Ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής

Εδώ έγινε η "Συζήτηση για πιθανή ίδρυση του κόμματος"
anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής

Δημοσίευσηαπό anestis » 16 Ιαν 2012, 19:11

SilindeElendil έγραψε:Ολη η διαδικασια μου κοστισε 1 ευρω(60 λεπτα το γραμματοσημο 20 λεπτα οι φωτοτυπιες και 20 λεπτα ο φακελος)και μιση ωρα απο τον χρονο μου. :idea:

Φωτοτυπίες? γιατί?
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

piratpartisten

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 17 Ιαν 2012, 12:50

στο δελτιο εγγραφης υπαρχει καποια παρατυπια η μαλλον δυο.
Η πρωτη ειναι οτι μονο οι Ελληνες κατοικουντες εχουν δικαιωμα να εγγραφουν και αυτο ειναι παραξενο. Διαβασα καπου οτι το απαιτει ο Αρειος Παγος. Και οτι αυτος που εγγραφεται πρεπει οπωσδηποτε να ψηφιζει. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ειναι ψηφοφορος. Ετσι βγαινουν εκτος οι κατω των 18 ετων και αυτοι που δεν θελουν να ψηφισουν παρολα αυτα.
Η αλλη ειναι οτι δεν μπορει να γινει μελος ενας που ηδη ειναι μελος σε αλλο κομμα. Το εδω πειρατικο κομμα υποστηριζει την συμμετοχη πειρατων σε αλλα κομματα. Εσεις εχετε σαν περιορισμο μονο αν καποιος ειναι μελος σε αλλο πειρατικο κομμα. Υπαρχουν δυο η περισσοτερα τετοια κομματα στην Ελλαδα; Γαιτι σε ενα παραθυρακι στο δελτιο εγγραφης δεν μπορει καποιος να αλλαξει το κρατος, ειναι μονο Ελλαδα.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Ιαν 2012, 13:04

Καλημέρα!

Μέλος του κόμματος από 18 και πάνω, το λέει το καταστατικό. Οι μικροί, μέλη της Νεολαίας (αν/όταν γίνει).
"Όσοι δεν θέλουν να ψηφίσουν" είναι διαφορετικό από όσους "δεν έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ψήφου".

> μονο οι Ελληνες κατοικουντες εχουν δικαιωμα να εγγραφουν

Δεν ισχύει. Εχουμε ήδη αιτήσεις από Ελληνες της Γερμανίας ως μέλη (το πρώτο χαρτί).
Πρέπει να είσαι πολίτης με δικαίωμα ψήφου ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΑΡΤΙ. Αλλιώς στέλνεις μόνο το πρώτο χαρτί.

Περί πολλών κομμάτων: το Σουηδικό κόμμα με τα 3+1 θέματα βρίσκεται σε άλλο σημείο σε σχέση με όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα.
Καταλαβαίνω ότι είναι το παράδειγμα που έχεις μπροστά σου, αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη συνέχισε προς τα μπρος.
Όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά κόμματα έχουν αυτόν τον περιορισμό, μερικά μάλιστα δεν δέχονται άλλους Ευρωπαίους πολίτες που δεν κατοικούν στην χώρα του κόμματος.

Ανάλυση και εδώ:
http://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=9&t=216&p=2040&hilit=open#p2040

Copy/paste από τον Νόμο 3023/2002
#29 παρ 2. Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου γνωστοποιούνται επίσης το όνομα, το έμβλημα και η
έδρα του πολιτικού κόμματος και υποβάλλονται το καταστατικό ή η ιδρυτική του διακήρυξη, που υπογράφονται από διακόσιους, τουλάχιστον, πολίτες με δικαίωμα ψήφου.

Στο πεδίο Χώρα, σβήσε το Ελλάδα και γράψε ότι θες.

Πειρατικά
ΑΣ

piratpartisten έγραψε:στο δελτιο εγγραφης υπαρχει καποια παρατυπια η μαλλον δυο.

Η πρωτη ειναι οτι μονο οι Ελληνες κατοικουντες εχουν δικαιωμα να εγγραφουν και αυτο ειναι παραξενο. Διαβασα καπου οτι το απαιτει ο Αρειος Παγος. Και οτι αυτος που εγγραφεται πρεπει οπωσδηποτε να ψηφιζει. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ειναι ψηφοφορος. Ετσι βγαινουν εκτος οι κατω των 18 ετων και αυτοι που δεν θελουν να ψηφισουν παρολα αυτα.

Η αλλη ειναι οτι δεν μπορει να γινει μελος ενας που ηδη ειναι μελος σε αλλο κομμα. Το εδω πειρατικο κομμα υποστηριζει την συμμετοχη πειρατων σε αλλα κομματα. Εσεις εχετε σαν περιορισμο μονο αν καποιος ειναι μελος σε αλλο πειρατικο κομμα. Υπαρχουν δυο η περισσοτερα τετοια κομματα στην Ελλαδα; Γαιτι σε ενα παραθυρακι στο δελτιο εγγραφης δεν μπορει καποιος να αλλαξει το κρατος, ειναι μονο Ελλαδα.

"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

piratpartisten

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 17 Ιαν 2012, 13:28

ευχαριστω, με πιανω αδιαβαστο γιατι δεν εχω διαβασει ολο το καταστατικο, η αληθεια ειναι οτι αρχισα αλλα επειδη δεν καταλαβα και πολλα τα παρατισα.
Το Σουηδικο κομμα ειχε αυτην την γραμμη επι εποχης Ρικ, αυτο ειχαν αποφασισει τα περισσοτερα μελη του. Τωρα ομως προχωραμε και εμεις μπροστα, γινεται μια πολυ εντονη συζητηση και μεταξυ των μελων του και στην ηγεσια και πραγματα αλλαζουν με ταχυτητα F1. Το Γερμανικο καταστατικο υπαρχει ηδη σαν πρωτυπο αντλησεως ιδεων και για εμας. Με την Αννα σαν ηγετη εχουν αλλαξει πολλα και σε εμας εδω στον παγωμενο Βορρα.

Yiannis

Δημοσίευσηαπό Yiannis » 17 Ιαν 2012, 14:02

162 αιτήσεις so far

Ο στόχος για τον άρειο πάγο πλησιάζει :)
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές.

Nassos

Δημοσίευσηαπό Nassos » 17 Ιαν 2012, 14:24

Καλημέρα και από εμένα,

Ολοκληρωσα την εγγραφή στην φόρμα και κατέβασα το PDF αρχείο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχω περάσει απο ένα ΚΕΠ και θα το ταχυδρομίσω στην διεύθυνση που αναφέρετε. Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο που μας πιέζει όσον αφορά το μάζεμα των υπογραφών και την καταθεσή τους?
Religion is just synthetic frippery. Unnecessary in our expanding global culture efficiency.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Ιαν 2012, 14:43

Θεωρητικά όχι, αλλά όσο συντομότερα τόσο καλύτερα.
Τέλος βδομάδας είναι ΟΚ

Nassos έγραψε:Καλημέρα και από εμένα,

Ολοκληρωσα την εγγραφή στην φόρμα και κατέβασα το PDF αρχείο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχω περάσει απο ένα ΚΕΠ και θα το ταχυδρομίσω στην διεύθυνση που αναφέρετε. Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο που μας πιέζει όσον αφορά το μάζεμα των υπογραφών και την καταθεσή τους?

Admax

Δημοσίευσηαπό Admax » 17 Ιαν 2012, 15:36

Graftika! stelnw kai thn etish taxidromika!!! :D Kalos sas hrtha! :D
Οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται την κυβέρνηση! Η κυβέρνηση θα πρέπει να φοβάται τους πολίτες!
[img]http://www.speedtest.net/result/872431200.png[/img]

george173

Δημοσίευσηαπό george173 » 18 Ιαν 2012, 18:37

Εχθές που έκανα τις αιτήσεις ήμουνα το 193 Σήμερα πήγα στο ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής και έστειλα τον φάκελο συστημένο. Σήμερα φαντάζομαι να περάσαμε τους 200. :) Πρέπει για να ισχύσουν οι αιτήσεις να σταλούν στο Τ.Θ. 61366, 15104 ΜΑΡΟΥΣΙ υπογεγραμμένες ώστε η μια να πάει Προς τη Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Και η άλλη Προς: ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 18 Ιαν 2012, 18:41

220 plus. Θα συνεχίσουμε να μαζεύουμε καλού-κακού (μήπως κάποιος δεν στείλει ή χαθεί στο ταχυδρομείο).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !

Αν το κάνετε βάλ'τε το ον/μο του Γιάννη, όπως λένε οι Οδηγίες.

george173 έγραψε:Εχθές που έκανα τις αιτήσεις ήμουνα το 193 Σήμερα πήγα στο ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής και έστειλα τον φάκελο συστημένο. Σήμερα φαντάζομαι να περάσαμε τους 200. :) Πρέπει για να ισχύσουν οι αιτήσεις να σταλούν στο Τ.Θ. 61366, 15104 ΜΑΡΟΥΣΙ υπογεγραμμένες ώστε η μια να πάει Προς τη Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Και η άλλη Προς: ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες