Καθοδος στις επικειμενες εκλογες

SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Καθοδος στις επικειμενες εκλογες

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 04 Μαρ 2012, 13:19

Επειδη θα μας ξεπερασουν οι εξελιξεις προτεινω να τεθει πρωτα απο ολα το θεμα σε ψηφοφορια.Σε περιπτωση που αποφασισουμε να συμμετασχουμε προτεινω την δημιουργια επιτροπης η οποια θα αναλαβει το βαρος της διεξαγωγης του εκλογικου αγωνα.Πειρατικα παντα. :)
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

baskin

Re: Καθοδος στις επικειμενες εκλογες

Δημοσίευσηαπό baskin » 04 Μαρ 2012, 13:49

Ναι το θέμα πρέπει να τρέξει. Το αν θα κατέβουμε, εξαρτάται πιο πολύ πιστεύω από τεχνικές λεπτομέρειες και όχι τόσο από τις θέσεις και το πρόγραμμα. Στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι αυτοί που κατεβαίνουν με προγράμματα copy paste, δεν νομίζω ότι ψηφίζονται εξαιτίας της ύπαρξης προγράμματος.

Από εκεί και πέρα επειδή είναι και οικονομικό το ζήτημα, πρέπει να δούμε αν μπορούμε να συμπληρώσουμε το 1/3 των περιφερειών σε υποψηφιότητες, γιατί από εκεί θα κριθούν πολλά.

Τα ποσοστά που θα πάρουμε (αν κατέβουμε) ποσώς με απασχολούν, τουλάχιστον εμένα, η εμπειρία από την άλλη θα είναι σημαντική για την συνέχεια.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 04 Μαρ 2012, 13:57

baskin έγραψε:Ναι το θέμα πρέπει να τρέξει. Το αν θα κατέβουμε, εξαρτάται πιο πολύ πιστεύω από τεχνικές λεπτομέρειες και όχι τόσο από τις θέσεις και το πρόγραμμα. Στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι αυτοί που κατεβαίνουν με προγράμματα copy paste, δεν νομίζω ότι ψηφίζονται εξαιτίας της ύπαρξης προγράμματος.

Από εκεί και πέρα επειδή είναι και οικονομικό το ζήτημα, πρέπει να δούμε αν μπορούμε να συμπληρώσουμε το 1/3 των περιφερειών σε υποψηφιότητες, γιατί από εκεί θα κριθούν πολλά.

Τα ποσοστά που θα πάρουμε (αν κατέβουμε) ποσώς με απασχολούν, τουλάχιστον εμένα, η εμπειρία από την άλλη θα είναι σημαντική για την συνέχεια.

Συμφωνω απλα για να δουμε αν μπορουμε να κατεβουμε πρεπει να συστηθει η επιτροπη που θα αναλαβει να το τρεξει.Να μιλησει με ολα τα μελη για να δει τι μπορει να προσφερει ο καθενας(υλικοτεχνικα,οικονομικα,γραμματειακη υποστηριξη κ.α)καθως και να ενημερωσει σωστα τους υποψηφιους για το ομολογουμενος δυσκολο εργο που εχουν αναλαβει.Πειρατικα παντα. :)
Dura lex...Sed lex

Thermaikos

Δημοσίευσηαπό Thermaikos » 04 Μαρ 2012, 14:08

Οπως τα λεει κ ο baskin παραπανω, θα αναφερθω και εγω.
1) η συμμετοχη στην εκλογικη διαδικασια ειναι στην ουσια ενα crash τεστ για να δοκιμαστει το κομμα σε πολλα επιπεδα.
Το ποσοστο θα κριθει απο πολλα κριτηρια.
2) το θεμα ειναι οικονομικο κ τεχνικο. Υπαρχει κοστος για να κατεβει ενα κομμα σε εκλογες. Και οι καιροι ειναι δυσκολοι για εξοδα.. Λογικα, θα πρεπει να υπαρχει συλλογικη προβολη και οχι ανεξαρτητη του καθενος υποψηφιου ωστε να μειωθει το κοστος.
3) ναι πρεπει να υπαρξει προγραμμα και προτασεις. οχι απλα για να υπαρχουν, αλλα για να ενδιαφερθει ο αλλος για το κομμα ωστε να εχει λογο να το ψηφισει.
Στην ουσια, χρειαζεται χρημα κ ανθρωπινο δυναμικο να τρεξει η διαδικασια προβολης των θεσεων του κομματος.
Ολα αυτα πρεπει να γινουν απο τωρα. Να μαθει ο κοσμος τι πρεσβευει το ΠΕΙΡ. Και οχι να νομιζει οτι ειναι κατι σα τους ανονυμους(που κακως γινεται αυτο).
Αν δεν υπαρχουν υποψηφιοι για το 1/3 των περιφερειων, τοτε υπαρχει το διλημμα: συνασπισμος με αλλο κομμα ή μη-καθοδο στις εκλογες.

Διαβαστε και μερικα στοιχεια
http://www.ypes.gr/el/Elections/Nationa ... mbination/
http://www.ypes.gr/el/Elections/Nationa ... Candidate/
----Με κουράζουν τα κείμενα που είναι μόνο κεφαλαία γράμματα και greeklish----

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 04 Μαρ 2012, 14:13

Ας τα διαβάσουμε:
http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/DeputyElections/InterestCandidate/ Ενδιαφέρουν τους Υποψήφιους

Για να εκλεγεί κανείς βουλευτής απαιτείται να είναι Έλληνας πολίτης, να έχει τη νόμιμη ικανότητα να εκλέγει και να έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος (25) της ηλικίας του κατά την ημέρα της εκλογής.
Οι υποψήφιοι προτείνονται από τους εκλογείς κάθε εκλογικής περιφέρειας. Η πρόταση είναι γραπτή και υπογράφεται, το λιγότερο, από δώδεκα εκλογείς.
Στην πρόταση επισυνάπτονται για κάθε υποψήφιο γραμμάτιο δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας για κατάθεση χρηματικού ποσού 146,74 Ευρώ.

http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/DeputyElections/InterestCombination/ Ενδιαφέρουν τους Συνδυασμούς
Κάθε συνδυασμός μπορεί να περιλάβει αριθμό υποψηφίων μέχρι του αριθμού των βουλευτικών εδρών της εκλογικής περιφέρειας προσαυξανόμενο.
α) Κατά δύο, στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται από ένας έως και επτά βουλευτές.
β) Κατά τρεις, στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές.
γ) Κατά τέσσερις, στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές
Ο διορισμός αντιπροσώπου κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, γίνεται με έγγραφη δήλωση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος την κοινοποιεί στον Πρόεδρο του αρμόδιου για την ανακήρυξη των συνδυασμών δικαστηρίου
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 04 Μαρ 2012, 14:17

Thermaikos έγραψε:Αν δεν υπαρχουν υποψηφιοι για το 1/3 των περιφερειων, τοτε υπαρχει το διλημμα: συνασπισμος με αλλο κομμα ή μη-καθοδο στις εκλογες.

Για μένα δεν υπάρχει δίλλημα... προσωπική γνώμη: ΜΗ κάθοδος.
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 04 Μαρ 2012, 14:23

ekfrasi έγραψε:
Thermaikos έγραψε:Αν δεν υπαρχουν υποψηφιοι για το 1/3 των περιφερειων, τοτε υπαρχει το διλημμα: συνασπισμος με αλλο κομμα ή μη-καθοδο στις εκλογες.

Για μένα δεν υπάρχει δίλλημα... προσωπική γνώμη: ΜΗ κάθοδος.

+1
Dura lex...Sed lex

theofanis1987

Δημοσίευσηαπό theofanis1987 » 04 Μαρ 2012, 15:26

Αν συγκεντρωνουμε το 1/3 των περιφερειων σε υποψηφιοτητες τοτε ναι ας κατεβουμε.Αλλιως αν το συγκεντρωνουμε οριακα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κατεβουμε. Εγω δεν ειμαι στο να κετεβουμε τωρα αν γνουν τελη απριλη με αρχες μαη. Αν γινουν ομως τελη σεπτεμβριου με αρχες οκτωβρη τοτε ειμαι της αποψης να κατεβουμε. Θα πρεπει ομως αν αποφασισουμε να κατεβουμε σε αυτες τις εκλογες αν γινουν τελη απριλη-αρχες μαη να εχουμε ηδη κανει συνεδριο. αλλιως το συνεδριο να γινει το καλοκαιρι αν οι εκλογες γινουν τελη σεπτεμβρη-αρχε οκτωβρη.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 04 Μαρ 2012, 15:37

Θεωρώ ότι οι εκλογές πάνε για τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου. Σε αυτό πιέζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μην μαζέψουν κι άλλη πτώση από την δυσαρέσκεια του κόσμου και πριν αναγκαστούν να πάρουν και άλλα μέτρα.

Γι' αυτό το λόγο έχουν σκάσει σήμερα και τα σενάρια συγκυβέρνησης, μιας και η ΝΔ δεν πιάνει αυτοδυναμία με καμία δύναμη.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 04 Μαρ 2012, 15:42

Εγώ προτείνω αν μπορούμε να κατεβουμε ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις άλλες εκλογές είτε είναι βουλευτικές / δημοτικές ή ευρωεκλογές.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες