος να συμφωνήσει με το καταστατικό στο σύνολό του.
Κατά την εγγραφή, αναγκάζομαι να δηλώσω ότι συμφωνώ, ενώ εγώ συμφωνώ μόνο με κάποια άρθρα, ενώ με κάποια άλλα διαφωνώ.

Θα μου πεις ποιός το @@μαει το καταστατικό, ο περισσότερος κόσμος γράφτηκε και συμφώνησε με αυτό χωρίς καν να το διαβάσει, και τώρα μπορεί μια χαρά να ψηφίζει και να συμμετέχει στις αποφάσεις του κόμματος. Σωστό, αλλά εγώ δεν είμαι έτσι.

Όταν δεν συμφωνώ πλήρως με το καταστατικό κάποιου, δεν εγράφομαι. Ιδιοτροπία; Τυπολατρία; Όπως θέλεις πέστο. Εγώ θεωρώ ότι αν το καταστατικό έχει τρύπες, αυτές θα αρχίσουν να μπάζουν νερό καποτε, και το καράβι θα αρχίσει να βουλιάζει. Και δεν θέλω να είμαι στους πνιγμένους, ούτε να έχω ξοδεψει από τον χρόνο μου και τον κόπο μου και να έχω συμβάλει στην κατασκευή ενός καραβιού που η μοίρα του (σύμφωνα με την δικιά μου πάντα υποκειμενική εκτίμηση) είναι να βουλιάξει.

Γιαυτό έχω παρακαλέσει, αλλά δεν εισακούστηκα από την ΔΕ,να δεχτείτε όλους τους πολίτες, έστω να δεχτείτε όσους συμφωνούν με τις αρχές σας ή με κάποια πολύ βασικά άρθρα του καταστατικού σας (όπως το άρθρο 2), όχι όμως και με το καταστατικό στο σύνολό του.

Δεν χρειάζεται να συμφωνείς με τα πάντα για να είσαι μέλος. Όταν είσαι μέλος μπορείς να διαφωνείς και να ψηφίζεις για να αλλάξει ότι δεν σε βρίσκει σύμφωνο. Έτσι δουλεύει η δημοκρατία. Με την συμμετοχή.

Σαν Έλληνας πολίτης συμφωνείς με όλους τους νόμους και όλες τις λεπτομέρειες του Συντάγματος και του πολιτεύματος πριν γίνεις ενεργός πολίτης με δικαίωμα μίας και μοναδικής ψήφου; Όχι φυσικά. Έτσι δουλεύει αναγκαστικά και ένα κόμμα.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 02 Απρ 2012, 18:05

laskaris_vasilis έγραψε:Επειδή πρέπει να μπω στην διαδικασία να εξηγήσω τα αυτονόητα, προβλεπόταν μυστική "ψηφοφορία" μόνο ως προς τα "πρόσωπα" (δικαίως ποιούσα κατά την γνώμη μου).
Όχι ως προς τους θεσμούς........

να πας στο μουσείο, να δεις την μηχανή με τα άσπρα και τα μαύρα βότσαλα. όχι μόνο ψήφοι σε πρόσωπα, αλλά και ψήφοι για αποφάσεις παίρνονταν μυστικά. όχι όλες βέβαια.
http://iznogood.eucube.gr

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 02 Απρ 2012, 18:09

Vassilis Perantzakis έγραψε:
Δεν χρειάζεται να συμφωνείς με τα πάντα για να είσαι μέλος. Όταν είσαι μέλος μπορείς να διαφωνείς και να ψηφίζεις για να αλλάξει ότι δεν σε βρίσκει σύμφωνο. Έτσι δουλεύει η δημοκρατία. Με την συμμετοχή.

Σαν Έλληνας πολίτης συμφωνείς με όλους τους νόμους και όλες τις λεπτομέρειες του Συντάγματος και του πολιτεύματος πριν γίνεις ενεργός πολίτης με δικαίωμα μίας και μοναδικής ψήφου; Όχι φυσικά. Έτσι δουλεύει αναγκαστικά και ένα κόμμα.

υπάρχει μια διαφορά εδώ. Ως έλληνας πολίτης είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ. Δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Και αν με ρωτάς, όχι με κανένα νόμο δεν συμφωνώ εφόσον δεν έχω ερωτηθεί για αυτόν.

Ούτε με τον νόμο που με υποχρεώνει να είμαι ενεργός πολίτης με ποινή φυλάκισης αν απέχω από τις εκλογές συμφωνώ βεβαίως.<-- EDIT:αυτό μπορεί να είναι παλίος νόμος και να καταργήθηκε με την πρόσφατη αναθεώρηση του συντάγματος (ίσως έχει δίκιο o Thermaikos παρακάτω, θα το ψάξω)

Από την άλλη, κανείς δεν με υποχρεώνει να ενταχθώ σε ένα πολιτικό οργανισμό με τον οποίο δεν συμφωνώ με τις αρχές του, ενώ η προσωπική μου θέση-παραξενία, είναι να μην εντάσσομαι κάπου αν δεν συμφωνώ πλήρως.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και izno2, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 02 Απρ 2012, 18:15

αλλά και αποφάσεις παίρνονταν μυστικά

Γι` αυτό σε χαρακτηρίζω "προβοκάτορα". Διότι χρησιμοποιείς "ασάφειες" (ξέρω τι λέω, επίδοξε "αρχαιολόγε"), για να στηρίξεις το "διαδυκτιακό σαρκίο" σου
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 02 Απρ 2012, 18:18

laskaris_vasilis έγραψε:
αλλά και αποφάσεις παίρνονταν μυστικά

Γι` αυτό σε χαρακτηρίζω "προβοκάτορα". Διότι χρησιμοποιείς "ασάφειες" (ξέρω τι λέω, επίδοξε "αρχαιολόγε"), για να στηρίξεις το "διαδυκτιακό σαρκίο" σου

Στο μουσείο πήγες; Την μηχανή με τα άσπρα και τα μαύρα βόλια, τις ψηφίδες, ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ (ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΓΑΜΩΤΟ), την είδες; Το μουσείο δεν είναι ασάφεια! Ειναι πραγματικότητα.

Thermaikos

Δημοσίευσηαπό Thermaikos » 02 Απρ 2012, 19:22

izno2 έγραψε:

υπάρχει μια διαφορά εδώ. Ως έλληνας πολίτης είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ. Δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Και αν με ρωτάς, όχι με κανένα νόμο δεν συμφωνώ εφόσον δεν έχω ερωτηθεί για αυτόν. Ούτε με τον νόμο που με υποχρεώνει να είμαι ενεργός πολίτης με ποινή φυλάκισης αν απέχω από τις εκλογές συμφωνώ βεβαίως.

Από την άλλη, κανείς δεν με υποχρεώνει να ενταχθώ σε ένα πολιτικό οργανισμό με τον οποίο δεν συμφωνώ με τις αρχές του, ενώ οι προσωπική μου θέση-παραξενία, είναι να μην εντάσσομαι κάπου αν δεν συμφωνώ πλήρως.

Δεν υπαρχει νομος που να επιβαλει κυρωσεις σε περιπτωση που δεν συμμετεχει καποιος σε εκλογες.
Οχι στη προπαγανδα κ στην αμαθεια.
----Με κουράζουν τα κείμενα που είναι μόνο κεφαλαία γράμματα και greeklish----

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Απρ 2012, 19:36

izno2 έγραψε:υπάρχει μια διαφορά εδώ. Ως έλληνας πολίτης είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ. Δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Και αν με ρωτάς, όχι με κανένα νόμο δεν συμφωνώ εφόσον δεν έχω ερωτηθεί για αυτόν. Ούτε με τον νόμο που με υποχρεώνει να είμαι ενεργός πολίτης με ποινή φυλάκισης αν απέχω από τις εκλογές συμφωνώ βεβαίως.

Από την άλλη, κανείς δεν με υποχρεώνει να ενταχθώ σε ένα πολιτικό οργανισμό με τον οποίο δεν συμφωνώ με τις αρχές του, ενώ οι προσωπική μου θέση-παραξενία, είναι να μην εντάσσομαι κάπου αν δεν συμφωνώ πλήρως.

Συμφωνώ. Είναι επιλογή σου. Αν όμως δεν θέλεις να ακολουθήσεις τους κανόνες του Κόμματος Πειρατών για να συμμετέχεις και εσύ, μπορείς να λες την γνώμη σου, όχι όμως και να την στηρίζεις με την ψήφο σου. Η ψήφος σου δίνεται μόνο αν δεχτείς να συμμετέχεις. Διαφορετικά δεν μπορεί να δουλέψει ένα κόμμα. Διαφορετικά δεν είναι κόμμα.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 02 Απρ 2012, 20:51

izno2 έγραψε:υπάρχει μια διαφορά εδώ. Ως έλληνας πολίτης είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ. Δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Και αν με ρωτάς, όχι με κανένα νόμο δεν συμφωνώ εφόσον δεν έχω ερωτηθεί για αυτόν.

Από την άλλη, κανείς δεν με υποχρεώνει να ενταχθώ σε ένα πολιτικό οργανισμό με τον οποίο δεν συμφωνώ με τις αρχές του, ενώ η προσωπική μου θέση-παραξενία, είναι να μην εντάσσομαι κάπου αν δεν συμφωνώ πλήρως.

Συμφωνώ. Είναι επιλογή σου. Αν όμως δεν θέλεις να ακολουθήσεις τους κανόνες του Κόμματος Πειρατών για να συμμετέχεις και εσύ, μπορείς να λες την γνώμη σου, όχι όμως και να την στηρίζεις με την ψήφο σου. Η ψήφος σου δίνεται μόνο αν δεχτείς να συμμετέχεις. Διαφορετικά δεν μπορεί να δουλέψει ένα κόμμα. Διαφορετικά δεν είναι κόμμα.

Καταρχήν σε αυτό πιστεύω, σε ένα κόμμα μη-κόμμα. Γιαυτό έχω παρακαλέσει, αλλά δεν εισακούστηκα από την ΔΕ,να δεχτείτε όλους τους πολίτες.
Παρόλαυτά, ρίχνοντας νερό στο κρασί μου, έχω παρακαλέσει, χωρίς πάλι να εισακουστώ, να δέχεστε όσους συμφωνούν με κάποια πολύ βασικά άρθρα του καταστατικού σας (όπως το άρθρο 2), όχι όμως και με το καταστατικό στο σύνολό του.

izno2

Re: ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευσηαπό izno2 » 04 Απρ 2012, 10:02

censored. Μεταφέρθηκε από εδώ.

Άρα ελβετικό σύστημα <> άμεσης δημοκρατίας

Προσέχτε, γιατί σύμφωνα με το άρθρο 5.3 του καταστατικού "η έκφραση εκ μέρους του υποψηφίου ιδεών μη συμβατών με τις αρχές του άρθρου 2 του παρόντος" είναι λόγος διαγραφής από το κόμμα.

Και άντε, η έκφραση ιδεών αντίθετων στο καταστατικό μπορεί να συγχωρεθεί στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 2.2.4).

Όμως αν κάποιος επιβάλει χωρίς καθολική ψηφοφορία το ελβετικό σύστημα στους πειρατές, αυτό είναι καταστατική εκτροπή. Είναι ενάντια στο άρθρο 2.1 του καταστατικού ("εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του") και πρέπει η επιτροπή διαιτησίας να τον διαγράψει (άρθρα 5.3 , 5.8) από μέλος του κόμματος για προσπάθεια κατάλυσης του ελληνικού πειρατικού πολιτεύματος.

"Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά" όσον αφορά την δημοκρατία.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και izno2, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες